In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006
File not found.

Bedrijfsautospecial 2006
Land Rover

Een Land Rover is typisch zo'n auto waarmee je een statement maakt als je ergens arriveert. Of je nu een personenauto voor de deur parkeert, of een Commercial, de bedrijfswagenvariant, met de Land Rover maak je direct naam omdat het zo'n unieke auto is. Op de chique Range Rover na is een Land Rover echt bedoeld om hard mee te werken en dat geldt al helemaal voor de Commercial modellen. Slechts een aantal modellen van Land Rover is overigens als zodanig te koop.


Het vorige model Discovery, nog als bedrijfswagenvariant te koop, is qua uitstraling fors opgewaardeerd en daar paste geen Commercial versie mee bij. Op die manier blijven er twee typen over in de bedrijfswagencatalogus: de Freelander (in drie en vijfdeurs uitvoering) en de stoere maar ook stokoude Defender. Ook deze auto is in tal van uitvoeringen leverbaar. Geen auto kan echt slechte ondergrond zo goed aan als een Defender overigens. Daarin staat-ie op eenzame hoogte. Qua verkoopaantallen van de stoere Commercial modellen deed Land Rover het helaas niet zo best. Niet alleen moest het merk vijftien merken vóór zich velen, het schoof ook nog eens twee plekjes naar beneden op. Met een totaalverkoop van 339 exemplaren begint het helaas op dit vlak een merk in de marge te worden. Gelukkig zie je de schofterig stoere Discovery en Range Rover Sport wel vaker op de weg verschijnen.

Freelander Commercial
Dankzij een facelift zie je de leeftijd eigenlijk helemaal niet zo af van de Freelander die toch al weer een groot aantal jaren meedraait. De kuur in de verjongingsstudio heeft hem echter goed gedaan. Het was ook nodig want de opvolging laat toch nog even op zich wachten. De Freelander is de 'kleinste' Land Rover en als zodanig leverbaar als drie- en vijfdeurs. Ook al is de Freelander dan de meest compacte Land Rover, ook deze auto strooit bakken imago rond zich heen. Leverbaar met een keuze uit drie motoren en vijf uitvoeringen - E-S-SE-Sport en Premium Sport - is de driedeurs versie altijd een eyecatcher. Deze auto onderscheidt zich van de personenauto-uitvoering door de vast gemonteerde verhoogde Hardback kap met blindering. De achterste rechterzijruit is echter doorzichtig wat de veiligheid uiteraard vergroot. De uitrusting van de verschillende uitvoeringen komt grotendeels overeen met die van de personenwagens. Het spreekt voor zich dat de aansprekende off- en on-roadeigenschappen ook dezelfde zijn en op een hoog niveau staan. De inhoud van de laadruimte, toegankelijk via een naar rechts scharnierende achterdeur, bedraagt 1500 liter. Een belangrijke reden waarom mensen een Land Rover kopen is het hoge aanhangergewicht dat mogelijk is. Voor de beide versies bedraagt dat 2000 kilo; een ongeremde aanhanger mag worden getrokken tot een gewicht van 750 kilogram.


...speekt zich uit
Middelburg beheerst laten groeien

...loopt er modieus bij
Vollere dames willen er ook leuk uitzien

...ondersteunt projecten
Zeeuws-Vlaamse Soroptimisten vieren 40-jarig jubileum

...vervoert
Syntens ziet kansen voor de Zeeuwse transporteurs

...veredelt
Syntens als klankbord en kritische sparringpartner

...presenteert
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

...vraagt subsidie aan
Ruim 11.000 euro subsidie voor export

...informeert
Zakendoen in België

...doet zaken in het buitenland
Internationale Handelsdag op 8 april

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Citroën
  • Fiat
  • Opel
  • Volkswagen
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Land Rover
  • Nissan
  • Mitsubishi
  • Renault
  • Mercedes-Benz
  • Ford

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...debateert
Middelburgse politiek wil bedrijfsklimaat stimuleren

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantorenmarkt'