In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.

Contacta
RBC in zee met Zeelands Roem

Voor de tweede achtereenvolgende keer neemt RBC Roosendaal deel aan Contacta. Was de beurspresentatie van de voetbalclub in 2006 in de vorm van een gezamenlijke stand met hun toenmalige hoofdsponsor, op deze editie van de grootste bedrijvenbeurs van Zuidwest Nederland treft de bezoeker RBC waar hij thuishoort: in een (mini)stadion met skyboxen.

door Loes van der Hoeven


Bert Hoogerland en Jacco Jansen
Foto: duofoto

ROOSENDAAL - Accountmanager Zeeland Jacco Jansen kijkt terug op een geslaagde eerste deelname. "Contacta 2006 heeft ons zeker vijftien nieuwe Zeeuwse sponsors opgeleverd. Een teken dat het betaalde voetbal leeft in Zeeland, terwijl de provincie zelf geen club op dat niveau heeft. RBC Roosendaal voert al een paar jaar actieve promotiecampagnes. Dat heeft diverse nieuwe seizoenskaarthouders en sponsors uit Zeeland opgeleverd. Burgemeester Cees van Liere van Noord-Beveland draagt de regionale functie van RBC Roosendaal uit naar voetballiefhebbers, bedrijven en naar talentvolle jeugdspelers in de regio. Naast deze ambassadeur beschikt RBC Roosendaal over een enthousiaste Business Club Zeeland en sinds kort is de hoofdsponsor een Zeeuwse multinational: Roem van Yerseke."

Beide partijen zijn het er over eens: RBC had zich geen betere hoofdsponsor kunnen wensen dan Roem van Yerseke. Financieel directeur Bert Hoogerland: "Wij zien via RBC Roosendaal mogelijkheden om onze merknaam Zeeland's Roem nog breder uit te dragen en verwachten dat het verbinden van die naam aan de club zal leiden tot grotere naamsbekendheid. Verder willen wij onze tropische en Noordzee garnalen onder de aandacht brengen. Met het produceren en leveren van deze schaaldieren zijn wij onlangs gestart. Voor deze nieuwe activiteit kunnen wij via RBC Roosendaal reclame maken. Op het RBC-plein kan de Contacta bezoeker kennismaken met deze lekkernij, die wij er presenteren naast onze overbekende mosselen en oesters."


Het nieuwe shirt van RBC Roosendaal.
Foto: RBC

Ministadion
Jansen: "RBC is trots op zijn nieuwe hoofdsponsor. Roem van Yerseke was al twee jaar sponsor van onze club, maar sinds dit seizoen prijkt hun merknaam Zeeland's Roem op de shirts van onze spelers en op al onze overige reclame-uitingen. Dat is een hele eer, niet alleen omdat het de naam is van één van Europa's toonaangevende ondernemingen in de schaal- en schelpdiersector, maar het is tevens een blijk van waardering dat Zeeland warmloopt voor RBC Roosendaal. Dat blijkt ook uit het feit dat diverse Zeeuwse sponsors met een eigen skybox aanwezig zijn op ons 'mini RBC-stadion' op Contacta. De horeca wordt daar verzorgd door Hotel Goes, dat samen met Hotel De Wouwse Tol een skybox heeft. Beide behoren tot Van der Valk Hotels & Restaurants. De beurspresentatie belooft ook in 2007 een publiekstreffer te worden. De bezoeker kan op de stand een balletje schoppen onder het toeziend oog van voetballegende Henk Vos, voormalig scheidsrechter Frans Derks, clubambassadeur Cees van Liere en directeur RBC Roosendaal Manfred Laros. Vanzelfsprekend zullen gedurende hele beurs selectiespelers aanwezig zijn."

Activiteiten in Zeeland
De RBC spelers zijn regelmatig is Zeeland te vinden. Afgelopen zomer heeft de Roosendaalse club weer een trainingskamp in Kortgene afgewerkt. Daarnaast zijn er wedstrijden gespeeld tegen de Zeeuwse clubs Hoek, SSV, Kloetinge en Terneuzense Boys. De samenwerking tussen RBC en deze clubs wordt in het lopende voetbalseizoen benadrukt. Ook bezoeken de Zeeuwen regelmatig het RBC-stadion. Dat kan heel voordelig sinds het Heartbrake Café aan de Grote Markt in Goes de kaartverkoop inclusief het busvervoer naar de thuiswedstrijden verzorgt. Daar is ook alle RBC merchandise te koop. Jansen zit boordevol ideeën om RBC nog meer te promoten. "Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan een groots evenement voor alle sponsors op het parkeerterrein van RBC."


Innovatief
Sportsponsoring is niet vreemd voor Roem van Yerseke. Eerder sponsorden zij al wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel. Hoogerland: "Voetbalsponsoring was wel nieuw van ons, maar het past goed bij ons om innovaties niet uit de weg te gaan. Zo is Roem van Yerseke het enige bedrijf in Europa met een hatchery (babykamer) en nursery voor mosselen, oesters en kokkels. Door de overheidsbeperkingen waren wij genoodzaakt te innoveren. Daarom doen wij al enige tijd onderzoek naar alternatieve mosselzaad- invangmethodes en aquacultures. Door de eitjes en zaadjes van de mosselen bij elkaar te brengen ontstaan er embryo's die uitgroeien tot mossellarfjes. In Yerseke laten wij die in tanks uitgroeien tot mosselzaad. Dat zaaien wij vervolgens uit in onze mosselpercelen waar de zaadjes moeten uitgroeien tot consumptiemosselen. Daarnaast kweken wij op kunstmatige wijze mosselzaad, zodat we minder afhankelijk zijn van de natuur. Constant onderzoeken wij hoe wij meer mosselen kunnen kweken om onze marktpositie op peil te kunnen houden."

Vertrouwen
Hoogerland heeft vertrouwen in de toekomst van RBC Roosendaal: "De club moet een sportieve prestatie leveren en wij moeten scoren op de zakelijke markt. Dan hebben wij beiden een win-win situatie!"
"Een reden te meer om op ons plein nader kennis te maken met de specialiteiten van RBC, Roem van Yerseke en de andere deelnemers Mulix ICT, Projectinrichting Lavoir, Buys & Partners, Marsaki en Van Beek Autobedrijven", besluit Jansen.


...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat