In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006
File not found.


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Business Center De Stadspoort
Ehrbecker Schiefelbusch
Uticon Dynatherm BV
GTI
Driekleur Verzekeringsgroep en Egberts Consulting
Pulse Audio & Video
Van Keulen loodgieters
WaterLand Neeltje Jans
Security Plus Consultancy
Uticon Dynatherm BV:
Speler van formaat op Zeeuwse markt

Vanuit de nieuwe vestiging in Yerseke kan Uticon Dynatherm BV de Zeeuwse markt optimaal bedienen. Ruim een jaar geleden heeft Uticon de te krap geworden huisvesting in Bergen op Zoom verruild voor een fraai nieuw pand aan de Grintweg in Yerseke.


Natasja Jobse, Fred Ritsman, Jozias Marijs en Simon Bruijnooge (vlnr) bij het nieuwe pand van Uticon Dynatherm B.V. in Yerseke.

Het nieuwe kantoor bestrijkt bijna duizend vierkante meter en heeft een representatieve uitstraling. De vestiging is goed bereikbaar en voorziet in ruime parkeergelegenheid. ,,We zijn met name vanwege de Zeeuwse installatiemarkt naar Zeeland verhuisd. We zitten hier dicht bij de klant en veel van onze eigen medewerkers komen ook uit Zeeland. In Yerseke beschikken we over een perfect pand met voldoende groeimogelijkheden", aldus Jozias Marijs, afdelingsmanager installatietechniek van Uticon Ingenieursbureau. Bij de drie divisies van Uticon Dynatherm werken in totaal 160 mensen, waarvan 45 vanuit Yerseke. De divisie Uticon Energie Milieu Water is sterk in het bedenken van efficiënte en innovatieve oplossingen op de in haar naam verankerde gebieden. De divisie Uticon Ingenieursbureau is met de afdelingen Industrie en Installatietechniek nationaal en internationaal actief. De divisie Uticonnect detacheert technisch personeel bij projecten in heel Nederland. Met als lijfspreuk 'de juiste connectie voor flexibel engineeren' heeft Uticonnect regiokantoren in Bergen op Zoom, Eindhoven, Oss, Sittard en Yerseke. Voor de detacheringsactiviteit vanuit Yerseke is Natasja Jobse verantwoordelijk. Uticon Ingenieursbureau zal zich ook op de Contacta weer profileren, met name op het gebied van installatietechniek. Sinds men verhuisd is naar Yerseke staat Uticon op de Contacta op het Reimerswaalplein.

Versterken
Fred Ritsman is divisiedirecteur van Uticon Ingenieursbureau. ,,De kracht van onze divisies is dat ze elkaar versterken. Het zijn geen op zichzelf staande afdelingen. Daardoor kunnen we pieken gemakkelijk binnen de eigen organisatie opvangen. We beschikken over veel technisch gekwalificeerde werknemers, leiden mensen ook zelf op en proberen schoolverlaters bij ons bedrijf te betrekken. Zo heeft een groep studenten van de Hogeschool Zeeland onlangs kennis gemaakt met ons bedrijf", aldus Fred Ritsman. Uticon is groot genoeg om veel kennis in huis te hebben en klein genoeg om flexibel te zijn. Als multidisciplinair ingenieursbureau is Uticon partner in zowel kleinschalige als grote projecten die men van idee tot en met realisatie kan uitvoeren. Uticon is sterk op de markt voor gebouwinstallatietechniek met activiteiten in onder andere onderwijs, kantoren, zorg, (semi)overheid, winkelconcepten en bedrijfshuisvesting. Voorbeelden van grote installatietechnische projecten zijn de renovatie van de Passage in Den Haag en de nieuwbouw en de renovatie van de faculteit diergeneeskunde van de Rijksuniversiteit Utrecht. Bij het nieuw te bouwen multifunctioneel centrum in Yerseke treedt Uticon op als adviseur installatietechniek. Uticon Installatietechniek is een betrouwbare partner op het gebied van ontwerpen, installeren, onderhouden en beheren van technische installaties. Sfeer en comfort van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties staan daarbij centraal. Algemeen directeur Simon Bruijnooge is vanaf de pioniersfase van Uticon, ruim 25 jaar geleden, betrokken bij de onderneming. Sinds tien jaar heeft hij de algehele leiding. De onderneming is vanouds sterk gericht op de industriële markt, met als speerpunt de voedings- en genotsmiddelenindustrie. De projecten variëren van bedrijfsuitbreiding tot complete nieuwbouw van fabrieken. Gerenommeerde opdrachtgevers zijn onder andere Zeelandia, Royal Cosun, Unilever, Nutricia en Coca Cola. Met de samensmelting in 1993 met Dynatherm, specialist in gebouwinstallatietechniek, is Uticon Dynatherm uitgegroeid tot een multidisciplinair ingenieursbureau dat zich richt op een brede Nederlandse markt.


...realiseert
Contacta 2006: Ontmoetingen in een positieve zakelijke sfeer

...verstrekt
Garantie op particuliere occasions

...profileert
Goes: economisch hart van Zeeland

...moderniseert
Nieuwe collectie, nieuw imago

...kleurt
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...ervaart
Zeeuws bedrijfsleven bekneld door regels

...presenteert
Ondernemerstuin op Contacta

....kiest
BAGE-groep, Hollestelle en De Betho genomineerd voor OCG-Trofee

...toont
Automotive Plein: Gezamenlijke presentatie succesvol

...profileert
Schouwen-Duiveland Continu in Beweging

...slaat de handen ineen
Veel bedrijvigheid op Zeeuws-Vlaams paviljoen

...helpt
Samen werken aan de toekomst

...ontmoet
Relatiebeheer staat centraal

...concludeert
Water kun je nooit beheersen, wel beheren

...stimuleert
Bijeenkomst Duurzaam Ondernemen Tholen

...biedt
Interessante kavels op JKW-Veiling

...discussieert
Innovatieve ondernemers op BOS 2006

...overziet
Deelnemerslijst Contacta 2006

...exposeert
Beursindex Contacta 2006

...zit bij de ingang
Bedrijven uit alle kernen vertegenwoordigd op oudste plein Contacta

...profileert
Middelburg Plaza is een begrip op de Contacta

...behartigt
Goed ondernemersklimaat in Middelburg

...bezoekt
Veel sfeer op Zeeland Nazomerfestival

...onderzoekt
Meewerken genereert meerwaarde

...voetbalt
RBC Roosendaal is Zeeuwser dan u denkt

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...consulteert
Op spreekuur bij gedeputeerde le Roy

...ondersteunt
KN afdeling Zeeland in actie voor wezen in Congo

...belicht
Zuidwest Nederland: logistieke as of logistiek moeras

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006