In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006
File not found.

Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

Samen met haar lidbedrijven uit de metaal-, elektro-, installatiebranche en de procestechniek bracht Werk & Vakmanschap een bedrijfsbezoek aan Schelde Marinebouw in Vlissingen. Op het terrein van de scheepswerf werd de aanbouw van diverse schepen bekeken. Tevens kregen de gasten een uitgebreide presentatie over de stand van zaken en de ontwikkelingen bij Schelde Marinebouw.


Het marineschip in aanbouw 'Loading Platform Dock Johan de Witt' dat tijdens de rondleiding werd bezocht.

„We werken inmiddels al een aantal jaren nauw samen met Schelde Marinebouw. Het gebeurt niet zo vaak dat 'buitenstaanders' de kans krijgen om zo uitgebreid rond te kijken bij dit unieke bedrijf, dat in 2005 het 130-jarig bestaan vierde. Wij zijn dan ook blij dat men ons, samen met onze relaties, heeft uitgenodigd voor een middagvullend programma. Tijdens dergelijke bedrijfsbezoeken komen ondernemers van verschillende bedrijven en uit diverse branches elkaar tegen en kunnen ervaringen uitgewisseld worden", aldus Lieneke de Wolf, regiomanager Zuid West van Werk & Vakmanschap.
Marcel van Hee directeur van VDS Staal- en Machinebouw te Vlissingen: „Ik ken veel collega's uit de streek, met name in de metaalbranche. Natuurlijk kende ik Schelde Marinebouw ook wel, maar dit was een uitgelezen mogelijkheid om het volledige verhaal te horen. Bovendien kon op beide locaties uitgebreid rondgekeken worden. Tijdens zo'n bedrijfsbezoek maak je kennis met mensen van andere bedrijven, zoals bijvoorbeeld Broomchemie en Katoennatie. Je hoort hoe het er daar aan toe gaat." Annita Hoornaert, directeur Machinefabriek Sas van Gent, beaamt dit. „Dit is een prima manier om eens op een andere manier in contact te komen met collega-bedrijven en in een ontspannen sfeer nader kennis te maken."

Marineschip
Productiemanager Rob Coremans van Schelde Marinebouw gaf een heldere presentatie over het bedrijf en de huidige stand van zaken. Schelde Marinebouw ontwikkelt zich steeds meer richting een kennisintensieve, technologisch hoogwaardige organisatie. De toekomst ziet er rooskleurig uit en voor de komende jaren zijn er al flink wat orders binnengehaald. De gasten konden met eigen ogen zien welke schepen er momenteel gebouwd worden bij Schelde Marinebouw. Zo werd op de locatie Vlissingen-Oost het schip Loading Platform Dock Johan de Witt bezocht, een marineschip dat medio september 2006 gereed zal zijn voor de eerste proefvaart.

De afsluitende borrel van het bedrijfsbezoek van Zeeuwse technische bedrijven bij Schelde Marinebouw.

Op de locatie Vlissingen-Stad was te zien dat twee korvetten worden gebouwd. Edwin Hogerheijde, hoofd productie bij Schelde Marinebouw: „De laatste jaren hebben de ontwikkelingen binnen ons bedrijf niet stilgestaan. De 'oude' Schelde waar puur scheepsbouw plaatsvond, is in meerdere opzichten volledig veranderd. Veel mensen denken echter dat alles nog zoals vroeger is. Een bedrijfsbezoek als dit geeft ons de kans om gasten kennis te laten maken met een modern en dynamisch Schelde Marinebouw. De sector heeft veel toekomstperspectief en biedt werkgelegenheid voor technisch talent."

Overeenkomsten
„Dit bedrijfsbezoek is voor herhaling vatbaar. Een aantal van onze gasten heeft tijdens de afsluitende borrel al aangeboden het volgende bedrijfsbezoek bij hun onderneming te organiseren", aldus vestigingsmanager Jolanda Fieret van Werk & Vakmanschap Terneuzen. Met dergelijke bedrijfsbezoeken wordt uitvoering gegeven aan branche-overschrijdende samenwerking in het regionale bedrijfsleven.
Werk & Vakmanschap is een landelijk samenwerkingsverband van honderden bedrijven uit de metaal-, elektro- en procesindustrie, de installatiebranche en de nutssector. Gezamenlijk doel is behoud en versterking van technisch vakmanschap. Door zoveel mogelijk samenwerking tussen de aangesloten bedrijven, maakt men zich sterk voor een goede werking van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt voor technisch personeel.


...speekt zich uit
Middelburg beheerst laten groeien

...loopt er modieus bij
Vollere dames willen er ook leuk uitzien

...ondersteunt projecten
Zeeuws-Vlaamse Soroptimisten vieren 40-jarig jubileum

...vervoert
Syntens ziet kansen voor de Zeeuwse transporteurs

...veredelt
Syntens als klankbord en kritische sparringpartner

...presenteert
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

...vraagt subsidie aan
Ruim 11.000 euro subsidie voor export

...informeert
Zakendoen in België

...doet zaken in het buitenland
Internationale Handelsdag op 8 april

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Citroën
  • Fiat
  • Opel
  • Volkswagen
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Land Rover
  • Nissan
  • Mitsubishi
  • Renault
  • Mercedes-Benz
  • Ford

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...debateert
Middelburgse politiek wil bedrijfsklimaat stimuleren

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantorenmarkt'