In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2006
File not found.


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Houtepen Schilderwerken
Witte-Boussen
Swagemakers
Rabobank
Projectontwikkeling Zeeland
Wolter & Dros
Rida & Selekta
Rida & Selekta
Geen merk ontsnapt aan onze aandacht!

Autoschadeteam Rida & Selekta is al vele jaren dé schadehersteller voor Terneuzen en omgeving! Sinds de oprichting in 1969 heeft het bedrijf een gestage groei doorgemaakt en is inmiddels het grootste schadeherstelbedrijf in Zeeuws-Vlaanderen.


Eind jaren '60 is Rida begonnen als bedrijf in onderhoud, reparatie en schadeherstel van motorvoertuigen: een heel contrast met het huidige moderne schadeherstelbedrijf! In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een concern waarin vele taken uit de autobranche vertegenwoordigd zijn, de verkoop en reparatie zijn ondergebracht in de dealergerelateerde bedrijven, het schadeherstel is intussen een aparte onderneming. Begin 2000 is tevens het bedrijf Selekta overgenomen. Hierdoor ontstond een behoorlijk ruimtegebrek en is besloten nieuw te bouwen op het industrieterrein Handelspoort. Hier staat intussen een ultramodern schadeherstelbedrijf, voorzien van de modernste apparatuur en is men op de hoogte van de nieuwste technieken. Directeur Pieter Dieleman hierover: ' de schadebranche is enorm in beweging, we moeten constant blijven innoveren om ons marktaandeel te behouden.

Met de nieuwbouw hebben we dit ook naar buiten toe duidelijk willen maken. We hebben gekozen voor een pand waarin veel aluminium is verwerkt, zodat het ook modern oogt. Binnen in het pand zijn de meeste werkplekken voorzien van hefbruggen, zodat de mensen makkelijker werken. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in apparatuur voor onderhoud van airco's, zodat de klant ook daarvoor bij ons terecht kan. Verder zijn onze medewerkers de laatste jaren geschoold in alternatief schadeherstel. Hierbij kunt u denken aan uitdeuken zonder spuiten, glasreparatie, kunststofreparatie enzovoort. Als modern schadeherstelbedrijf moet je al deze technieken in huis hebben.' 'Begin 2000 hebben we niet alleen onze collega Selekta overgenomen, we hebben tevens aansluiting gezocht bij Autoschadeteam, een groep van 9 individuele schadeherstelbedrijven die allemaal hetzelfde nastreven: kwaliteit! Vandaag de dag kun je, onder andere door de zware eisen die ons wettelijk worden opgelegd, niet meer gewoon in een schuur een auto herstellen. Je moet investeren in milieuvriendelijke maatregelen, milieuvriendelijke lakken etc.

Daarnaast worden in auto's steeds modernere technieken gebruikt, denk maar aan de airbags en aluminium onderdelen. Je hele bedrijf moet hier op in zijn gericht. Doordat wij alle merken herstellen heb je ook allerhande apparatuur nodig. Samenwerking biedt dan een hele hoop voordelen: je kunt van elkaar leren! Doordat alle Autoschadeteam leden in Zuidwest Nederland zitten doen we ook veel gezamenlijke marketingactiviteiten. We hebben allemaal dezelfde uitstraling, beschikken allemaal over moderne panden, zelfs de advertenties en de websites zijn hetzelfde. Een bijkomend voordeel is dat je werk makkelijker aankan: als een grote fleetowner zijn huisstijl veranderd en zijn hele wagenpark van 100 auto's zou overgespoten moeten worden kunnen wij dat binnen de kortste keren verwezenlijken. De klant wil natuurlijk zijn voertuigen zo min mogelijk missen! Ook op het gebied van scholing doen we veel samen: binnen Autoschadeteam hebben we ca. 120 medewerkers zodat voor ieder probleem en ieder merk wel een specialist aanwezig is. We hebben onderling dan ook veel contact. Door deze slagkracht zijn we naast de fleetowners ook voor alle verzekerings- en leasemaatschappijen een interessante partij. De toekomst zie ik dan ook met vertrouwen tegemoet', aldus Pieter Dieleman.


...bepleit
Zeeuwse economie
is kansrijk

...adviseert
Bedrijven kunnen korting krijgen voor reeds betaalde WAO-premies

...presenteert
Zeeland moet kansen
verzilveren

...innoveert
Masterclass werkt
inspirerend

...organiseert
Maintenance voor de
Zeeuwse procesindustrie

...onderneemt
Verkiezingsdebat
voor ondernemers

...verkiest
Gemeente speelt
belangrijke rol voor bedrijfsleven

....informeert
Workshops....

...biedt
"Terneuzen over
vijftien jaar economisch hart van Zeeland"

...verenigt
Stad en bedrijfsleven
luisteren naar elkaar

...verplaatst
Ruimte voor ondernemen

...werkt
Mensen moeten het
hier naar hun zin hebben

...constateert
'Ondernemers Terneuzen
moeten veel trotser zijn'

...wint
Terneuzense ondernemers innovatief en creatief

...organiseert
Netwerkparty in
'Wall Street Goes'
wordt geprolongeerd

...opgericht
Stichting Keurmerk
Zeeuwse Kreeft
ziet levenslicht

...rijdt
Zakelijk onderweg

...schept
Sas van Gent schept
gunstig ondernemers­klimaat

...netwerkt
Ondernemend netwerken,
netwerkend ondernemen

...spreekt
In 't kort

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...vereist
Privacy vereist
meer transparantie

...groeit
'Cijfers in perspectief':
beleggen in vastgoed
vertoont stevige groei

...herstructureert
2,5 Miljoen euro voor
Vosdonk Etten-Leur

...onderzocht
Bijna één op de drie
bouwprojecten stagneert
vanwege milieu­regelgeving