In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2007
File not found.


Bedrijven
DRV Accountants en Belastingadviseurs
Hougkoeling Terneuzen BV
Sibux B.V.
Sibux B.V.
Sibux niet zomaar een start-up

Sibux is een nieuw ICT bedrijf in Zeeland dat zich volledig richt op professioneel systeembeheer van Linux omgevingen. Maar Sibux is niet zomaar een start-up. Het is opgericht door Ibuildings en SBeffect, gevestigde namen in de ICT in Zeeland, die hun kennis en kunde bundelen in dit nieuwe bedrijf. We vroegen Tom Schenkenberg, director business development bij Ibuildings, en Hans Sinke, directeur SBeffect, naar de achtergrond.


Hans Sinke.

"Ibuildings is gespecialiseerd in het ontwikkelen van webapplicaties, gebaseerd op PHP technologie" vertelt Tom Schenkenberg. "De applicaties die wij bouwen worden vaak op Linux servers geïnstalleerd. En als de applicatie bedrijfskritisch is, is het beheer van de Linux omgeving dat natuurlijk ook. Omdat er vrijwel geen professionele systeembeheerders zijn op dit gebied krijgen wij regelmatig de vraag om deze activiteiten op ons te nemen."

"Ook SBeffect wordt vaak door bestaande klanten geconfronteerd met de vraag om het beheer van de Linux omgeving erbij te doen. Om invulling te geven aan deze vraag hebben we samenwerking gezocht met Ibuildings en in eerste instantie door middel van een partnership onze kennis gebundeld. De marktvraag is echter dusdanig groot dat we hebben besloten de activiteiten onder te brengen in een apart bedrijf, Sibux."

SBeffect zelf is gespecialiseerd in Microsoft systeembeheer. Hoe komt een Microsoft systeembeheerder erbij om zich te begeven op de Linux markt, is dat geen water en vuur? "Nee, helemaal niet" zegt Hans Sinke, " we zien dat steeds meer klanten gebruik maken van commerciële toepassingen in combinatie met Linux en zo profiteren van het beste van beide werelden. Ook op het niveau van de leveranciers zie je dat er wordt samengewerkt, denk maar aan de overeenkomst tussen Microsoft en Novell, leverancier van de SuSE Linux Enterprise server."

"Het is onbegrijpelijk dat er voor zo'n grote markt nog zo weinig bedrijven professioneel systeembeheer aanbieden" aldus Tom Schenkenberg. "Er is wel aanbod maar dat is meestal gebaseerd op best effort afspraken. Met Sibux bieden we wel op SLA's gebaseerde contracten en indien gewenst ook 24/7 bereikbaarheid en ondersteuning".Tom Schenkenberg.

Wat doet Sibux precies?
Sibux bouwt en beheert professionele Linux omgevingen voor (middel)grote bedrijven en organisaties. "Onze focus ligt op pro-actief beheer en onderhoud om een zo hoog mogelijke beschikbaarheid en serviceniveau aan te bieden" zegt Hans Sinke. "We gebruiken daarbij innovatieve technieken en open standaarden om veilige, snelle en vooral stabiele omgevingen te realiseren".

Voor wie werkt Sibux?
"Omdat we in een overgangsfase zitten van partnership naar nieuw bedrijf zijn de klanten in formele zin nog van Ibuildings en SBeffect" aldus Tom Schenkenberg. "Maar wat onze opdrachtgevers met elkaar gemeen hebben is dat zij sterk afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van hun informatiesystemen. Een groot gedeelte of zelfs hun complete bedrijfsproces is afhankelijk van de beschikbaarheid van hun web-servers, database-servers of applicatie-servers." Hans Sinke vult aan: "onze klanten zijn daarnaast ook afhankelijk van de samenwerking tussen Linux systemen en Windows gebaseerde netwerken of servers. Sibux heeft specifiek als doel deze technologiemix volledig te ondersteunen."

Facts & Figures Linux markt

  • Voorspelling IDC: in 2008 zal Linux, gemeten naar verkoopaantallen, 29 procent van de totale servermarkt in handen hebben.
  • Het totale aandeel Linux is echter hoger omdat veel bedrijven de Linux software gratis downloaden en deze aantallen niet gemeten kunnen worden.
  • Uitslag enquête Forrester Research Inc.: 52% van alle zakelijke gebruikers is van plan (een deel van de) Windows-servers te vervangen door Linux.

Over Ibuildings
Ibuildings is een full-service internet development bedrijf en leverancier van PHP technologie. Binnen de Benelux is Ibuildings de autoriteit op het gebied van PHP en vertegenwoordiger van Zend Technologies. Wij leveren bedrijfskritische internetoplossingen aan organisaties die internettechnologie strategisch inzetten. Onze kracht is het ontwerpen en bouwen van omvangrijke internetoplossingen op basis van volledige uitbesteding of door het leveren van specifieke diensten (projectmanagement, training, consultancy, development, netwerkbeheer, softwareproducten en toolkits).
Voor meer informatie zie:
www.ibuildings.nl

Over SBeffect
SBeffect B.V. is het betrouwbare automatiseringsbedrijf in Zeeland. De specialisatie van ons bedrijf is, zoals de naam al zegt, effectief SysteemBeheer. Hierbij zijn wij gespecialiseerd in Microsoft besturingssystemen. Als één van de weinige in Zeeland hebben wij een continu bezette helpdesk. Hier krijgt u direct een network engineer aan de lijn die direct uw probleem oplost. Op verzoek is deze helpdesk 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. Verder leveren wij aanvullende diensten zoals een "back-up service" en "Pro-actief Systeembeheer".
Voor meer informatie zie:
www.sbeffect.nl

Adresgegevens:
SIBUX B.V.
Amundseenweg 59
4462 GP Goes

T: 088 - 0024 090
F: 088 - 0024 091

Conntactpersoon:
Hans Sinke: 06 - 53 32 82 95
info@sibux.nl
www.sibux.nl


...eet
Een hapje en een goed glas wijn

...beoogt
Ezinga beoogd voorzitter Hiswa

...zit
De stoel

...kijkt
De stand van zaken

...innoveert
Vijf nominaties voor Zeeuwse innovatieprijs Emergo

...ontwikkelt
ZIE-evenement ’Open innovatie’:dé meest actuele visie op innovatie

...zorgt
Zeeland biedt kansen voor zorgtoerisme

....bezoekt
Presentatie 'Vakantie met Zorg in Zeeland' op Neeltje Jans

...benadert
Zorgtoerist vaak teleurgesteld in Zeeland

...viert
Mooie kavels op JKW Veiling

...komt
Beleef het ondernemen in Zeeland

...kookt
Koken met de Oosterscheldekreeft

...wisselt
'Mensenkennis' bij Jong Management

...bouwt
Rabo heeft nu eigen woonshops

...peilt
Ondernemer iets optimistischer: 7,3

...installeert
Marten Wiersma: Groei op Zeeuwse schaal

...spint
Beste ondernemer spint garen bij winst BOOST 2007-prijs

...doorbreekt
Arbeidsmarkt lijkt soms op een betonnen muur

...rijdt
Jaguar XKR convertible: De roofkat slaat terug

...discuseert
Niet ieder dorp zijn eigen 'Borssele'

...beslist
De randstad heeft nog weinig interesse in Zeeland

...investeert
Makelaars positief over toekomst

...ontsnapt
'Van bedrijventerrein moet je iets moois maken'

...belegt
De beleggingsadviseurs

...financeert
Capaciteiten belangrijk voor financiering

...loopt
Werkgevers Servicepunt brengt partijen bij elkaar