In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.

Uitreiking Vlissingen Promotie Trofee
Vlissingen bruist van energie

Vlissingen, de geboortestad van maritieme held Michiel de Ruyter, bruist van energie. De viering van de 400e geboortedag van De Ruyter geeft de havenstad extra impulsen. Zo stonden onlangs het mega evenement Sail, de officiële 'overhandiging' van De Langste Bank en de relatie- en netwerkavond Voor Anker allen in het teken van de Vlissingse zeeheld. De eerste uitreiking van de Vlissingen Promotie Trofee vindt eind november plaats.

door Henk van de Voorde


De Gevangentoren op de boulevard.
Foto: duofoto

VLISSINGEN - Onder auspiciën van de Stichting Vlissingen Promotie hadden dertien samenwerkende Vlissingse bedrijven op vrijdagavond 7 september hun relaties met partner uitgenodigd voor een zeer ongedwongen ontmoeting in het Arsenaaltheater, dat in het kader van het De Ruyterjaar was omgetoverd tot een feestruimte uit de 17e eeuw. De meer dan 400 gasten op deze negende editie van Voor Anker genoten van een optreden van leerlingen van de Vlissingse School Vereniging, die een deel opvoerden van de Michiel de Ruyter musical die ze dit jaar instudeerden. Onder het genot van rijkelijk gevulde buffetten en een goed glas wijn werden banden aangehaald, nieuwe contacten gelegd en zakelijke afspraken gemaakt. Ook na de officiële afsluiting van 21.00 uur ging dat nog lange tijd gewoon door. Volgend jaar vindt er weer een speciale uitgave plaats van de relatie- en netwerkavond. Voor Anker viert dan namelijk haar tienjarig jubileum. Ruim een week eerder dan Voor Anker De Langste Bank werd op de glooiing van de Vlissingse Boulevard De Langste Bank officieel geopend. Met een lengte van 122 meter is De Langste Bank zowel letterlijk als figuurlijk een toeristische attractie van formaat. Jan Jacobs is zowel secretaris van Voor Anker als directeur van de Stichting Vlissingse Promotie. In zijn laatste hoedanigheid hield de geboren en getogen Vlissinger een bezielende toespraak bij de officiële 'overhandiging' van De Langste Bank aan de Vlissingse gemeenschap.

Totaalplan
"Het idee is van Hans Slemmer en Hedda Buijs en de bank maakte ooit deel uit van een totaalplan om de boulevards aantrekkelijker te maken. Dat plan is nooit doorgegaan en vorig jaar namen de Stichting Vlissingen 2010, de Stichting Vlissingen Promotie en de ondernemersclub Voor Anker het initiatief om het element Langste Bank uit dat plan te lichten en het maar gewoon te gaan doen. Er was onderzocht wat het moest gaan kosten (122.000 euro) en we zijn op 1 september 2006 met de sponsorwerving gestart. De allereerste sponsor, ik hecht eraan dat hier nogmaals te zeggen, was John Bleijenberg. John heeft dit officieel moment niet meer mogen meemaken. Afgelopen maandag hebben we afscheid van hem moeten nemen. Hij kon nog wel in juli als allereerste even zitten op de eerst geplaatste meter en hij was (hoe ziek ook) zichtbaar trots en bewogen. Over hoogtepunten en dieptepunten gesproken", aldus Jacobs.

"Je zegt het snel: laten we het maar gewoon doen, maar dat markeert het begin alleen maar. Inmiddels weten we wat sponsorwerving betekent. We weten daarnaast ook een heleboel over roestvrij staal, over teksten frezen, over elektrolytisch polijsten, over bouwvergunningen, monumentenvergunningen en gaatjes laseren. Want er zítten wat gaatjes in deze bank! De sponsorwerving, dat gaat dus over u (!), was half januari helemaal rond. Toen begon de technische realisatie en die was in juli afgerond. Toen stond de bank er en we weten van het afgelopen Sail-weekend hoe graag men er op zit. Trouwens, niet alleen de bank is gesponsord, dit Officieel Moment is dat ook. De sponsors van vandaag staan op het roestvrij stalen bord achter u. Wij schenken vandaag de stad niet alleen een bank. Wij schenken een monument van het Vlissingen van 2007. Die inscripties slijten er niet zomaar uit. Twee bedrijven sponsoren nog even door. Bouwbedrijf Christiaansen en Schoonmaakbedrijf Bleijenberg geven er als extraatje nog eens vijf jaar technisch onderhoud en schoonmaken bij. Ik vind dat een waarderend applaus waard. Dat betekent, dat we deze nieuwe attractie nu kunnen weggeven. Aan wie, zou je kunnen vragen, maar dat hadden we al bedacht: aan de gemeente Vlissingen, in de persoon van wethouder Connie Seijbel als officieel vertegenwoordiger van de Vlissingse samenleving." De wethouder dankte de gemeenschap, sponsoren, de Stichting Vlissingen 2010, de Stichting Vlissingen Promotie en de ondernemersclub Voor Anker bij de realisering van het nieuwe Vlissingse 'uithangbord'.


Fragment uit de officiële opening van De Langste Bank.
Foto: duofoto

Trofee
Het bestuur van de Stichting Vlissingen Promotie keert op maandag 26 november in het luxueuze Hotel Arion, met prachtig uitzicht over de boulevard, de Vlissingen Promotie Trofee uit. De toekenning van de prijs gaat gepaard met de uitreiking van een als unicum vervaardigd sieraad met inscriptie, die de winnaar mag houden. De Trofee is bestemd voor een persoon, groep, onderneming of instelling, die bedoeld of onbedoeld de stad Vlissingen positief onder de aandacht heeft gebracht van velen. Het bestuur van de Stichting Vlissingen Promotie benoemt al of niet uit zijn midden een jury van drie personen, die voorstellen voor uitreiking van de Trofee doet aan het volledige bestuur. De jury bestaat uit Jan Lust, Martin de Klerk en Leendert van Nieuwenhuijzen. Kandidaten kunnen onder andere worden voorgedragen via de website van de Stichting Vlissingen Promotie; Criteria welke de jury ter beschikking staan bij het bepalen van de voordracht zijn onder andere: wordt er een bijdrage geleverd aan het positieve imago van Vlissingen? Is er naast locale ook sprake van nationale, dan wel internationale aandacht? Wordt er een positieve impuls gegeven aan overwegingen van mensen om in Vlissingen te gaan wonen, er een baan te zoeken, of er een bedrijf te vestigen?

www.vlissingenpromotie.nl


...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat