In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.

Schouwen-Duivelandse eilandenrijk:
Toekomstgericht ondernemen

Opnieuw is Schouwen-Duiveland met een aansprekende stand aanwezig op Contacta. Voor de vijfde achtereenvolgende maal presenteren de gemeente en het bedrijfsleven zich gezamenlijk op de bedrijvenbeurs. Deze keer in de vorm van een eilandenrijk. Ofwel podia die ieder op zijn eigen wijze kan invullen: om op te werken, wonen of leven.

door Loes van der Hoeven


Links Huig Bode, rechts Ad Verseput.
Foto: duofoto

Op elk eiland presenteren twee van de vijftien exposanten zich. De enige wand is de scheidingswand tussen de stands, uitgevoerd in een bij de standhouder passende kleur. Het open eiland symboliseert ook de toegankelijke gemeente Schouwen-Duiveland. De eilanden in de nieuwe Noordzeehal, staan gegroepeerd rondom een sfeervolle horecagelegenheid die wordt verzorgd door Strandrestaurant Our Seaside. Net zoals op het strand heeft de bezoeker vanaf dit terras een inspirerend uitzicht op het Schouwen-Duivelandplein. Our Seaside is een van de strandrestaurants die het gehele jaar geopend zijn; een belangrijk item voor de gemeente, want 25% van de eilandelijke omzet komt uit het toerisme.

Bedrijfscontactfunctionaris Huig Bode: "Hoewel de opzet van Contacta vorig jaar gewijzigd was vanwege de bouwwerkzaamheden aan de Zeelandhallen, bleek de meerderheid van onze standhouders te kiezen voor een losser, meer ruimtelijk Schouwen-Duivelandpaviljoen. Daarin zijn wij zeker geslaagd met deze open stands er meer loopruimte tussen de eilanden. Om de intieme sfeer te behouden, is de verlichting boven de stand omhuld met doeken, wat een bijzonder effect geeft."

België
"Dit jaar continueren wij ook een andere traditie", vult wethouder van Economische Zaken Ad Verseput aan. "Op 16 oktober ontvangen wij op het gemeentehuis een delegatie Belgische ondernemers. Zij zijn die dag onze gast. Samen met Junction Communication hebben wij een aansprekend programma samengesteld, waarbij ondernemen op Schouwen-Duiveland, recreatie en toerisme, watersport, visserij en culinair Schouwen-Duiveland centraal staan. Met hen zullen wij in het kader van het gezamenlijke Interreg III A programma duurzame bedrijfsterreinen tevens spreken over de revitalisering van bedrijventerreinen. In ons geval betreft dat De Zuidhoek. In de loop van de middag vertrekt de bus richting Goes, naar de officiële opening van Contacta en een bezoek aan ons plein, gevolgd door een rondgang over de beurs."

Met de aanleg van het Business Park langs de Midden-Zeelandroute die de Randstad met Vlaanderen verbindt, wordt binnenkort gestart. Het voorontwerp bestemmingsplan is goedgekeurd. De eerste fase van dit nieuwe visitekaartje van Schouwen-Duiveland omvat de bouw van twee grote kantoren en een aantal kleinere op loopafstand van het openbaar vervoerknooppunt. De wegen in het noordwestelijke deel worden eind dit jaar aanbesteed en vervolgens aangelegd. Er komt een rotonde in de Julianastraat waarop de toekomstige ontsluitingsweg naar bedrijventerrein De Zuidhoek zal aansluiten. Daarna start de bouw van de kantoren.

Verseput: "Wij zijn blij dat wij eindelijk aan de slag kunnen met dit ambitieuze bedrijven- en kantorenpark. Om het hoge ruimtelijke kwaliteitsniveau te kunnen behouden, zal het beheer van het park worden ondergebracht in een parkmanagement. De overgang tussen de bestaande bebouwing van de Julianastraat, de kantoorgebouwen en de nieuwe ontsluitingsweg zal vloeiend verlopen. Op de zichtlocaties aan de Weg naar de Val komen gebouwen, die passen bij het historische karakter van Zierikzee. Daar is ook voldoende ruimte voor individuele expressie. Daarachter zijn andersoortige kwaliteitsgebouwen, wegen, laad- en losruimtes en parkeerplaatsen voorzien."

Werkgeversservicepunt
Huig Bode: "In het gemeentehuis komt een zogenaamd 'werkgeversservicepunt'. Dat gaan wij samen met UWV en CWI opzetten. Daarmee is alleen de gang naar het gemeentehuis voor de ondernemer voldoende om te kunnen beschikken over volledige arbeidsvoorlichting. Schouwen-Duiveland is trots op haar laagste werkloosheidscijfer van Zeeland.

Verder opent de gemeente dit najaar een digitaal ondernemersloket. Via de computer kan de ondernemer voortaan beschikken over allerlei (gemeentelijke) informatie die hij nodig heeft voor bijvoorbeeld het verkrijgen van vergunningen of subsidies." "De bouw in Schouwen-Duiveland heeft te lang stil gelegen, maar nu staan wij aan de vooravond van een bouwexplosie. In negen jaar tijd zullen er naar verwachting ruim 3200 woningen en appartementen worden gerealiseerd. Circa 1800 daarvan komen in Zierikzee, voornamelijk in de nieuwbouwwijken Poortambacht II en Noorderpolder. De verkoop van de waterwoningen in dertigerjarenstijl van Poortambacht II, ofwel Waterwijk, is gestart. Die wordt op 22 september gevolgd door de verkoop van de woningen van Noorderpolder. Op 29 september ten slotte start de verkoop van De Lanen, prachtige vrijstaande woningen in het hogere segment. In de overige kernen worden in de komende jaren ruim 1400 woningen gebouwd, voornamelijk als inbreidingsplannen.

Schouwen-Duiveland is de komende jaren met recht 'hét podium voor toekomstgericht ondernemen'!," besluit Verseput.


...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat