In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.

BOOST trofee
Veel respons op BOOST

Dertien goede kandidaten dingen naar de BOOST-investeringspremie ter waarde van 50.000 euro. De eindwinnaar wordt vrijdag 23 november door het ondernemende publiek gekozen op het BOOST-event in golfcomplex De Brugse Vaart te Oostburg.

door Henk van de Voorde


BOOST wordt gehouden op het prachtige Domein de Brugse Vaart in Oostburg, aan de oevers van het oude Zwin.
Foto: InputOutput

OOSTBURG - Voor sponsors en genomineerden is er op donderdag 1 november al een kennismakingsbijeenkomst in de nieuwe (West-Zeeuws-Vlaamse) setting van hèt BtB evenement van Zeeuws-Vlaanderen. Na zeven jaren Beste Ondernemers Visie (BOV), gevolgd door een even lange periode Business On Stage (BOS) is het voor de Junior Kamer Zeeuws-Vlaanderen alle hens aan dek voor haar innovatieve megaproject BOOST. De ondernemende jonge mensen van de JK willen met het nieuwe project een stimulans (boost) aan Zeeuws-Vlaanderen geven.

"'Leading' blijft dat we als Zeeuws-Vlamingen iets terug willen doen voor het gebied waarin we zijn opgegroeid, wonen en werken. De bedoeling is dat er in Zeeuws-Vlaanderen meer ondernomen wordt, dat er meer gedurfd wordt. Met achterover leunen ga je alleen maar achteruit. BOOST moet gezien worden als een duw in de rug ten bate van de economie in Zeeuws-Vlaanderen. Wij willen het regionale ondernemersklimaat stimuleren. BOOST is erop gericht om elkaar in dit kader te inspireren. Elke geslaagde ondernemer die het aangedurfd heeft om met iets nieuws te beginnen is een meerwaarde voor de streek. Op basis daarvan vindt de laatste schifting plaats van de kandidaten. Nieuwe bedrijvigheid die leidt tot een stijging van het bruto regionaal product is goed voor Zeeuws-Vlaanderen. Het gaat ons niet zozeer om bijvoorbeeld een nieuwe bakker of slager want dat betekent dat het marktaandeel van de bestaande ondernemers in deze branches minder wordt. Nieuwe uitdagingen en innovatieve productiviteit is essentieel voor BOOST", aldus Frank van de Vijver. De 38-jarige dierenarts was vorig jaar voorzitter van de Junior Kamer Zeeuws-Vlaanderen en beheert in 2007 de portefeuille communicatie om BOOST extra te stimuleren. Binnenkort worden de ondernemingsplannen van de twaalf kandidaten beoordeeld waarop een eerste selectie wordt gemaakt. Naar verwachting zal ongeveer de helft door de eerste schifting komen.

Ondernemingsplan
"Er worden door de JK leden gesprekken (interviews) gehouden met de kandidaten. Een ondernemingsplan kan op papier fantastisch lijken, maar als het bij doorvragen blijkt te rammelen is dat niet best. Tijdens de gesprekken wordt ook gelet op persoonlijkheid en presentatie. Na de interviews vindt er een tweede schifting plaats zodat er waarschijnlijk drie genomineerden overblijven. Maar als blijkt dat er uiteindelijk vier sterke kandidaten zijn, dan is dat aantal genomineerden ook prima." In vergelijking met de oude BtB bijeenkomsten van de JK Zeeuws-Vlaanderen zal het er bij BOOST beduidend interactiever en dynamischer aan toe gaan, mede door een splitsing in middag- en avondprogramma.

Een tiental groepen van telkens ongeveer tien gemotiveerde ondernemende mensen uit bedrijfsleven en overheid zal tijdens het middagprogramma met elkaar en met de genomineerden in discussie gaan. De uitkomsten worden op een slimme manier weergegeven via het computerprogramma 'mindmapping'. Onder leiding van professionele mindmappers wordt alle informatie naar een centrale computer verstuurd om deze fraai grafisch weer te geven op een beeldscherm. ,,Het is mooi dat de resultaten van de discussies, van de input van het ondernemerspubliek, via mindmapping worden samengevat. Het werkt voor alle partijen inspirerend. Zo is het voor de deelnemers zelf goud waard dat hun ondernemingsplannen op een efficiënte manier worden doorgelicht door ondernemend Zeeuws-Vlaanderen. Collega's van de kandidaten zullen vragen stellen en positieve kritiek leveren. De interactie wordt versterkt door het feit dat de groepen steeds wisselen van samenstelling. Net als bij bepaalde diners wordt er van plaats gewisseld om met zoveel mogelijk mensen in contact te komen", legt Van de Vijver uit.

Bevlogen
Het interactieve BOOST-project strookt prima met het gedachtegoed van de Junior Kamer. Het is tenslotte een trainingsorganisatie waarbij het ontplooien van talenten centraal staat. Een belangrijke taak is tijdens het BOOST-event weggelegd voor drs. Ben Tiggelaar, de bevlogen key note gastspreker. Een delegatie van de BOOST-commissie zal binnenkort op bezoek gaan bij Tiggelaar. Hij moet namelijk ook inhoudelijk de boel leiden. De Noord-Hollander moet alle achtergronden kennen van de kandidaten en goed ingevoerd zijn in de Zeeuws-Vlaamse economie. Het officiële avondprogramma start stipt om vijf uur, om kwart over vier voorafgegaan door een ontvangst met aperitief. De winnaar van BOOST 2007 zal in de grote zaal door zakelijk Zeeuws-Vlaanderen worden gekozen. Na het levendige en verrassende avondprogramma in de grote zaal, is de tijd rijp voor een gastvrije receptie met walking dinner. ,,Vorig jaar waren er op de BOS zeshonderd belangstellenden. Dat was behoorlijk veel, maar we houden er toch rekening mee dat we dit aantal evenaren, ondanks het feit dat BOOST nog maar de eerste editie beleeft. De voorlopige respons is prima: de inschrijvingen stromen binnen", aldus Frank van de Vijver. Hoofdsponsoren BOOST 2007: Rabobank, Deloitte, Stoffels Cleaning, Arbo Unie, De Feijter Group, Notariskantoor Verhaegen & Verhaegen, Scot Advocaten, Vedior, Henno Cysouw, Smit en 'de Ondernemer'.
www.jkboost.nl


...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat