In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2006
File not found.


















Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
ABN AMRO
WEA Accountants & Adviseurs
ABN AMRO
ABN AMRO biedt agrariërs maatwerkoplossingen


Agrarisch adviseurs van ABN AMRO in Zeeland, v.l.n.r: Wilco van Hommelen, Vincent Lambert, Ad Koole, Jan Kosters en Frans de Pundert.

De prijzen van landbouwproducten staan momenteel onder druk, terwijl een boer toch rendement wil halen. Veel ondernemers kiezen daarom voor schaalvergroting of intensivering van bepaalde gewassen. Men houdt zich ook wel bezig met nevenactiviteiten zoals op het gebied van recreatie en toerisme of natuurbeheer. Sommigen schakelen zelfs volledig over van de agrarische naar de recreatieve sector. ABN AMRO biedt als financieel adviseur maatwerkoplossingen voor de agrariër. ,,ABN AMRO is relatief jong in de landbouwsector actief, officieel pas sinds 1980. Toch hebben we door onze specialistische aanpak in 25 jaar tijd hier een substantieel marktaandeel veroverd. We zaaien en oogsten. ABN AMRO groeit nog steeds gestaag door in deze sector en begeleidt de agrarische ondernemer bij het realiseren van een gezonde groei. De continuïteit van het agrarisch bedrijf staat daarbij voorop"economische en planologische ontwikkelingen in Zeeland op de voet.ap.eel dicht bij de ondernemer, aldus agrarisch specialist Ad Koole van ABN AMRO. Collega Vincent Lambert (senior accountmanager zaken Zeeuws-Vlaanderen) vult aan: ,,Wij staan met onze flexibele dienstverlening heel dicht bij de ondernemer. We werken klantgericht en bezoeken veel bedrijven. Al onze klanten hebben een vast aanspreekpunt. De accountmanagers kennen hun klanten zowel zakelijk als privé en zorgen voor diepgaand financieel advies. Elk bedrijf is anders en vergt maatwerkoplossingen. We zijn zeer geïnteresseerd in bijzondere ontwikkelingen in de landbouw. ABN AMRO heeft ondernemende agrarische klanten die een duidelijke toekomstvisie hebben en innovatief bezig zijn."

Nieuwe mogelijkheden
Accountmanager agrarisch (district Goes) Frans de Pundert: ,,Het is veel beter om te denken in termen van kansen voor de landbouw dan bedreigingen. Er is volop onderzoek naar mogelijke nieuwe bestemmingen van landbouwproducten. Daar denken wij graag in mee en spelen daar op in. De teelt van biobrandstoffen biedt nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld bio-ethanol uit tarwe en bio-diesel uit koolzaad. Verder worden nieuwe rassen ontwikkeld in de akkerbouw en fruitteelt. Een deel van de huidige rassen wordt vervangen om de ondernemer in de toekomst een beter rendement te verschaffen. Wij begeleiden de agrariër bij bedrijfsopvolging, -vergroting en -staking. We adviseren bijvoorbeeld op het gebied van financieringen, verzekeringen, beleggingen en risicomanagement. Zo is het belangrijk om renterisico's te beperken. ABN AMRO heeft voor het afdekken van renterisico's hele flexibele oplossingen. Profiteren van de huidige lage rente en toch beschermd zijn tegen een eventuele rentestijging is tegenwoordig mogelijk, bijvoorbeeld met de Rente Swap van ABN AMRO." De ABN AMRO-adviseurs volgen de economische en planologische ontwikkelingen in Zeeland op de voet. ,,Er wordt voor bijna 400 hectare glastuinbouw aangelegd in de kanaalzone. Vanwege de verdieping van de Westerschelde moet er ook in een aantal gebieden natuurcompensatie komen. Dat brengt weer verblijfsverplaatsingen met zich mee waarbij wij voor diepgaand financieel advies kunnen zorgen", aldus de agrarisch adviseurs van ABN AMRO.

District Zeeuws-Vlaanderen
Tel: 0115-676160

District Bevelanden/Walcheren
Tel: 0113-245662

Website


...evolueert
De MKB'er, het oog in de orkaan

...pioniert
Ondernemen is pionieren

...ontdekt
'Bewustwording van vergrijzing arbeidsmarkt'

...innoveert
Innovatie actie plan

...inspireert
World Innovation Scan

...netwerkt
Nieuwjaarsbijeenkomst in Grote Kerk Goes

....reflecteert
Ethische reflectie op Kerstlunch Goes

...bestuurt
Burgemeester Jaap Sala van Sluis

...verenigt zich
ZLTO speelt belangrijke rol

...regelt
Agrarische sector op achterstand

...scoort
Zeeland en West-Brabant scoren hoog voor glastuinbouw

...bloeit
De kracht van vlas

...ziet
Poppelaars ziet genoeg kansen voor agrarisch Zeeland

...onderneemt
De jeugd heeft de toekomst

...zoekt de ruimte
Belangrijke rol voor technologie in land- en tuinbouw

...onderneemt
Ruimte om te ondernemen

...creëert
Nieuwe mogelijkheden voor het boerenbedrijf

...ontwikkelt duurzaam
Jeugdjury bijgepraat over duurzaam ondernemen

...wenst

...belegt
De beleggingsadviseurs

...rijdt
Onderweg

...viert
Stichting Gaia viert tweede lustrum

...schenkt
Lions Schouwen-Duiveland actief

...verhuist
Kantorenmarkt krabbelt voorzichtig uit dal