In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.

Contacta
Contacta in nieuwe hallen

Zeeland en Goes zijn er klaar voor. De Contacta, de grootste vakbeurs in Zuidwest Nederland, vindt zijn plek in de gerenoveerde en uitgebreide Zeelandhallen. Alle drie de hallen worden gebruikt dus is er meer ruimte, zijn er meer deelnemers en hopelijk ook meer bezoekers. Meer dan tweehonderd exposanten presenteren zich daar van 16 tot en met 18 oktober.

door Loes van der Hoeven en Ron GregoorGOES - Het thema van de beurs is Facilitair Management. De Zeelandhallen ruimen een flink deel van de beursvloer daarvoor in. Daar presenteren leveranciers van kantoormeubelen, automatiseringsproducten, catering, kopieermachines, energie, beplanting, audiovisuele middelen, archief- en opbergsystemen, bedrijfskleding en drukwerk hun producten- en dienstenaanbod. Ook ondernemingen, die gespecialiseerd zijn in opleidingen, advies, informatie en management behoren tot de deelnemers aan Facilitair Management.

Maar er is natuurlijk veel meer. Met de deelname van de Kamer van Koophandel in Oost- Vlaanderen, dit jaar voor het eerst op de Contacta, krijgt de beurs een internationaal karakter. Op de stand van de Kamer van Koophandel van Zeeland presenteren de beide kamers het Europese Go Market Scheldemond project. Daaraan doen 34 bedrijven mee, die vooral de handel tussen Nederland en België willen bevorderen. Veel publiek trekken ieder jaar de pleinen en paviljoens. Nogal wat Zeeuwse gemeenten en branches zijn daar te zien met hun specialiteiten en noviteiten. Nieuw dit jaar zijn het Mediaplein, Vlissingen Boulevard en het RBC- plein. Een West- Brabantse prof voetbalclub in het Zeeuwse achterland, het lijkt een vreemde eend in de bijt. Maar RBC is Zeeuwser dan men denkt. Niet alleen heeft de club een Zeeuwse sponsor (Zeelands Roem), de club heeft nogal wat Zeeuwse talenten onder contract. "Ik hoop dat er trouwens toch veel Brabanders de weg naar de Zeelandhallen weten te vinden", zegt gedeputeerde Marten Wiersma. "Want het is toch de bedoeling dat wij vooral met het West- Brabantse zakenleven nauw gaan samenwerken."

De gemeenten Reimerswaal, Middelburg en Schouwen- Duiveland en de automotive branche hebben een plein en Terneuzen, Hulst en Sluis zijn te vinden in het Zeeuws- Vlaamse Paviljoen. Voorafgaand aan de officiële opening van de beurs is er in het beursrestaurant een mini- symposium: kansen en bedreigingen voor Ondernemend Zeeland. Bestuurders uit Zeeland, maar ook uit de omliggende provincies en uit Den Haag zijn uitgenodigd om samen met ondernemers te praten over het beleid, dat gevoerd wordt op economisch gebied.

De Contacta is een begrip, niet alleen in Zeeland, maar in heel het land. In oktober 1986 organiseerde het buro Delooze in het oude veilingcomplex aan de Fruitlaan in Goes de eerste beurs. Delooze heeft tot 1994 de organisatie van de Contacta voor zijn rekening genomen. Met de ingebruikname van de Zeelandhallen in 1988 kreeg de Contacta de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Een groei, die zich gestaag voortzette in het Zeelandhallencomplex, dat toen nog uit één hal bestond. In 1991 werden de Zeelandhallen overgenomen door de familie Van Vliet of wel Inter- Expo bv. Die voorzag het complex meteen van een tweede hal. Dat betekende nog meer groei. Duidelijk was, zeker ook gezien de publieke belangstelling, dat er een grote behoefte was aan een 'bedrijven tot bedrijvenbeurs' in Zeeland. De gemeentepaviljoens werden een steeds duidelijker begrip, samen met de overige collectieve deelnames, beursthema's, congressen en dergelijke. Onder leiding van beursmanager Jeanet Menheere is de Contacta de grootste vakbeurs in het Zeelandhallencomplex en zelfs in Zuidwest Nederland geworden. Vorig jaar trok de beurs dik 12.000 bezoekers. De Contacta hoopt dit jaar op minstens even veel belangstellenden.

...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat