In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.

Drukbezochte Oesterpartij
Eten, drinken en zaken doen

Voor het eerst sinds vijf jaar ontbrak er iets aan de Oesterpartij in Middelburg donderdag 20 september. Bezoekers waren er genoeg, meer dan 800, meer dan ooit. Drank, oesters en andere hapjes waren er ook in overvloed en ook aan netwerkpraatjes was er geen gebrek. De zon liet het afweten. "Dat kan eigenlijk niet", zei organisator Ed van Dantzig. "Want ieder jaar als we een Vlaamse spreker hebben, kunnen we in de tuin. Wat is er aan de hand bij jullie in Vlaanderen."

door Ron Gregoor


De oesters smaakten weer best.
Foto: duofoto

MIDDELBURG - Die Vlaamse gast was deze keer 'de Belgische premier Kris Peeters', versprak Van Dantzig zich toe die hem aankondigde tijdens het traditionele mini symposium dat bij de Oesterpartij hoort. "U moet niet op de zaken vooruitlopen", lachte Peeters. Maar overduidelijk is wel dat hij de beoogde premier van het nieuwe kabinet in België wordt. "Maar ook in die functie kom ik volgend jaar graag weer terug." Peeters ging in zijn toespraak nadrukkelijk in op het verdrag over de 'Ontwikkelingsschets voor het Scheldebekken'. Hij benadrukte dat, wat hem betreft, dat verdrag onverkort wordt uitgevoerd en dat het openbreken en het schrappen van de natuurparagraaf geen optie is. De Oesterpartij beleefde haar eerste lustrum. Die is georganiseerd door Van Dantzig en Lichtenveldt, bureau voor strategie, positionering en communicatie en NXPCTD marketingcommunicatie en events. De bedoeling is om onder het genot van de typisch Zeeuwse lekkernijen oesters en wijn, dit keer kwam die uit Schouwen- Duiveland- met elkaar te praten over zaken.Oud minister van landbouw Cees Veerman, tegenwoordig voorzitter van de Deltacommissie, sprak ook. De Deltacommissie, door het kabinet ingesteld, moet onderzoeken hoe Nederland als 'zeenatie' moet omgaan met de gevolgen van de klimaatverandering. Van Retranchement tot Vlieland, het hele gebied wordt bekeken. "Maar het is goed dat Zeeland zich heeft aangemeld als pilot- gebied", begon Veerman. Hij vertelde niets over de samenstelling van de commissie, ondanks het feit dat Karla Peijs hem daartoe uitdaagde. "Dat horen jullie volgende week dinsdag allemaal." Hij hield hij een gloedvol betoog over wat zijn commissie de komende jaren allemaal moet gaan doen. Sleutelwoorden: innovatief, ecologisch verantwoord met nieuwe concepten die met alle belangen rekening houden.Karla Peijs hield in haar boodschap de aanwezigen voor dat Zeeland af is van zijn 'Calimero- syndroom'. Veerman, oud- collega van haar in het vorige kabinet, zette daar toch wel wat vraagtekens bij. "Vroeger maakten de Staten van Holland en Zeeland in ons land de dienst uit. Dat is helaas al lang niet meer zo." De drie sprekers troffen een aandachtig gehoor in de overvolle Nieuwe Kerk, waar zelfs nog mensen moesten staan. Maar het was hen uiteindelijk toch allemaal te doen om de oesters, de wijn en het netwerken. Omdat de zon het liet afweten, was dat circus verplaatst naar de 'wandelgangen' van het klooster en de Wandelkerk. En omdat bijna letterlijk iedereen die in Zeeland en ver daarbuiten iets te vertellen heeft, naar de Oesterpartij was gekomen, werden er veel contacten gelegd. Netwerken in optima forma.

...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat