In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2006
File not found.


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Houtepen Schilderwerken
Witte-Boussen
Swagemakers
Rabobank
Projectontwikkeling Zeeland
Wolter & Dros
Rida & Selekta
Rabobank
Rabobank Terneuzen-Sas van Gent specialist in risicobeheer

Voor ondernemers is het van wezenlijk belang om zich op de juiste wijze te verzekeren tegen de risico's die met ondernemen gepaard gaan. Voor gedegen advisering op maat zijn zij bij de afdeling verzekeringen van Rabobank Terneuzen-Sas van Gent aan het goede adres. Kernbegrippen die bij de Rabobank gelden zijn: professioneel, dichtbij, betrokken en toonaangevend.


Specialist Verzekeringen Rolf Luteijn van de Rabobank: „Wij gaan voor professioneel maatwerk."

Specialist Verzekeren Rolf Luteijn, adviseur van veel grootzakelijke relaties van de bank, licht toe hoe hij hier in zijn dagelijkse praktijk invulling aan geeft.

Riskmanagement
„De basis van een goede verzekeringsportefeuille is het toepassen van riskmanagement. Belangrijk daarbij is het maken van een zogenaamde Riskscan. Hierbij brengen wij de beïnvloedbare en niet beïnvloedbare risico's in het bedrijf in beeld. De ondernemer maakt op basis hiervan een keuze wat wel en wat niet verzekerd moet worden. Ook preventie is belangrijk. Puur maatwerk dus", aldus Rolf.

Bouwadvies
Voor ondernemers is het verstandig om de Rabobank in een zo vroeg mogelijk stadium bij bouwplannen te betrekken. Rolf: „Wij zorgen vervolgens voor een zogenaamd Bouwadvies. Hierdoor worden alle aspecten van veiligheid en preventie al op de tekentafel meegenomen. Dat voorkomt kosten en teleurstelling achteraf. Je voldoet op voorhand al aan de eisen van de verzekeraar. Daarnaast verkleinen goede preventieve maatregelen de kans op schade."

Betrokken bij de kanaalzone
Het voordeel bij de coöperatieve verenigingen van de Rabobank is dat de lokale betrokkenheid erg groot is. Van oudsher is het democratisch gehalte bij de Rabobank hoog. De leden bepalen het beleid en in klankbordgroepen worden ideeën van bank en klanten getoetst. „Deze betrokkenheid vertalen we graag in daden", aldus Rolf. „Zo organiseren we regelmatig seminars in samenwerking met accountants uit de regio." Op het verzekeringsvlak worden onderwerpen behandeld zoals preventie en de veranderende wetgeving. „Employment Benefits, WIA en het nieuwe zorgstelsel maken immers ook onderdeel uit van ons advies."

De organisatie
De accountmanager zakelijke relaties van de Rabobank is de regisseur van de klantrelatie. Deze schakelt vervolgens zijn specialisten in. Rolf: „De afdeling Verzekeringen van onze bank telt vier adviseurs en vier binnendienstmedewerkers. We werken vanuit het kantoor aan de Herengracht in Terneuzen, maar zijn vaak in gesprek bij klanten op het bedrijf. Mijn collega's van de binnendienst staan dan de klant te woord en handelen zaken correct af."

Second opinions
De afdeling doet ook second opinions voor ondernemers die bij een andere intermediair zijn verzekerd. „Voorheen heerste het principe van 'ons kent ons' waarbij je met een goede premie overal tegen verzekerd was. Dat kan anno 2006 niet meer. Een goed onderbouwd advies is heel belangrijk", stelt Rolf.

ONAFHANKELIJK ADVIES
De Rabobank werkt op verzekeringsgebied samen met diverse partijen zoals provinciale verzekeraars (o.a. Interpolis, Delta Lloyd en Algemene Zeeuwsche), het beurskanaal en assurantiemakelaars. „Wij zijn in alle branches thuis. Er zijn bepaalde risico's van bijvoorbeeld grote industriële ondernemingen die niet bij een provinciale verzekeraar zijn onder te brengen. Dan spreiden we de risico's door polissen op de beurs te sluiten." Interesse in een bouwadvies of second opinion? Neem contact op met de afdeling Verzekeringen van Rabobank Terneuzen-Sas van Gent.

Telefoon: (0115) 67 83 70 of
mail naar: verzekeringen@kanaalzone.rabobank.nl


...bepleit
Zeeuwse economie
is kansrijk

...adviseert
Bedrijven kunnen korting krijgen voor reeds betaalde WAO-premies

...presenteert
Zeeland moet kansen
verzilveren

...innoveert
Masterclass werkt
inspirerend

...organiseert
Maintenance voor de
Zeeuwse procesindustrie

...onderneemt
Verkiezingsdebat
voor ondernemers

...verkiest
Gemeente speelt
belangrijke rol voor bedrijfsleven

....informeert
Workshops....

...biedt
"Terneuzen over
vijftien jaar economisch hart van Zeeland"

...verenigt
Stad en bedrijfsleven
luisteren naar elkaar

...verplaatst
Ruimte voor ondernemen

...werkt
Mensen moeten het
hier naar hun zin hebben

...constateert
'Ondernemers Terneuzen
moeten veel trotser zijn'

...wint
Terneuzense ondernemers innovatief en creatief

...organiseert
Netwerkparty in
'Wall Street Goes'
wordt geprolongeerd

...opgericht
Stichting Keurmerk
Zeeuwse Kreeft
ziet levenslicht

...rijdt
Zakelijk onderweg

...schept
Sas van Gent schept
gunstig ondernemers­klimaat

...netwerkt
Ondernemend netwerken,
netwerkend ondernemen

...spreekt
In 't kort

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...vereist
Privacy vereist
meer transparantie

...groeit
'Cijfers in perspectief':
beleggen in vastgoed
vertoont stevige groei

...herstructureert
2,5 Miljoen euro voor
Vosdonk Etten-Leur

...onderzocht
Bijna één op de drie
bouwprojecten stagneert
vanwege milieu­regelgeving