In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006
File not found.

Bedrijfsautospecial 2006
Volkswagen

Het Duitse Volkswagenconcern behoort nog steeds tot de grootste autoconcerns ter wereld. Het heeft bekende en alom gerespecteerde merken onder zijn vleugels als Audi, Seat, Lamborghini en Rolls Royce.


Het laatstgenoemde merk heeft het overigens wereldwijd erg lastig omdat de verkoop, traditioneel toch al niet erg hoog, tegenvalt. Er is ook maar een type beschikbaar. Binnenkort komt het fameuze, voorheen trotse Britse merk, met een kleinere variant van de majesteitelijke Phantom.

De bedrijfswagens van Volkswagen doen het traditioneel heel erg goed in ons land. Volkswagen verkocht het afgelopen jaar in een dalende markt toch nog twee keer zoveel bestelauto's als naaste concurrent Mercedes-Benz.

Het merk heeft dan ook een geweldig sterk aanbod aan lichte bedrijfswagens in haar programma. Van de lichte Caddy, de populaire Transporter, als doorontwikkeling van het fameuze Busje, tot de nieuwe Crafter als opvolger van de populairste bedrijfsauto van Nederland, de LT. De toekomst ziet er voor Volkswagen op dit vlak nog heel zonnig uit.

Crafter
Kracht op vier wielen, luidt de slagzin, en dat is niet voor niets. Terwijl voorganger LT nog gold als de populairste bestelauto van Nederland, staat de opvolger - in wezen de derde generatie grote bestellers van Volkswagen - al te trappelen om hem op te volgen. Vanaf mei 2006 staat de Crafter in de showrooms. De positie van VW zal erdoor versterkt worden, zo is de algemene verwachting. De Crafter heeft een opmerkelijk vormgegeven truckdesign en is op geen enkele manier te vergelijken met zijn voorganger. De nieuwkomer heeft een krachtige uitstraling met als belangrijke componenten: verticaal geplaatste heldere koplampen en stevige beschermlijsten aan de zijkanten.

Natuurlijk wordt er voor een uitgebreide keuze aan motoren gezorgd met voor elke inzet een optimaal passend vermogen. Belangrijk zijn hierin de vijfcilinder TDI-motoren waarmee VW zoveel succes oogst. Er zijn vermogens voorhanden vanaf 89 pk tot 164 pk.

Deze motoren hebben gemeen dat ze al bij lage toeren een hoog koppel leveren waardoor een laag brandstofverbruik kan worden gerealiseerd. De Crafter wordt standaard geleverd met een roetfilter waardoor er borging bestaat voor uitlaatgassen die voldoen aan de strenge Euro-4 norm. Als standaard versnellingsbak wordt een handbak met joystick geleverd, terwijl een automatische bak (ASG) leverbaar wordt. Veiligheid, economie en comfort staan bij Volkswagen in hoog aanzien en werden dus ook voor deze Crafter leidraad bij de ontwikkeling. Een airbag is standaard, maar op de optielijst prijken uitbreidingen ervan, waar nodig verdeeld over de cabine. Het veelzijdige en uitgebreide leveringsprogramma van de Crafter omvat drie wielbases, vier laadlengten en drie dakhoogtes. Als extra is een van fabriekswege geïntegreerd systeem beschikbaar om lading vast te zetten.


...speekt zich uit
Middelburg beheerst laten groeien

...loopt er modieus bij
Vollere dames willen er ook leuk uitzien

...ondersteunt projecten
Zeeuws-Vlaamse Soroptimisten vieren 40-jarig jubileum

...vervoert
Syntens ziet kansen voor de Zeeuwse transporteurs

...veredelt
Syntens als klankbord en kritische sparringpartner

...presenteert
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

...vraagt subsidie aan
Ruim 11.000 euro subsidie voor export

...informeert
Zakendoen in België

...doet zaken in het buitenland
Internationale Handelsdag op 8 april

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Citroën
  • Fiat
  • Opel
  • Volkswagen
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Land Rover
  • Nissan
  • Mitsubishi
  • Renault
  • Mercedes-Benz
  • Ford

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...debateert
Middelburgse politiek wil bedrijfsklimaat stimuleren

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantorenmarkt'