In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006
File not found.


Columns
Drs. P.J.H. den Hartog
Peter Gijzel
Ruimte om te ondernemen dankzij bedrijfs­wagen­lease
Peter Gijzel
accountmanager zakelijke relaties
Rabobank Beveland afdeling Bedrijven

Trends wisselen elkaar steeds sneller af. Dat noodzaakt ondernemers om in te springen op de veranderingen in de markt. Er zijn voortdurend investeringen nodig, zoals bijvoorbeeld in bedrijfswagens en transportmiddelen, waarvoor u meestal vreemd vermogen moet aantrekken. Het kan zelfs voorkomen dat een wagen al moet worden vervangen, voordat hij goed en wel is terugverdiend.

Op die manier kan de solvabiliteit (de verhouding tussen vreemd en eigen vermogen) van uw onderneming in gevaar komen. Rabolease is dan een geschikte oplossing. Van transportmiddelen tot personenauto's, u kunt ervoor terecht bij uw eigen Rabobank.

Leasen houdt in dat niet u, maar de leasemaatschappij het object financiert dat u nodig hebt. Dat kan ruwweg op twee manieren:

  • Financiële lease: hierbij bent u eigenaar van het geleaste object en kunt u daardoor profiteren van diverse fiscale voordelen, zoals investeringsaftrek.

  • Operationele lease: het object blijft eigendom van de leasemaatschappij. U betaalt als het ware een soort 'huur'. Ook dit kan fiscale voordelen hebben.

Ondernemers kiezen vaak voor lease vanwege verschillende redenen:
  • met financiële lease (eventueel in combinatie met operationele lease) kan er geprofiteerd worden van de investeringsaftrek;

  • met zowel financiële als operationele lease kunt u uw objecten voor de volle 100% financieren;

  • met operationele lease kan er steeds worden ingespeeld op technologische vernieuwingen en aan het eind van het contract heeft u de keuze tussen aankoop van het object of teruggave aan de leasemaatschappij;

  • met operationele lease komt het object niet op de balans, waardoor de solvabiliteit intact blijft. Toekomstige uitbreiding van uw financiering wordt daardoor eenvoudiger.

Servicelease
Leasen kan echter meer zijn dan alleen een financiering en wel in de vorm van een zogenaamde
servicelease. Voor bedrijfsauto's en transportmiddelen met een gewicht tot 3500 kilo kunt u gebruikmaken van servicelease. U kunt zowel bij financieel als bij operationeel leasen kiezen voor Service-
lease. U betaalt dan een vast bedrag per maand waarbij u kunt kiezen voor een basispakket.
Dit basispakket bestaat uit 100% financiering, reparatie, onderhoud en vervanging van banden,
schadeafhandeling, houderschapsbelasting en 24-uurs alarmservice in binnen- en buitenland. Dit basispakket kunt u aanvullen met diensten zoals bijvoorbeeld verzekeringen of vervangend vervoer.

Bedrijfswagenlease: vanaf één wagen tot een compleet wagenpark
Bij het leasen van bedrijfswagens denken veel mensen allereerst aan grote wagenparken. Maar ook bedrijven in het MKB hebben de voordelen van de lease-auto ontdekt. Bovendien hebben veel ondernemers het idee dat leasen een kwestie is van langlopende contracten. Maar dat hoeft helemaal niet. Met Shortlease kunt u zelfs voor één dag een leasecontract aangaan. De auto wordt dan voor de deur afgeleverd en opgehaald. Zo kunt u heel flexibel inspringen op tijdelijke vervoersbehoeften.

Hebt u meer dan tien bedrijfsauto's in beheer, dan is Fleetmanagement een goede mogelijkheid. Bij grotere wagenparken spelen zaken zoals het uitbesteden van werkzaamheden, inzicht in en controle op kosten met behulp van onafhankelijke managementinformatie en marktconforme autoregelingen immers een grote rol. Wij analyseren samen met u uw huidige situatie en inventariseren uw wensen en mobiliteitsbehoefte. Op grond daarvan formuleren we een voorstel voor de beste leaseoplossing voor uw bedrijf.

Waar u ook voor kiest, er is altijd sprake van maatwerk. De financiering moet immers perfect passen bij de wensen en behoeften van u en uw onderneming. Uw lease bij de Rabobank wordt geregeld via De Lage Landen.
De lage Landen is de specialist op het gebied van leasing en handelsfinanciering van de Rabobank. Wilt u meer weten over Rabo Autolease, dan kunt u contact opnemen met uw adviseur van de Rabobank.

Rabobank Beveland, afdeling Private banking en afdeling Bedrijven, verzorgen periodiek een rubriek in "de Ondernemer".
De redactie bestaat uit drs. Adri van de Laar MFP, Hoofd private banking, Claudia van Swaal Accountmanager private banking, Eric de Jong, Accountmanager private banking en Hans van Dienst en Coos van den Ouden, Senior accountmanagers afdeling bedrijven.
...speekt zich uit
Middelburg beheerst laten groeien

...loopt er modieus bij
Vollere dames willen er ook leuk uitzien

...ondersteunt projecten
Zeeuws-Vlaamse Soroptimisten vieren 40-jarig jubileum

...vervoert
Syntens ziet kansen voor de Zeeuwse transporteurs

...veredelt
Syntens als klankbord en kritische sparringpartner

...presenteert
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

...vraagt subsidie aan
Ruim 11.000 euro subsidie voor export

...informeert
Zakendoen in België

...doet zaken in het buitenland
Internationale Handelsdag op 8 april

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Citroën
  • Fiat
  • Opel
  • Volkswagen
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Land Rover
  • Nissan
  • Mitsubishi
  • Renault
  • Mercedes-Benz
  • Ford

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...debateert
Middelburgse politiek wil bedrijfsklimaat stimuleren

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantorenmarkt'