In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2006
File not found.


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Houtepen Schilderwerken
Witte-Boussen
Swagemakers
Rabobank
Projectontwikkeling Zeeland
Wolter & Dros
Rida & Selekta
Wolter & Dros
Wolter & Dros biedt toegevoegdewaarde

Wolter & Dros TBI Techniek is een toonaangevend installatiebedrijf met 13 vestigingen in het hele land. In Zeeland worden de klanten sinds 1990 bediend vanuit Goes en Terneuzen. Beide Zeeuwse vestigingen zijn de laatste jaren sterk gegroeid, mede door de overname van de firma Van Halderen in 1989, van IBB Terneuzen in 2000 en van Provoost Navest in Vlissingen-Oost. Daarnaast is ook een belangrijk deel autonoom gerealiseerd.


Bedrijfsleider Piet van Damme van Wolter & Dros Terneuzen.

De Goese hoofdvestiging van Wolter & Dros is bijna twee jaar geleden verhuisd van 's Heer Arendskerke naar een fraai nieuw pand in Heinkenszand. In de stad van de Vliegende Hollander heeft Wolter & Dros zich eveneens sterk ontwikkeld. Nadat per 1 januari 2005 het gloednieuwe pand aan de Handelspoort in Terneuzen werd betrokken, is dezelfde vestiging eind vorig jaar fors uitgebreid en vernieuwd. Met name vanwege de toenemende werkzaamheden op het gebied van elektrotechniek. Het elektrotechnisch en werktuigbouwkundig installatiebedrijf Wolter & Dros is een betrouwbare partner op het gebied van ontwerpen, installeren, onderhouden en beheren van technische installaties. Wolter & Dros staat gelijk aan techniek met karakter waarbij een team van geïnspireerde en gemotiveerde werknemers garant staat voor een toegevoegde waarde van het product. „Ieder zichzelf respecterend installatiebedrijf kan natuurlijk een leiding aanleggen van A naar B. Het gaat juist om de toegevoegde waarde die je kunt bieden. Hoe ga je met de klant om? Hoe bedien je de klant? Afspraken nakomen is bijvoorbeeld erg belangrijk. Wij zorgen voor vakkundige maatwerkoplossingen en de klanten komen als het ware vanzelf. Als je een goed product levert en je staat ergens voor, dan behoud je ook je klanten. Wij zijn altijd klantvolgend: De klant wordt door ons op zijn wenken bediend. En als we problemen met de bezetting hebben, kunnen we altijd terugvallen op onze collega's in Goes. Onze servicedienst staat zeven dagen in de week dag en nacht klaar", aldus bedrijfsleider Piet van Damme van Wolter & Dros Terneuzen.

Projecten
Sinds men in 1990 aan de Industrieweg met 8 man startte, is het aantal medewerkers in Terneuzen anno 2006 uitgegroeid tot 45. In totaal hebben er bij Wolter & Dros Goes-Terneuzen 210 mensen emplooi die afgelopen jaar goed waren voor een omzet van 29 miljoen euro, waarvan een substantieel deel van bijna 5 miljoen op naam van Terneuzen kwam. „Belangrijke projecten in uitvoering zijn onder andere de uitbreiding en renovatie van het Sterrecomplex in Clinge en Hogendamme in Oostburg." Sinds 1991 onderhouden Wolter & Dros en Delta Comfort Service een nauwe samenwerking op het gebied van onderhoudscontracten voor geisers en boilers. De activiteiten van Wolter & Dros variëren van het installeren van water- en elektriciteitsleidingen bij particulieren tot het plaatsen van de ventilatie, afwatering en brandbeveiliging van de Westerscheldetunnel. Het motto van Wolter & Dros luidt: 'Van kraanleertje tot Westerscheldetunnel: alles voor optimale zorg en kwaliteit'. Wolter & Dros hecht veel waarde aan een goede herkenbaarheid en heeft dan ook een fraaie groen-paarse huisstijl.

Dicht bij de klant
Met een goed geoutilleerde Terneuzense nevenvestiging kan uitstekend worden ingespeeld op de Zeeuws- Vlaamse en Vlaamse markt. „Wij willen dicht bij de klant zitten. Om zaken te doen in Zeeuws-Vlaanderen moet je er ook zelf zitten. Wolter & Dros heeft grote opdrachtgevers zoals Philips, Yara, General Electrics, Shell en Alkan, maar bedient daarnaast ook trouw veel kleinere bedrijven en de particuliere markt. „De overheid en non-profitinstellingen zijn eveneens goede klanten van ons. Zo is bijvoorbeeld de gemeente Terneuzen een belangrijke opdrachtgever. We hebben bijvoorbeeld alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden verricht voor het stadskantoor en in het kader van de renovatie van het stadhuis", zegt Piet van Damme. De economische recessie is volledig aan Wolter & Dros Goes en Terneuzen voorbijgegaan. In beide vestigingen is het afgelopen jaar een groei van dertig procent gerealiseerd. Techniek met karakter loont zich!


...bepleit
Zeeuwse economie
is kansrijk

...adviseert
Bedrijven kunnen korting krijgen voor reeds betaalde WAO-premies

...presenteert
Zeeland moet kansen
verzilveren

...innoveert
Masterclass werkt
inspirerend

...organiseert
Maintenance voor de
Zeeuwse procesindustrie

...onderneemt
Verkiezingsdebat
voor ondernemers

...verkiest
Gemeente speelt
belangrijke rol voor bedrijfsleven

....informeert
Workshops....

...biedt
"Terneuzen over
vijftien jaar economisch hart van Zeeland"

...verenigt
Stad en bedrijfsleven
luisteren naar elkaar

...verplaatst
Ruimte voor ondernemen

...werkt
Mensen moeten het
hier naar hun zin hebben

...constateert
'Ondernemers Terneuzen
moeten veel trotser zijn'

...wint
Terneuzense ondernemers innovatief en creatief

...organiseert
Netwerkparty in
'Wall Street Goes'
wordt geprolongeerd

...opgericht
Stichting Keurmerk
Zeeuwse Kreeft
ziet levenslicht

...rijdt
Zakelijk onderweg

...schept
Sas van Gent schept
gunstig ondernemers­klimaat

...netwerkt
Ondernemend netwerken,
netwerkend ondernemen

...spreekt
In 't kort

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...vereist
Privacy vereist
meer transparantie

...groeit
'Cijfers in perspectief':
beleggen in vastgoed
vertoont stevige groei

...herstructureert
2,5 Miljoen euro voor
Vosdonk Etten-Leur

...onderzocht
Bijna één op de drie
bouwprojecten stagneert
vanwege milieu­regelgeving