In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.

De stoel

Naam: Chris den Dekker (54).
Functie: Directeur Zeelandhallen in Goes.
Bedrijf: de Zeelandhallen maken deel uit van het Libéma, Beurzen en Evenementen. Libéma is in Nederland de grootste organisator van beursevenementen, groter nog dan de RAI en de Jaarbeurs. Libéma is verder nog eigenaar van Autotron Rosmalen, Brabanthallen in den Bosch, de IIsselhallen in Zwolle, Groenoordhallen L4iden, Omnisportcentrum Apeldoorn, de TT- Hall in Assen en de Expo Haarlemmermeer. Daarnaast heeft Libéma een aantal attractieparken, waaronder de Beekse Bergen.
Bijzonderheden: De Zeelandhallen zijn onlangs vernieuwd en uitgebreid, vorige maand was de officiële opening. De oude hallen zijn compleet vernieuwd, er is een nieuwe hal van 4800 vierkante meter bijgebouwd, waardoor de totale capaciteit 15.000 vierkante meter wordt. En bij het complex behoren nu een groot aantal leisure- bedrijven, waaronder een service- bioscoop, Wok restaurants, een bowling- en biljartcentrum, sport en fitness. De Zeelandhallen trekken nu, naar verwachting 600.000 bezoekers per jaar (dat was 300.000) en de verwachting is dat dit in de loop van de komende jaren oploopt tot 1 miljoen. Er werken twaalf mensen fulltime en zo'n 30 tot 40 freelancers in de horeca. Het complex is klaar voor de 'top of the bill'. Na de uitbreiding is de hal klaar voor topevenementen en concerten.
Locatie foto: De nieuwe expositiehal.


Tekst: Ron Gregoor
Foto: Wim Kooijman duofoto

Hoe bevalt deze stoel?
Dit is een schitterende baan. Je hebt met allerlei mensen te maken: artiesten, mensen uit het bedrijfsleven, consumenten. Je doet er alles aan om het die naar de zin te maken. Het is hier eigenlijk altijd feest. En dat is het mooiste wat er is. Hoewel de mensen wel steeds meer eisen stellen. Vroeger stonden ze bij een concert in de zaal, dat was genoeg. Nu moet alles tot in de puntjes geregeld zijn.

Op welke stoelen heeft u hiervoor gezeten?
Ik heb ruim twintig jaar in het management gezeten van Bouwbedrijf Van der Poel in Oudelande. We deden daar vooral industriële bouw. Daarna heb ik nog bijna vier jaar een eigen financieel managementbureau gehad.

Hoe bent u op deze stoel terechtgekomen?
De Zeelandhallen was mijn grootste klant. De toenmalige eigenaar wilde de zaak verkopen. Ik heb daarin bemiddeld. Libéma werd uiteindelijk de koper. Zij vroeg mij om hier directeur te worden. Dat was in 2005. Ik heb daar wel even over moeten nadenken, maar ik heb nooit spijt gehad van deze stap. Het was een hele omschakeling.

Wat betekent u voor het bedrijf?
Ik ben slechts een poppetje in het geheel. Het team van de Zeelandhallen betekent veel voor het bedrijf. Dat moet het doen, ik probeer slechts te stimuleren, te motiveren, te sturen. We hebben een geweldig team. Het is wel hard werken, het zijn weken van meer dan 60 uur. Zeven dagen in de week, maar dat weet je als je in deze branche stapt. Mijn gezin moet wel veel offers brengen, dat wordt goed opgepakt.

Wat betekent het bedrijf voor u?
Het is een enorme uitdaging om iets van de grond te krijgen. Door mijn werk hier wil ik Zeeland een economische impuls geven. Door het binnenhalen van congressen, concerten, evenementen die er toe doen. Topevenementen dus. Zeeland is de mooiste provincie van Nederland met veel mogelijkheden. Die worden niet altijd benut. Wat ze in Maastricht en Noordwijk met congressen kunnen, kunnen wij ook, zo niet beter. Wij zijn goedkoper en beter.

Verwacht u veel bezette stoelen de komende jaren?
Zeker nu de hallen hier zijn vernieuwd en uitgebreid hebben we tal van mogelijkheden. We gaan hier grote producties naartoe halen. We hebben al een drietal grote congressen binnen. Dat worden er veel meer als we straks een Zeeland een congresbureau krijgen. Wat betreft concerten kunnen wij met onze Noordzeehal topkwaliteit leveren. De akoestiek daar is geweldig. Jan Smit, die de hal opende met zijn concert, vond die beter dan in de Heinekenhal. We hebben al heel veel topartiesten geboekt. We hebben ook Ride for the Roses binnengehaald. Dat is een fietstoertocht voor het goede doel. Daar doen minstens 10.000 mensen aan mee, afgelopen jaar werd het gehouden in Groningen en had een dagopbrengst van 770.000 euro. In 2009 hebben we hier de Senior Games voor 50+ sporters. Dat is een soort Olympische Spelen voor ouderen. Nu worden die gehouden in de Verenigde Staten, dan komen ze hier.

Wat is uw belangrijkste beslissing geweest voor dit bedrijf?
De beslissing om het concept met leisure- bedrijven uit te werken. Dat is een flinke investering geweest, van 20 miljoen, maar zal van onschatbare waarde blijken. De uitbreiding van de hallen gaat gepaard met de komst van een aantal leisure bedrijven van zeer hoge kwaliteit.

Waarover piekert u?
Ik ben niet zo'n piekeraar. Ik ben wel hele lange dagen bezig met dit bedrijf, ook in het weekend, maar ik lig nooit wakker. Mijn grootste zorg is dat de dingen, die we hier doen, worden opgepakt door het bedrijfsleven en de consument.

Waar komt u uw stoel voor uit?
Ik tennis graag. Ik doe dat met een aantal vrienden in de tennishal van Kapelle en in de zomer in Kloetinge. Daarnaast vind ik zeilen leuk. Ik heb een kleine zeilboot voor mijn huis liggen, een X4 voor twee personen. Daarmee vaar ik op het Goese Meer. Met mijn motorbootje kom ik wel op het Veerse Meer en de Oosterschelde. En fietsen doe ik ook veel.

Wat is uw ambitie?
Ik wil van de Zeelandhallen een van de grootste podia voor concerten, congressen en evenementen maken. Een topaanbod, dat Zeeland op de kaart zet. We moeten iedere week vol zitten. En alle dingen, die we doen, moeten kwaliteit uitstralen. Belangrijk is ook dat heel Nederland dat weet, dat ze ons, maar vooral Zeeland weten te vinden.

Als u niet bij dit bedrijf gewerkt had, dan....
Had ik waarschijnlijk nog in het management gezeten van een bouwbedrijf. Daar ben ik begonnen en ik heb dat meer dan 20 jaar met plezier gedaan. Maar ik zocht toch iets nieuws, een nieuwe uitdaging.


...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat