In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006
File not found.

Bedrijfsautospecial 2006
Nissan

Het Japanse Nissan is al lang zo Japans niet meer als het ooit is geweest. Na vele moeizame jaren zocht de fabriek aansluiting bij het voormalige Franse staatsbedrijf Renault en die twee werken nu al weer een aantal jaren samen.


Nissan heeft een uitgebreid personen- en bedrijfsautoprogramma. Door die ruime keuze is het eigenlijk nog verwonderlijk dat het merk in Nederland op de negende plaats staat, qua aantallen kentekenregistraties over 2005. Nissan stond in 2004 ook op plaats negen, maar moest ten aanzien van dat jaar toch dik 1300 auto's 'inleveren'. Op het bedrijfswagenprogramma prijken vijf modellen. Van klein naar groot: Kubistar, Primastar, Interstar, Cabstar en Atleon. Deze laatste is meer een (kleinere) vrachtauto overigens. Maar daarom juist een bedrijfsauto natuurlijk. Ook Nissan heeft heel goed begrepen dat het bij bedrijfswagens gaat om diversiteit en een juiste aansluiting voor het grote aantal vervoerswensen dat bij ondernemers bestaat. Meer en meer worden Nissans moderne auto's met vooruitstrevende techniek waarbij de samenwerking met Renault goed uitkomt. Renault behoort tot de beste motorbouwers ter wereld en Nissan profiteert daar ook van. De samenwerking gaat inmiddels zo ver dat de importeurs van beide merken zijn samengevloeid in hetzelfde gebouw in Schiphol-Rijk.

Primastar
De vormgeving van de Primastar kan u best eens bekend voorkomen. Qua voorkomen lijkt deze populaire bestelwagen nogal op de Renault Trafic. In de cockpit is alles gericht op het comfort van de inzittenden. Achter de cockpit is het ruimte wat de klok slaat. De Primastar is leverbaar als gesloten bestelwagen, als dubbelcabine en als minibus. Deze auto is leverbaar in twee lengtes en twee hoogtes, met talloze opties waardoor elke auto aan de individuele wensen van elke klant kan worden aangepast. De Primastar is leverbaar met een keuze uit drie dieselmotoren en een motor die alleen benzine lust. De auto is zodanig geconstrueerd dat hij stevig op de weg ligt. Zoals op elke Nissan wordt ook op de hele bedrijfsautoreeks drie jaar garantie gegeven. Voor sommigen is dit een voordeel ten opzichte van Europese modellen die het doorgaans met een jaartje minder moeten doen. Een Primastar geeft qua stuurgedrag het idee in een personenwagen te rijden. De auto's hebben een grote makkelijk bereikbare laadruimte en Nissans hebben een grote naam als het op betrouwbaarheid aankomt. Dat is bij de personenwagens zo, en bij de bedrijfswagens niet anders.


...speekt zich uit
Middelburg beheerst laten groeien

...loopt er modieus bij
Vollere dames willen er ook leuk uitzien

...ondersteunt projecten
Zeeuws-Vlaamse Soroptimisten vieren 40-jarig jubileum

...vervoert
Syntens ziet kansen voor de Zeeuwse transporteurs

...veredelt
Syntens als klankbord en kritische sparringpartner

...presenteert
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

...vraagt subsidie aan
Ruim 11.000 euro subsidie voor export

...informeert
Zakendoen in België

...doet zaken in het buitenland
Internationale Handelsdag op 8 april

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Citroën
  • Fiat
  • Opel
  • Volkswagen
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Land Rover
  • Nissan
  • Mitsubishi
  • Renault
  • Mercedes-Benz
  • Ford

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...debateert
Middelburgse politiek wil bedrijfsklimaat stimuleren

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantorenmarkt'