In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006
File not found.

Bedrijfsautospecial 2006
Mitsubishi

Het merk met de drie diamanten maakt op dit moment een opmerkelijke vernieuwing van het programma door. Dat die vernieuwing aan het publiek niet ongemerkt voorbij gaat blijkt wel uit de stijging van het aantal verkochte personenauto's in Europa ten aanzien van eerdere jaren. Ook in ons land liet Mitsubishi stijgende verkoopcijfers zien.


Dat was nodig ook want het merk leidde een tamelijk marginaal bestaan. Dat was jammer want kwalitatief behoort Mitsubishi nog steeds tot de top. Dat geldt niet alleen voor de personenauto's maar ook voor de bedrijfswagens. Echt een grote spanwijdte heeft die in Nederland niet maar het merk heeft zelf hoge verwachtingen van de komst van de nagelnieuwe L200 waarvan de geboorte aanstaande is.

Ook de vrachtauto Canter werd onlangs vernieuwd en dus kijkt de bedrijfswagendivisie van Mitsubishi aan tegen een heel fris wagenpark. Als een van de weinige bedrijfsautomerken schoof Mitsubishi in de ranglijst van veelverkopers een tweetal plaatsjes naar boven. Weliswaar daalde het aantal registraties wel, maar niet zo heel sterk als bij sommige andere merken. Mitsubishi klom van nummer 16 naar nummer 14 op. Geen spetterende notering maar het begin van herstel is ingezet.

L200
Op de autoshow van Bologna, in december 2005, trok Mitsubishi de voiles weg van de nieuwe L200 Pick-up, de Sports Utility Truck (what's in a name...) van het merk. Deze pick-up verschijnt binnen nu en drie maanden op de Nederlandse markt. De voorganger van deze SUT was voor Mitsubishi een regelrechte klapper, zowel op commercieel als op sportief gebied. Hij zorgde er in zijn eentje voor dat het merk Europees marktleider werd in het Pick-up segment. Ook op sportief gebied stond de auto zijn mannetje door in 2003 de titel op te eisen van de FIA Cross Country Rally World Cup. Sinds 1988 heeft Mitsubishi al dik 700.000 exemplaren geëxporteerd vanuit de Thaise fabriek. Ook de nieuwe L200 zal uit deze fabriek komen rollen. De nieuwe L200 wordt leverbaar in drie carrosserievarianten. Een Single cab met een zitrij, een Club Cab met extra ruimte achter de zittingen en een Double Cab met vijf zitplaatsen en vier deuren.

De luxere uitvoeringen van de nieuwe L200 worden uitgerust met een geavanceerd zogenaamd Super Select 4WD systeem, dat al eerder in de Pajero werd toegepast. Daarnaast hebben deze uitvoeringen van de L200 actieve stabiliteits- en tractiecontrole waarmee de auto over rijcapaciteiten beschikt die tot nu toe ongekend waren in het segment van middelgrote pick-ups. Een in deze klasse ongekend kleine draaicirkel garandeert een voor dit formaat auto uitstekende handelbaarheid in drukke stedelijke agglomeraties. De nieuwe L200 wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde dieselmotor voorzien van directe injectie via common-railtechniek. Uiteraard voldoet dit blok aan de nieuwe Euro-4 eisen die aan emissies worden gesteld.


...speekt zich uit
Middelburg beheerst laten groeien

...loopt er modieus bij
Vollere dames willen er ook leuk uitzien

...ondersteunt projecten
Zeeuws-Vlaamse Soroptimisten vieren 40-jarig jubileum

...vervoert
Syntens ziet kansen voor de Zeeuwse transporteurs

...veredelt
Syntens als klankbord en kritische sparringpartner

...presenteert
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

...vraagt subsidie aan
Ruim 11.000 euro subsidie voor export

...informeert
Zakendoen in België

...doet zaken in het buitenland
Internationale Handelsdag op 8 april

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Citroën
  • Fiat
  • Opel
  • Volkswagen
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Land Rover
  • Nissan
  • Mitsubishi
  • Renault
  • Mercedes-Benz
  • Ford

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...debateert
Middelburgse politiek wil bedrijfsklimaat stimuleren

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantorenmarkt'