In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2006
File not found.


Nieuwjaarsboodschap van bestuurders in Zeeland
S.M. van 't Westeinde - Goes
Rein Leentfaar - Sluis
Adhémar van Waes - Terneuzen
K.A. Heijboer - Tholen
Een ondernemend 2006 toegewenst
K.A. Heijboer
Wethouder
Economische Zaken
gemeente Tholen
Ruimte voor ondernemen en ondernemers

Een uniek kenmerk van onze gemeente is ruimte. Letterlijk. Wij hebben een mooi, weids buitengebied en zijn omringd door schitterend open water als het nationaal park De Oosterschelde. Maar het gemeentebestuur van Tholen vat dit kenmerk ook graag overdrachtelijk op door meer ruimte te bieden aan wonen, leven én werken en dus ook aan ondernemen en ondernemers. Tholen is een ondernemende gemeente met een vitale lokale economie. Van oudsher werd het Thoolse brood verdiend in de landbouw en de mossel- en oestervisserij. De afgelopen decennia zijn andere sectoren in belang toegenomen als handel, industrie, zakelijke dienstverlening, horeca en recreatie. De Thoolse economie groeide hierdoor snel. Het vestigingsklimaat in Tholen is prima. Dit is tenminste het oordeel van onze ondernemers. Zij waarderen de goede bereikbaarheid, de representatieve bedrijventerreinen met voldoende parkeergelegenheid, de gunstige grondprijzen, de uitstekende werkmentaliteit van de Thoolse werknemers en de gunstige ligging op de grens met westelijk Noord-Brabant en niet ver van de Randstad en Antwerpen. Die ligging wordt trouwens nog gunstiger als de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom doorgetrokken wordt. Onze vitale economie willen we graag gezond en sterk houden. Onze ondernemers leveren daarin uiteraard het leeuwendeel. Wij dragen daar graag aan bij door hen te ondersteunen en te faciliteren. Dat gaan we de komende jaren nog beter doen en daar breiden we onze huidige capaciteit speciaal voor uit. Voor ondernemende ondernemers biedt Tholen volop kansen. Er is ruimte voor meerdere bedrijven. Op diverse representatieve bedrijventerreinen zijn nog kavels te koop tegen gunstige grondprijzen. Het havengebied van Sint-Annaland wordt ontwikkeld. Ook hier werken we graag samen met bestaande en nieuwe ondernemers. Dit geldt ook voor de uitwerking van de economische impuls voor de kernen Sint-Maartensdijk en Scherpenisse. Meer specifiek zijn we op zoek naar bedrijven voor de watersport en de (stille) recreatie. Beide sectoren zijn nog niet volledig ontwikkeld in onze gemeente.

2006 ligt voor ons. Gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats in maart van dit nieuwe jaar. Wat er ook verandert binnen het gemeentebestuur, het gegeven dat wij ondernemen en ondernemers meer ruimte bieden, wijzigt niet. Het belang van een stevige lokale economie die gedragen wordt door gezonde bedrijven wordt dan ook door ons allemaal onderschreven. Tholen heeft ondernemers nodig: de al aanwezige ondernemers, maar ook nieuwe. Zij vinden bij ons een goed ondernemersklimaat en een fantastische gemeente om te wonen. Voor dit nieuwe ondernemersjaar wens ik u Gods zegen toe.


...evolueert
De MKB'er, het oog in de orkaan

...pioniert
Ondernemen is pionieren

...ontdekt
'Bewustwording van vergrijzing arbeidsmarkt'

...innoveert
Innovatie actie plan

...inspireert
World Innovation Scan

...netwerkt
Nieuwjaarsbijeenkomst in Grote Kerk Goes

....reflecteert
Ethische reflectie op Kerstlunch Goes

...bestuurt
Burgemeester Jaap Sala van Sluis

...verenigt zich
ZLTO speelt belangrijke rol

...regelt
Agrarische sector op achterstand

...scoort
Zeeland en West-Brabant scoren hoog voor glastuinbouw

...bloeit
De kracht van vlas

...ziet
Poppelaars ziet genoeg kansen voor agrarisch Zeeland

...onderneemt
De jeugd heeft de toekomst

...zoekt de ruimte
Belangrijke rol voor technologie in land- en tuinbouw

...onderneemt
Ruimte om te ondernemen

...creëert
Nieuwe mogelijkheden voor het boerenbedrijf

...ontwikkelt duurzaam
Jeugdjury bijgepraat over duurzaam ondernemen

...wenst

...belegt
De beleggingsadviseurs

...rijdt
Onderweg

...viert
Stichting Gaia viert tweede lustrum

...schenkt
Lions Schouwen-Duiveland actief

...verhuist
Kantorenmarkt krabbelt voorzichtig uit dal