In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2006
File not found.


Nieuwjaarsboodschap van bestuurders in Zeeland
S.M. van 't Westeinde - Goes
Rein Leentfaar - Sluis
Adhémar van Waes - Terneuzen
K.A. Heijboer - Tholen
Gemeente Sluis geeft ondernemers ook in 2006 de ruimte
Rein Leentfaar
Wethouder
gemeente SluisHet actieve economische beleid van de gemeente Sluis heeft een positief effect op de regionale economie. Uit de evaluatienotitie van de unit Economische Ontwikkeling over de periode 1998-2005 blijkt dat de gronduitgifte op de bedrijventerreinen de afgelopen jaren is vervijfvoudigd. De gemeente slaagt erin nieuwe bedrijven aan te trekken.

Actief beleid De unit Economische Ontwikkeling werkt op een bedrijfsmatige manier aan de optimalisering van het ondernemersklimaat in West Zeeuws-Vlaanderen. Ondernemers hebben te maken met één loket, binnen de organisatie is projectmanagement ingevoerd, er is visie en beleid ontwikkeld op economisch gebied en de gemeente onderhoudt goede contacten met ondernemers.

Uitbreiding bedrijventerreinen De gemeente Sluis stimuleert de economie door goede voorwaarden te creëren. De gemeente beschikt over vier uitstekend uitgeruste bedrijventerreinen. Veel ondernemers weten dit inmiddels want de belangstelling voor kavels was de afgelopen jaren groot. Om belangstellende bedrijven ruimte te bieden, is uitbreiding nodig. In 2006 begint de aanleg van de uitbreiding van bedrijventerrein De Vlaschaard in Eede dat ondermeer gericht is op de logistiek. In totaal zal hier de komende jaren ongeveer vier hectare nieuwe bedrijfsgrond worden uitgegeven. Ook voor het Oostburgse regionale bedrijventerrein Stamperhoek bestaan uitbreidingsplannen. Naar verwachting start eind 2006 de uitgifte van in 4,3 ha op Stampershoek-Noord en 5,2 ha op Stampershoek-Zuid. Bedrijventerrein Deltahoek in Breskens, waar het accent ligt op vis- en jachthavengerelateerde bedrijvigheid, is door de voltooiing van de rondweg nog beter bereikbaar en daarom een aantrekkelijke locatie. Hier is nog 1,5 ha beschikbaar, vanaf eind 2006 wordt 8,2 ha nieuwe bouwgrond uitgegeven. In september hebben de eerste startende ondernemers hun intrek genomen in het Technologisch Bedrijven Centrum Zeeland (TBCZ) op het Technopark in Schoondijke. Dit bedrijfsverzamelgebouw is een dankzij gunstige prijzen en uitgebreide voorzieningen aantrekkelijke vestigingsoptie voor startende ondernemers. Het TBCZ is op het Technopark omgeven door hoogwaardige technologische bedrijven, zodat synergie ontstaat. De werkzaamheden zijn in volle gang voor de uitbreiding van het Technopark. Naar verwachting kan vanaf eind 2006 3,5 ha uitgegeven worden. In het TBCZ is nog ruimte beschikbaar.

Succesvol 2006 De vooruitzichten voor de gemeente Sluis zijn goed. Ook in 2006 staan wij samen met de West Zeeuws-Vlaamse ondernemers voor de ontwikkeling van de regionale economie.

De gemeente Sluis wenst ondernemend Zeeland een succesvol 2006 toe!


...evolueert
De MKB'er, het oog in de orkaan

...pioniert
Ondernemen is pionieren

...ontdekt
'Bewustwording van vergrijzing arbeidsmarkt'

...innoveert
Innovatie actie plan

...inspireert
World Innovation Scan

...netwerkt
Nieuwjaarsbijeenkomst in Grote Kerk Goes

....reflecteert
Ethische reflectie op Kerstlunch Goes

...bestuurt
Burgemeester Jaap Sala van Sluis

...verenigt zich
ZLTO speelt belangrijke rol

...regelt
Agrarische sector op achterstand

...scoort
Zeeland en West-Brabant scoren hoog voor glastuinbouw

...bloeit
De kracht van vlas

...ziet
Poppelaars ziet genoeg kansen voor agrarisch Zeeland

...onderneemt
De jeugd heeft de toekomst

...zoekt de ruimte
Belangrijke rol voor technologie in land- en tuinbouw

...onderneemt
Ruimte om te ondernemen

...creëert
Nieuwe mogelijkheden voor het boerenbedrijf

...ontwikkelt duurzaam
Jeugdjury bijgepraat over duurzaam ondernemen

...wenst

...belegt
De beleggingsadviseurs

...rijdt
Onderweg

...viert
Stichting Gaia viert tweede lustrum

...schenkt
Lions Schouwen-Duiveland actief

...verhuist
Kantorenmarkt krabbelt voorzichtig uit dal