In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007
File not found.

Kandidaten kunnen zich tot 15 september aanmelden
BOOST maakt dromen waar

De werving van kandidaten voor de BOOST 2007 verloopt voorspoedig. Momenteel hebben zich al tien serieuze kandidaten vanuit diverse branches aangediend bij de Junior Kamer Zeeuws-Vlaanderen. Potentiële deelnemers kunnen zich nog tot 15 september opgeven voor het nieuwe spraakmakende en interactieve JK megaproject.

door Henk van de Voorde


Jan Willem Bartz, Raphael Verbrugge en Frank van de Vijver (vlnr) van de Junior Kamer Zeeuws-Vlaanderen

OOSTBURG - De leden van de JK Zeeuws-Vlaanderen, kandidaten en sponsoren werken allen toe naar de apotheose op vrijdag 23 november in Golfclub de Brugse Vaart te Oostburg. In die inspirerende omgeving wordt door het publiek de winnaar gekozen van de BOOST 2007. De 'kampioen' verdient naast een jaar professionele zakelijke ondersteuning (o.a. juridisch, financieel, boekhoudkundig) ook een aanzienlijke geldelijke investeringspremie. De gezamenlijke waarde is 50.000 euro. Er is recentelijk een speciale Stichting BOOST opgericht om de hoofdprijs te beheren. De gezamenlijke Rabobanken in Zeeuws-Vlaanderen participeren (als megasponsor) in combinatie met de JK in deze stichting. De Rabobanken hebben zich voor drie jaar gecommiteerd aan de BOOST, via een schenking van 100.000 euro aan de Stichting. Dit bedrag komt ten goede aan het ondernemersklimaat in Zeeuws-Vlaanderen.

Filosofie
Het past goed binnen de filosofie van de Rabobank, een coöperatieve vereniging die midden in de maatschappij staat. De Rabobank zet zich (met name via sponsoring) per traditie in voor projecten op sociaal-economisch en cultureel-maatschappelijk vlak. "De geldelijke investeringspremie is een zachte rentevrije lening, die door de winnaar op z'n vroegst pas na vijf jaar terugbetaald moet worden. En 'no hard feelings' als dat niet zou lukken wegens tegenvallende bedrijfsresultaten. Het zou niet realistisch zijn om iets terug te eisen als de balans na vijf jaar nul is. Dat ligt natuurlijk anders als het winnende bedrijf na bijvoorbeeld een jaar of acht een miljoenenomzet zou draaien. Wij geloven dan ook veel meer in selfsupporting dan in schenking. De stichting kan het teruggestorte bedrag weer aanwenden voor nieuwe projecten om de economie in Zeeuws-Vlaanderen te stimuleren", aldus voorzitter Jan Willem Bartz van de Junior Kamer Zeeuws-Vlaanderen. "Wij als Junior Kamer zetten ons met veel enthousiasme en plezier in voor het ondernemende klimaat in onze regio, over enkele maanden resulterend in het BOOST Event. We willen de Zeeuws-Vlaamse economie een stimulans geven via nieuwe bedrijvigheid in onze regio. Met de BOOST kunnen we vorm geven aan het rentmeesterschap van Zeeuws-Vlaanderen. We willen iets terugdoen voor de fantastische streek waarin we zijn opgegroeid en waar we wonen en werken. De stichting beheert als een goed rentmeester financiële- en middelen in natura (zakelijke ondersteuning) om de economie in Zeeuws-Vlaanderen een 'boost' te geven. De winnaar kan het startkapitaal van 50.000 euro gebruiken om zijn droom te helpen verwezenlijken", aldus Raphaël Verbrugge, voorzitter van de BOOST-commissie 2007.

Meerwaarde
In het nieuwe concept worden startende en bestaande ondernemers met innovatieve ideeën voor het voetlicht gebracht. Ideeën met een meerwaarde voor ondernemend Zeeuws-Vlaanderen. In het avondprogramma kiest het publiek op basis van de presentatie van de ondernemingsplannen van de deelnemers de winnaar van de BOOST 2007. Aansluitend zal het uit ongeveer vijfhonderd ondernemende mensen bestaande gezelschap in een bourgondische sfeer kunnen nagenieten. De voortreffelijke keuken presenteert culinaire hoogstandjes en de gastvrije bar blijft open tot in de late uurtjes. Het BOOST-evenement is ideaal om weer eens lekker bij te kletsen. Naast het leerelement, mede dankzij een presentatie van de bevlogen key note gastspreker Ben Tiggelaar, staat het BOOST-event garant voor netwerken in een gezellige sfeer.

"Als jonge ondernemers willen we Zeeuws-Vlaanderen op de kaart zetten. Het doel van de stichting BOOST is en blijft het stimuleren van de economie in onze streek. Zonder te pretenderen dat we het wel allemaal gaan regelen, willen we graag het ondernemersklimaat met een lange termijnvisie ondersteunen. De BOOST is slechts één van de projecten om onze visie uit te dragen, maar wel een gigantisch project", aldus coördinator Frank van de Vijver van de Junior Kamer Zeeuws-Vlaanderen, lid van de bekende dierenartsdynastie uit IJzendijke.

Businessplan
Kandidaten dienen zich voor de deadline van 15 september tegelijkertijd met de aanmelding hun businessplan te presenteren. Vervolgens wordt er door de Junior Kamer een selectie gemaakt. "Met een goed businessplan heb je als ondernemer veel meer kans van slagen. Hoe denk je de financiering rond te krijgen, hoe ga je het productieproces inrichten, op welke wijze ga je het bedrijf vermarkten, welke richting ga je op? Visie, missie en marktstrategie zijn van wezenlijk belang. Je moet tenslotte als ondernemer geen cowboy in het Wilde Westen zijn", aldus Raphaël Verbrugge, directeur bij Zeeland Supply Industrial Stores in Terneuzen. ICT-ondernemer Jan Willem Bartz: "Bij een businessplan ben je verplicht om diep op de materie in te gaan. Neem je al dan niet personeel in dienst, salariëring van de medewerkers, wel of niet aansluiting bij een CAO, pensioenvoorziening, belastingtechnische zaken, etcetera. Bij de beoordeling kijken we uiteraard naar kwaliteit boven kwantiteit. Aan een goed onderbouwd businessplan van twee A 4'tjes heb je heel wat meer dan een nietszeggend betoog in twintig pagina's." Overigens heeft hoogleraar Michel van Bremen, directeur eigenaar van First Dutch Capital en commissaris van het JK bestuur, veel ervaring met het beoordelen van businessplannen. Frank van de Vijver: ,,Alle (geselecteerde) deelnemers van de BOOST kunnen rekenen op secundaire ondersteuning van gemotiveerde en goed gekwalificeerde specialisten met hart voor jouw zaken. We gaan ervoor. En de uiteindelijke winnaar van de BOOST blijft 'ons kindje'. We zullen zijn of haar ondernemerschap blijven volgen."

Sponsors
Het aantal hoofdsponsors voor hèt BtB evenement van de Junior Kamer Zeeuws-Vlaanderen is dit jaar bijna verdubbeld (van zes naar elf). De BOOST leeft kennelijk bij ondernemend Zeeuws-Vlaanderen. De economie trekt aan en de ondernemende jonge mensen van de JK willen het regionale bedrijfsklimaat nog een extra 'boost' geven. De hoofdsponsors zijn: Rabobank, Deloitte, Stoffels Cleaning, Arbo Unie, De Feijter Group, Notariskantoor Verhaegen & Verhaegen, Scot Advocaten, Vedior, Henno Cysouw, Smit en 'de Ondernemer'.

Aanmelding
Gezocht: beginnende en ervaren ondernemer met een vernieuwend zakelijk idee. Deze wordt een unieke kans geboden om een aanzienlijke BOOST-investeringspremie. De Junior Kamer roept ondernemers in Zeeuws-Vlaanderen op om zich als kandidaat aan te melden. Dit is mogelijk door het indienen van een businesssplan bij de BOOST-commissie (sluitingsdatum 15 september). Een speciale commissie zal deze ondernemingsplannen kritisch beoordelen. Daarbij wordt onder andere gelet op marktstrategie, producten en/of diensten, verkoop en distributie en de financiële onderbouwing van het plan. De ondernemers met de beste ondernemingsplannen worden uitgenodigd voor de finaleronde. Deze finale bestaat in eerste instantie uit een drie maanden durende begeleiding door specialisten om het ondernemingsplan verder uit werken en de start van de onderneming in gang te zetten. Op vrijdag 23 november zullen de genomineerde ondernemers strijden om de BOOST Award 2007. De gegevens en ideeën van alle kandidaten worden vertrouwelijk behandeld. In de Junior Kamer en bij de sponsoren en zit de knowhow om de ondernemingsplannen te beoordelen en ondersteuning te verlenen.

Aanmeldingen en verdere info via www.jkboost.nl of info@jkboost.nl


...onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters