In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.

pas begonnen
Exclusieve villa's verkopen

Chantal Cécile de Nooijer heeft zich sinds enkele jaren vol overgave op het zelfstandig ondernemerschap gestort. Bij toeval, dat wel. De Middelburgse werkte in loondienst op een notariskantoor, maar kwam daar onfortuinlijk ten val door een loszittende hak van een laars.

door Henk van de Voorde


Chantal Cécile de Nooijer: 'Je hebt in deze branche te maken met positief ingestelde mensen.'
Foto: duofoto

Naam: Chantal Cécile de Nooijer (26)
Woonplaats: Middelburg
Bedrijf: Fragent, excellent resorts
Begonnen: september 2004
Meevaller: 'de fun' en de mogelijkheid om je eigen tijd in te delen
Tegenvaller: vergaren van naamsbekendheid
E-mail: info@fragent.com
Website: www.fragent.com

"Ik viel op een marmeren vloer en liep onder meer een zware hersenschudding op. Door dat ongeluk ben ik een jaar uit de roulatie geweest. Na een half jaar ziektewet heb ik nog geprobeerd om terug aan het werk te gaan als notarieel medewerker, maar dat ging niet meer. De mensen zien het niet dat je een whiplash hebt. Dat leidde tot onbegrip", vertelt Chantal de Nooijer. Het was de aanleiding tot de oprichting van haar eigen bedrijf Fragent dat zich toelegt op het aan de man brengen van villa's en appartementen in 'excellent resorts', zoals te lezen is op haar chique visitekaartje.

"Een heleboel factoren hebben mij doen besluiten om te kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Het kunnen indelen van je eigen tijd is een belangrijke overweging geweest. Een paar maanden na mijn ongeluk ben ik naar de startersdag in Goes van de Kamer van Koophandel geweest. Ik ben me gaan oriënteren over de marktmogelijkheden en heb vervolgens een businessplan geschreven." Haar BV heeft ze laten inschrijven bij haar laatste werkgever. Chantal, die in Breda een Schoeversopleiding voor managementassistente volgde, bezocht in de oprichtingsfase van haar bedrijf diverse internationale beurzen om naamsbekendheid te vergaren. ,,Maar ik merkte dat in de 'resortsbranche' 99 procent via internet loopt. Dus heb ik gezorgd voor een goede website en ben ik met projectontwikkelaars rond de tafel gaan zitten. Je moet in deze sector zorgen dat je van alles op de hoogte bent en dat je netwerken opbouwt. Beurzen bezoek ik niet veel meer. Hoofdzakelijk houd ik mij bezig met landen waar het veilig is om te investeren, bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje, Portugal en Dubaï. Ik werk samen met grote projectontwikkelaars die prachtige resorts neerzetten. Sommige zijn zo groot als een dorp. De accommodaties zijn een prima investeringsmogelijkheid voor mensen die een tweede huis willen aanschaffen. Men kan veelal van de villa of het appartement een aantal weken zelf gebruik maken en het de rest van het jaar verhuren. Via verhuurmaatschappijen heb je er zelf geen omkijken naar want de woning wordt als 5-sterrenaccommodatie behandeld", aldus de 26-jarige Chantal de Nooijer.

Stabiele ondergrond
De jonge onderneemster werft klanten voor de projectontwikkelaars. Uit de opbrengsten van de panden krijgt ze een provisie waarmee ze de kost verdient en haar bedrijf draaiende houdt. ,,Het begin was moeilijk, maar nu kan ik goed mijn eigen boontjes doppen. Mijn bedrijf heeft nu een stabiele ondergrond. Je moet zorgen dat je goed gevonden wordt en dat je dus blijft vernieuwen. De projecten zijn aantrekkelijk genoeg. Het inmiddels bijna uitverkochte dorp Arc 1950 Le Village, in de Franse Alpen, is bijvoorbeeld een prachtig en gigantisch project. Het betreft zeven verschillende complexen met in totaal ongeveer 900 appartementen. Ik was bezig met de verkoop van een appartement en hoorde toevalligerwijze dat men nog geen intermediair had voor de Benelux. Inmiddels ben ik exclusief agent voor de Benelux van diverse grote projectontwikkelaars. Ik heb het erg naar mijn zin, vind het heerlijk werk.

Je hebt altijd te maken met positief ingestelde mensen die op zoek zijn naar een tweede woning; toch altijd een happening op zich. Je probeert de klanten zo goed mogelijk te begeleiden en je ziet nog eens wat van de wereld. Ik ga geregeld exclusieve resorts bekijken en achtergrondinformatie vergaren over de regio's. Zo ben ik diverse keren in Portugal geweest, mede in verband met het Tróia schiereiland, waar een Beach-, Central- en Golf Area en een Ecoresort zullen worden gerealiseerd. De woningen bevinden zich midden in de natuur, in beschermd bosgebied. In Frankrijk ben ik dit jaar niet alleen in de Alpen geweest, maar ook in de buurt van Bordeaux, in verband met het nieuwe resort Domaine Haut-Gardegan. Samen met agenten uit andere landen kreeg ik een introductie over het resort. Het resort zal bestaan uit een groot appartementencomplex (Castel de Belvigne), villa's en een 18-holes golfbaan. Bestaande ruïnes worden gerestaureerd tot een fraai geheel."


...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat