In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006
File not found.


















Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
De VeyMestdagh
De VeyMestdagh
De Vey Mestdagh verruimt de horizon

De Vey Mestdagh is een grafische dienstverlener die de horizon steeds verder verruimt. De geavanceerde digitale drukpers (fullcolour Xerox 6060) van de Vlissingse onderneming staat inmiddels in Middelburg. De Vey Mestdagh heeft namelijk onlangs Copyshop Middelburg overgenomen en concentreert aldaar haar print- en copy-activiteiten. De bakermat van De Vey Mestdagh blijft Vlissingen.


Martin van der Louw is directeur-eigenaar van De Vey Mestdagh: een trendsettend communicatiebedrijf.

De dynamische onderneming is sinds het jaar 2000 gevestigd aan de President Rooseveltlaan op industrieterrein Baskensburg. Met een tweede vestiging aan de Vlasmarkt te Middelburg zijn er op Walcheren nog kortere lijnen tussen De Vey Mestdagh en haar klanten. De onderneming is trendsettend en uitgegroeid tot één van de meest vooruitstrevende grafische bedrijven van Nederland.

Rijke historie
De Vey Mestdagh heeft nochtans een rijke historie. Deze voert terug tot het jaar 1760 waarin Stadsdrukkerij Corbelijn voor het eerst genoemd wordt in het gemeentearchief van Vlissingen.


Het pand aan het Bellamypark, tot 1981 was hier De Vey Mestdagh gevestigd.

Doordat zoon Corbelijn in plaats van drukker koos voor het hogere ambt van politiecommissaris, werd het bedrijf verkocht aan de heer Mestdagh die gehuwd was met mevrouw De Vey. „Het was de tijd van de Franse revolutie waarin het heel luxe was om een dubbele naam te hebben. De naam De Vey Mestdagh werd toegestaan, maar deze mocht niet commercieel gebruikt worden. Daar trok men zich echter niks van aan", aldus Martin van der Louw die sinds 1997 directeur-eigenaar is van De Vey Mestdagh.

Drukkersnest
Hij ging in 1993 van start in de binnenstad van Vlissingen met een halve man personeel. De kleine drukkerij is in 2006 uitgegroeid tot een fullservice communicatiebedrijf waar 18 grafische vakmensen werkzaam zijn. „Ik kom uit een echt drukkersnest en heb een grafische opleiding gevolgd in Amsterdam.


De Xerox 6060 digitale drukpers.

Mijn interesse ligt in nieuwe ontwikkelingen op grafisch gebied zoals digitaal drukwerk en grootformaat printen. Het spreekt mij aan dat je van niets 'iets' maakt. Wat binnenkomt als een stapel papier, gaat de deur uit als een prachtig boekwerk of een glossy magazine. Er wordt echt iets geproduceerd. Natuurlijk hebben we heel veel te maken met het werken tegen deadlines aan, maar dat heeft ook zijn charmes", stelt Van der Louw.

Van creatie tot verzending
De Vey Mestdagh verzorgt een gevarieerd pakket aan drukwerk en communicatie. Het bedrijf voorziet bijvoorbeeld in het drukken van huisstijlen, terwijl ook complete boekwerken, jaarverslagen, brochures, posters, flyers en verpakkingen van de persen rollen. De Vey Mestdagh neemt het gehele traject 'van creatie tot verzending' voor de klant uit handen. Zo verzorgt de onderneming al voor het vijfde jaar de vormgeving en al het drukwerk voor Film by the Sea. Tot de klantenkring van De Vey Mestdagh (in totaal zo'n 400 relaties) behoren onder andere de vijfde uitzendgroep van Nederland, veel maritieme bedrijven (zoals de Scheldegroep), makelaars, recreatieondernemers en (semi-)overheidsbedrijven. Het werkgebied van het Zeeuwse bedrijf is voor 80 procent regionaal en voor 20 procent landelijk.


De nieuwe vestiging in Middelburg.

Kansen
De Vey Mestdagh wil in de toekomst gecontroleerd door blijven groeien. „We zitten op de goede lijn. Onze werkwijze slaat aan bij de klanten. Wat je steeds meer ziet is dat klanten om een totaalpakket vragen: 'one-stop-shopping'. Bij ons kan men terecht voor een eenvoudig kopietje, maar ook voor een complete mediacampagne. Bovendien verschuilen wij ons niet achter toeleveranciers omdat we het hele proces in eigen huis uitvoeren. Het voordeel van ons digitale drukwerk is de goede prijs-kwaliteitverhouding. Bij een conventionele drukpers is het zo dat wanneer iemand honderd folders nodig heeft, hij net zo goed duizend folders kan laten maken omdat de startkosten even hoog zijn. Bij digitaal drukwerk hoeft de klant slechts per exemplaar te betalen, terwijl de kwaliteit minstens zo goed is als bij conventioneel drukwerk. Wij zijn hierin trendsettend. In onze vestiging in Middelburg staat de modernste digitale drukpers van Zeeland. We kunnen drukken op het formaat 32x45 en dubbelzijdig tot 300 grams papier gaan. Dit is echt uniek. Daarnaast hebben wij een grootformaat printer die zelfs tot 1.50 meter breed kan printen. Deze wordt ingezet voor het vervaardigen van posters, banieren, lichtbakken en zelfs reproducties van schilderijen worden op deze machine op linnen geprint en later opgespannen op doek."


De bakermat van De Vey Mestdagh in Vlissingen.

Martin van der Louw is naast directeur-eigenaar van De Vey Mestdagh ook voorzitter van de Vlissingse Bedrijven Club. Ondernemen zit Van der Louw in het bloed. „Ondernemen is kansen creëren en benutten. In feite schiet je soms met een schot hagel de lucht in, maar je moet als ondernemer wel alert zijn. Toen de mogelijkheid zich voor-deed om de Copyservice in Middelburg over te nemen, heb ik niet lang geaarzeld", aldus Martin van der Louw.


...speekt zich uit
Middelburg beheerst laten groeien

...loopt er modieus bij
Vollere dames willen er ook leuk uitzien

...ondersteunt projecten
Zeeuws-Vlaamse Soroptimisten vieren 40-jarig jubileum

...vervoert
Syntens ziet kansen voor de Zeeuwse transporteurs

...veredelt
Syntens als klankbord en kritische sparringpartner

...presenteert
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

...vraagt subsidie aan
Ruim 11.000 euro subsidie voor export

...informeert
Zakendoen in België

...doet zaken in het buitenland
Internationale Handelsdag op 8 april

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Citroën
  • Fiat
  • Opel
  • Volkswagen
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Land Rover
  • Nissan
  • Mitsubishi
  • Renault
  • Mercedes-Benz
  • Ford

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...debateert
Middelburgse politiek wil bedrijfsklimaat stimuleren

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantorenmarkt'