In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.

Contacta
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

Als eerste presenteerden het Middelburgse bedrijfsleven en de gemeente zich gezamenlijk op de belangrijkste zakenbeurs van Zuidwest Nederland in de vorm van een plein: Middelburg Plaza. Deze succesformule wordt ook dit jaar gecontinueerd, nu in Noordzeehal, de nieuwste hal van het Zeelandhallencomplex.

door Loes van der Hoeven


Hannie Kool-Blokland slaat een balletje.
Foto: Gemeente Middelburg

MIDDELBURG - Op Middelburg Plaza presenteert een twintigtal bedrijven zich. Daaronder is een aantal nieuwkomers, maar ook oude getrouwen, ondernemers die na een paar jaar afwezigheid weer gebruik maken van de vele voordelen die de gezamenlijke presentatie onder de vlag van Middelburg hen op Contacta biedt. De organisatie van het plein is in handen van de werkgroep Middelburg Plaza. Die wordt gevormd door de gemeente en vertegenwoordigers van een drietal bedrijven: Weststrate Verpakkingen, Caljouw-Rademaker Verhuizingen en het jubilerende bedrijf Wagenvoorde Lastechniek, dat dit jaar zeventig jaar bestaat.

Uniformiteit
"De exposanten op onze plaza zijn erg trouw, zij hebben vertrouwen in deze bewezen formule van gezamenlijk presenteren en elkaar versterken. Als gemeente stellen wij het zeer op prijs om intensief met het bedrijfsleven te kunnen optrekken. Contacta biedt daartoe volop gelegenheid. Iedereen is immers direct aanspreekbaar. Het Middelburg gevoel wordt bij wijze van spreken al versterkt door het overhandigen van je visitekaartje!" Aan het woord is Hannie Kool-Blokland. Naast Economische Zaken heeft de wethouder van Middelburg Financiën, Ruimtelijke Ordening, Monumenten, Archief en Binnenstad in haar portefeuille. "Veel waarde hechten wij dan ook aan de uitstraling van de stands. Die vergroot immers de herkenbaarheid van het Middelburg Plaza. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen, dit jaar de stands op het Middelburg Plaza te laten bouwen door Fix Showproductions uit Middelburg".

De gemeente profileert zich op Contacta met name met projecten zoals kantorenpark Veldzigt, Mortiere en ZEP (Zeeuws Evenementen Podium). Bedrijven gebruiken de beurs om hun producten, diensten en noviteiten te presenteren en te demonstreren. Dat doen zij in een Middelburgse omgeving. Op het plein zijn de typische elementen aanwezig, zoals afbeeldingen op grote banieren van de Oostkerk, het Stadhuis en de Lange Jan.

Bedrijventerreinen
Voor kantorenpark Veldzigt is veel belangstelling. Deze representatieve locatie is met name geschikt voor dienstverlenende bedrijven, zoals accountants, advocaten, adviseurs en banken.

Ook op bedrijventerrein Arnestein zijn het afgelopen jaar veel kavels uitgegeven. Op bedrijventerrein Mortiere wordt volop gebouwd, onder meer aan een nieuw bedrijfsverzamelgebouw. Ook is gestart met de bouw van de volgende fase woningen in Woonpark Mortiere. In 2009 zal het ZEP vrijetijdspark Middelburg de deuren openen in de Mortiere. Hier komen allerlei attracties, winkels en horecagelegenheden voor iedereen die op zoek is naar een actieve en spannende vrijetijdsbesteding. Ook 'Voetbal Experience', met alles op het gebied van voetbal wordt een onderdeel van ZEP. In de nieuwbouwwijk Veersche Poort is veel belangstelling voor twee nieuwe projecten, waarvan de verkoop inmiddels is gestart: Het Veersche Plein en Villa Ostrea. Het eerste omvat de bouw van appartementen en een uitgebreid winkelcentrum. Het tweede de bouw van luxe villa's. In Middelburg wordt de komst van de nieuwe N57 toegejuicht. Door de aanleg van de weg wordt de binnenstad ontlast van doorgaand verkeer en krijgen de verschillende bedrijventerreinen een extra ontsluiting, waardoor ze beter bereikbaar worden.

Theatercafé
Traditiegetrouw wordt op de openingsavond van Contacta, dinsdag 16 oktober, een ondernemersborrel gehouden op Middelburg Plaza. "De Theater Exploitatie Zeeland (TEZ) verzorgt de horeca op het Middelburg Plaza Het horecaterras zal de uitstraling van een theatercafé krijgen. Daarmee brengen wij de grote renovatie van het theater extra onder de aandacht. Vanaf begin november beschikt Middelburg weer over een schouwburg die klaar is voor de komende jaren", vertelt Hannie Kool-Blokland. "De borrel op de eerste beursavond laten wij doorlopen tot 23.00 uur. Dat biedt ook de standhouders de gelegenheid om in ontspannen sfeer contacten te leggen en te onderhouden."

Gedurende de hele beurs zijn er diverse nevenactiviteiten, waaronder de acts van een ijsgoochelaar en de robot Dr. Universe. Die informele sfeer in combinatie met de gezamenlijke presentatie van gemeente en bedrijfsleven hebben Middelburg Plaza tot een begrip op Contacta gemaakt.


...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat