In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.

Ride for the Roses komt naar Goes

Op 31 augustus 2008 wordt de Ride for the Roses in Zeeland verreden. De drie afstanden van de elfde editie van dit charitatieve fietsspektakel starten en finishen bij de Zeelandhallen in Goes.

door Loes van der Hoeven


Burgemeester Dick van der Zaag: Wij gaan met Ride for the Roses voor een recordopbrengst voor KWF Kankerbestrijding.
Foto: duofoto

GOES - De Zeelandhallen hebben onder meer het evenementencomplex belangeloos ter beschikking gesteld aan de organisator van de door zevenvoudig Tour de France winnaar Lance Armstrong geïnitieerde tocht. De opbrengst daarvan is bestemd voor KWF Kankerbestrijding. Burgemeester Dick van der Zaag van Goes is voorzitter van de lokale stichting die de Ride for the Roses 2008 voorbereidt.

"Het organiseren van zo'n megaspektakel vraagt om een goede logistiek. Vandaar dat een delegatie van het stichtingsbestuur op 19 augustus de tiende editie in Groningen heeft bijgewoond. Daaruit hebben wij ons leergeld uit getrokken. Hun problemen proberen wij nu te voorkomen", vertelt Van der Zaag. "Naast een perfecte logistiek maken wij ons vanzelfsprekend sterk om het prachtige resultaat van Groningen met tienduizend fietsers en sponsorbijdragen van 777.000 euro te overtreffen. De inschrijving voor de tocht is al gestart op www.ridefortheroses.nl. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 100, 50 of 25 kilometer. Elke afstand volgt een eigen traject. De langste route staat al vast: Goes, Deltaweg, Zeelandbrug, Schouwen-Duiveland, Oosterscheldekering, Noord-Beveland, Heinkenszand en finishen in Goes. De deelnamekosten bedragen 27,50 euro per persoon. Bedrijven betalen voor hun ploegen van minimaal tien personen 125 euro per persoon." De doelstelling van de stichting is tweeledig: Zeeland op de kaart zetten als fietsprovincie en zoveel mogelijk geld binnenhalen voor KWF Kankerbestrijding. ZLM heeft zich inmiddels aangemeld als hoofdsponsor. Zij doneren 10.000 euro en storten daarnaast bij deelname van meer dan tien personen een bijdrage van 125 euro per deelnemer.

De gemeente Goes doet ook mee met een eigen team. B en W hebben besloten dat zij, indien er meer dan tien personen deelnemen, voor elk deelnemend personeelslid een bijdrage van 125 euro zullen overmaken naar Ride for the Roses. Alle medewerkers mogen zich inschrijven. "Als het mij lukt me vrij te maken van de organisatie, fiets ik zelf de honderd kilometer mee", belooft Van der Zaag, die een fervent fietser is. "Daarvoor moet ik wel mijn toerfiets verruilen voor een racefiets. Dat moet lukken, want wij hebben nog voldoende trainingstijd.

Wij hebben natuurlijk veel meer sponsors nodig. De aftrap voor de grootse sponsoractie voor de Ride for the Roses 2008 geven wij op Contacta 2007, daar bereik je immers Ondernemend Zeeland. Laten wij met z'n allen zorgen voor een recordopbrengst!"

...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat