In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.

sponsoractie
Pelgrims lijden voor het goede doel

De drie pelgrims van de ondernemende serviceclub Kiwanis Axel Zeeuwsch-Vlaanderen werden vrijdag 17 september gehuldigd tijdens de vierde Afrikaanse avond van de Hulster Stichting Buru Nyakwere Nederland (SBNN)in Bierbrouwerij De Halve Maan te Hulst. Leo Reinarz, Roland de la Ruelle en Gerard de Groot genereerden met hun barre fietstocht van 2400 kilometer naar bedevaartsoord Santiago de Compostella een sponsorbedrag van tienduizend euro. Daarnaast leverde ook de avond zelf een substantieel bedrag op van 5.700 euro.

door Henk van de Voorde


De Halve Maan werd in vuur en vlam gezet.
Foto: duofoto

De gelden komen ten goede aan SBNN, die kleinschalige ontwikkelingsprojecten realiseert in een gebied aan het Victoriameer te Kenia. In een uitverkocht huis overhandigden de ondernemende diehearts een cheque aan voorzitter Micaëla van Bunder van SBNN. Het geldbedrag wordt aangewend voor de bouw van scholen in het Keniaanse Buru Nyakwere. Mvan Bunder onthulde dat Reinarz, De la Ruelle en De Groot allen hun eigen kleuterklas krijgen, vernoemd naar de drie pelgrims. Met de steun voor arme Keniaanse kinderen wordt invulling gegeven aan het wereldwijde motto van Kiwanis International: 'Serving the children of the world'. De bedevaartgangers werden gehuldigd door burgemeester Jan Frans Mulder van de Reynaertstad. Ze ontvingen een fraaie stropdas met het logo van 'de meest Vlaamse gemeente' van Nederland. Leo Reinarz ging in een toespraak in op de ontberingen tijdens de 'tour de force'. "We hebben onderweg veel gezien, maar ook veel afgezien. Als we de kans hadden gehad, zouden we wellicht onze spullen hebben opgepakt om tussentijds terug te keren zijn. Uiteindelijk kwam toch eindbestemming Santiago de Compostella in zicht. Onze 'projectleider is ontslagen' want dit doen we dus nooit meer", vertelde Leo Reinarz.


De pelgrims waren eregast op de Afrikaanse Avond.
Foto: duofoto

De Groot had onderweg de meeste 'zwarte sneeuw' gezien, maar zijn kameraden sleepten de accountant (die in 2009 afscheid neemt bij Deloitte) er doorheen. Roland de la Ruelle, oud-directeur van de ING Bank, was vooral trots.

Met de verkoop van 300 kaarten was de Afrikaanse avond al op voorhand uitverkocht. De opbrengst van 5.700 euro, ten gunste van SBNN, overtrof alle voorgaande edities. De muzikale ambiance op de Afrikaanse avond was spectaculair. Het publiek werd opgewarmd door Djem Slam van Make-Music.be. Daarna nam La Compagnie Bina Africa het over. Met hun muziek, zang en dans zetten zij De Halve Maan letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam. Naast de live muziek was er tijdens de Afrikaanse Avond ook daadwerkelijk wat van Afrika te zien. De gloednieuwe expositie van SBNN was voor het eerst in volle glorie te bewonderen. "Wat kan ik minder doen dan deze expositie openen. Belangrijkste is dat ook deze Afrikaanse mensen een goede toekomst tegemoet gaan", aldus burgemeester Mulder. De expositie draagt de naam 'Blik op Kenia' en geeft een beeld van het leven in het Keniaanse werkgebied van de stichting alsmede van het werk van SBNN ter plaatse. De Afrikaanse Avond is mede mogelijk gemaakt door de sponsors: Kindt & Biesbroeck Makelaardij, Grond-, Gewas- en Milieulaboratorium Zeeuws-Vlaanderen, Woonstichting Hulst, Witte-Boussen-de Bruin, Biesbroeck Automation, De Ruyter Adviesgroep, Drukkerij Bareman en Drankenhandel Wauters. Volgend jaar wordt het eerste lustrum van de Afrikaanse Avond gehouden.
info@sbnn.nl; www.sbnn.nl

...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat