In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.

Zeeuws-Vlaams Paviljoen:
Sterk door gezamenlijke uitstraling

Het Zeeuws-Vlaamse paviljoen op Contacta viert dit jaar zijn eerste lustrum. Voor de vijfde achtereenvolgende maal presenteren de gemeenten Terneuzen, Hulst en Sluis zich samen met het Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven op de beurs.

door Loes van der Hoeven


Vlnr Johan Morcus, Judith Dingemanse en Dick Stam.
Foto: Gemeente Sluis

TERNEUZEN - De vier voorgaande edities zijn succesvol geweest, mede vanwege de professionele uitstraling van het Zeeuws-Vlaams Paviljoen. Om zich nog beter te kunnen onderscheiden, hebben de deelnemers gekozen voor een andere, uniforme opzet van het paviljoen. Lichtelementen spelen daarbij een hoofdrol. Die geven de ruimte en rust van Zeeuws-Vlaanderen weer. In de open stands van de deelnemers komen de kleuren groen als synoniem voor het landschap en blauw voor het water steeds terug. Zij worden ondersteund door zwart, dat de professionaliteit van de exposanten uitstraalt. Het Zeeuws-Vlaams Paviljoen staat in de Westerscheldehal, op dezelfde plaats als tijdens de voorgaande edities.

Judith Dingemanse (gemeente Sluis), Dick Stam (H4A) en Johan Morcus (Witte-Boussen Assurantiën BV) vertellen dat de Zeeuws-Vlaamse organisatie er weer in is geslaagd om in het paviljoen een grote verscheidenheid aan bedrijven bij elkaar te brengen. "De deelnemers vertegenwoordigen bijna alle branches en werken zowel business-to-business als business-to-consumer", licht Dingemanse toe. "Naast de overheid zijn er bijvoorbeeld technische bedrijven, allerlei dienstverlenende organisaties en ondernemers uit de bouw. Ons sterke punt is dat wij ons presenteren als hét Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven.

Dit jaar hebben wij weer twee nieuwkomers mogen begroeten. Dat zijn Lensen Advocaten uit Terneuzen en Party- en Vergadercentrum Mauritshof uit IJzendijke. Ook de nieuwkomers van vorig jaar zijn weer van de partij, hun aanwezigheid toen heeft geresulteerd in een aantal serieuze contacten en contracten."

Vertrouwen
De exposanten op het Zeeuws-Vlaams paviljoen kijken met vertrouwen uit naar de vernieuwde en uitgebreide Zeelandhallen. In deze ultramoderne omgeving kunnen zij nog beter laten zien dat de regio heel wat te bieden heeft op economisch vlak. Stam: "Ook de aantrekkende economie is op ons paviljoen duidelijk merkbaar. De stands zijn groter en ruimer van opzet dan voorheen. Ondernemend Zeeuws-Vlaanderen heeft vertrouwen in de toekomst en laat dat op Contacta duidelijk zien!"

Noviteit
"De aantrekkende economie zorgt voor meer werk, maar ook voor een toenemend aantal vacatures", vult Morcus aan. "Voor de eerste maal presenteren alle exposanten gezamenlijk een vacaturelijst. Bezoekers kunnen daarop al tijdens de beurs reageren."

"In het hart van ons paviljoen is een gezellige bar, waar mensen met elkaar in alle rust op ongedwongen wijze contacten kunnen leggen, verstevigen of vernieuwen", licht Stam toe. "Bezoekers zullen zien en ervaren dat in het Bourgondische Zeeuws-Vlaanderen zakelijkheid en gezelligheid gemakkelijk hand in hand gaan. De verzorging van de horeca wisselt. De komende drie jaar is die in handen van nieuwkomer Party- en Vergadercentrum Mauritshof. Rondom de officiële beursopening organiseren wij een borrel voor de standhouders. Dé gelegenheid om elkaar nader te leren kennen en te toasten op een succesvolle Contacta en de rooskleurige toekomst."

Eén overheidstand
De drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten zijn weer vertegenwoordigd met één grote stand. Zij promoten op informele wijze hun bedrijventerreinen. Na de officiële opening van Contacta, openen de burgemeesters van Terneuzen, Hulst en Sluis gezamenlijk het Zeeuws-Vlaams Paviljoen en bezoeken daarna alle stands. "De exposanten waarderen die persoonlijke aandacht enorm", vertelt Dingemanse.

De promotionele activiteiten van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten zijn op elkaar afgestemd", vervolgt Dingemanse. "Wij hebben gezamenlijk een economische visie opgesteld, die aangeeft waar de accenten liggen. Terneuzen, de grootste gemeente in Zeeuws-Vlaanderen, promoot de toekomstige glastuinbouw, en de ontwikkelingen in de Koegorspolder en presenteert de nieuwkomers op de Axelse Vlakte. Hulst meldt de komst van Jan Snel Kantoorverhuur en de uitbreiding van Morres op het hoogwaardige bedrijventerrein Hogeweg. Bij Sluis liggen de economische accenten op de uitbreiding van bedrijventerreinen Deltahoek in Breskens, Stampershoek in Oostburg, Vlaschaard in Eede en het Technopark Zeeland in Schoondijke. Deze van hoogwaardige ICT infrastructuur voorziene terreinen zijn met name bestemd voor starters en MKB-bedrijven."

Deelnemers

  • Witte-Boussen Assurantiën BV profileert dit jaar naast de assurantietak, hun activiteiten op het gebied van vastgoed, verhuur en projectontwikkeling. Ook de nieuwe zorgportefeuille waarmee zij dankzij hun krachtige organisatie grensoverschrijdend maatwerk kunnen leveren, krijgt ruime aandacht. Het bedrijf is onlangs verhuisd naar een eigentijds pand aan de mr. F.J. Haarmanweg 16 in Terneuzen. Bovendien bestaat Witte-Boussen dit jaar 30 jaar. Dat vieren zij met een besloten feest op 12 oktober en een open dag op 13 oktober. Dan kan iedereen ervaren dat Witte-Boussen 'net even anders' is!
  • H4A (Holding 4 Ambachten) uit Sluiskil is in 2001 ontstaan na een fusie van diverse bedrijven. De disciplines: Advies en Egineeringswerk, Bouw & Utiliteitsbouw, Drainagewerkzaamheden, Groenvoorzieningen, Grondwerk, Hekwerk, Industrie, Kabels en leidingen, Projectontwikkeling, Rioleringen, Waterbouw, Wegenbouw, Wegmarkeringen en Windenergieprojecten. H4A heeft als enige in Zeeland een eigen asfaltcentrale.
  • De overige deelnemers aan het Zeeuws-Vlaams Paviljoen zijn: Centraal Technisch Centrum, Dethon, Even Kijken Project, Gebr. Pladdet, HE Cleaning BV, Kees Mechielsen BV, Lensen Advocaten, Matthijs Industrial Supplies, Mennens Terneuzen, Pieters Grafisch Bedrijf, Servicenet IT, Spie, Sprangers Bouwbedrjf en Steenbakker & Partners.


...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat