In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007
File not found.

Fitland Goes:
Sportplezier voor iedereen

Bij het nieuwe fitnesscentrum in het Leisure Centrum van het Zeelandhallencomplex in Goes draait alles om bewegen. U kunt u er fanatiek uitleven of lekker ontspannen bezig zijn, in groepsverband of individueel, voor revalidatie of topsport, alles is mogelijk bij Fitland.

door Loes van der Hoeven


Vlnr: de heren A.M. Kunst (CalversFysiotherapie), R. Bakx (STAC 'Mens en Arbeid) en marco Bobeldijk (Fitland).
Foto: Fitland

GOES- De 25 Fitland centra in Nederland en België zijn toonaangevend op het gebied van gezondheid, sport, recreatie en life style. Zij onderscheiden zich door een ruim aanbod aan groepsactiviteiten waaronder de allerlaatste trends, altijd aanwezige professionele begeleiding in de individuele fitnessruimte, hoogwaardige apparatuur en de mogelijkheid om met één pas gebruik te maken van alle reguliere activiteiten van alle Fitlandcentra. Voor bedrijven heeft Fitland Zakelijk in samenwerking met 'STAC Mens en Arbeid' het unieke 'BedrijfsGezondheidConcept' (Business & Health) opgezet.

Regionale dekking
"Fitland Zakelijk streeft met het Business & Health Concept naar een regionale dekking. Dat is in Zeeland nog niet het geval. Vanaf 2 juli zijn wij met de opening van het centrum in Goes nu ook vertegenwoordigd op de Bevelanden. Walcheren en Schouwen-Duiveland resteren nog." Aan het woord is Marco Bobeldijk. Hij is clubmanager Fitland Goes en manager markering & sales Zeeland. "Wij bieden hier onder andere de laatste trends op sportief gebied zoals (cardio) fitness, spinning de wereldberoemde Les Mills trainingssystems (waaronder Body Vive, Body Pump, Body Step en Body Balance) en steps, maar ook zonnebanken, sauna en fysiotherapie. In onze Brasserie is het goed vertoeven met een hapje, drankje of een gezonde lunch. Ook aan de buitensporters bieden wij verschillende activiteiten, zoals running, cycling en nordic walking."

Business & Health
In toenemende mate zijn werkgevers samen met hun personeel verantwoordelijk voor de gezondheid van zowel het bedrijf als van de individuele werknemer. Uit de groei van het aantal mensen met chronische aandoeningen, overgewicht en bewegingsarmoede blijkt dat het gezond houden van personeelsleden geen gemakkelijke opgave is. Reden voor Fitland en STAC Mens en Arbeid om dit probleem gezamenlijk aan te pakken. Onder het motto 'Sterk door Samenwerk' hebben zij hun unieke Business & Health concept ontwikkeld. Dat omvat drie componenten: preventie, sportstimulering en interventie.

Het arbeidsgerelateerde deel van Business & Health, zoals de intake, het individuele trainingsadvies, arbeidsgerelateerde trainingen en reïntegratietrainingen komen voor rekening van de werkgever. De werknemer betaalt het preventieve deel, zoals het bewegingsprogramma.

Preventie
Marco Bobeldijk: "Fitland biedt werkgevers en werknemers via het Business & Health concept de ideale mogelijkheid om aan gezondheid en leefstijl te werken. In alle vestigingen kunnen zij preventief bewegen. Dat betekent dat zij kunnen sporten in hun eigen werk- of woonomgeving en zeven dagen per week onbeperkt gebruik kunnen maken van alle reguliere sport- en ontspanningsfaciliteiten van Fitland. Mochten er toch fysieke of psychische klachten optreden, dan kunnen zij binnen twee werkdagen terecht bij een fysiotherapeut of psycholoog voor een gratis consultadvies. Daarmee kan veelal verzuim van werknemers worden voorkomen. Voor het preventief sporten spreken wij met de werkgever van te voren een tarief per werknemer per maand af. Zelf betaalt de werknemer ook een deel. Dat is lager dan dat van onze particuliere leden."

Sportstimulering
Werknemers in beweging krijgen en houden kost moeite. Met Business & Health is de ondernemer gewaarborgd van voldoende actie, waarmee deelnemer en potentiële deelnemers geïnformeerd en gestimuleerd worden om (meer) te gaan sporten en bewegen.Sterk door Samenwerk.
Foto: Fitland
Interventie
"Samen met STAC Mens en Arbeid kunnen wij méér bieden dan alleen preventie en sportstimulering," vervolgt Marco Bobeldijk. "In samenwerking met het bevlogen, ondernemende en geregistreerde team Bedrijfsartsen5 verzorgt STAC namelijk ook verzuimbegeleiding voor bedrijven. STAC is daarbij als expert op het gebied van reïntegratiebegeleiding hét aanspreekpunt ingeval het uitval betreft wegens klachten aan het bewegingsapparaat of op het mentale vlak. Hun automatiseringssysteem biedt mogelijkheden tot online ziekmelden en digitale verzuimoverzichten. De bij Bedrijfsartens5 aangesloten bedrijfsartsen oefenen hun vak uit op basis van een uitgesproken klant- en oplossingsgerichte visie. De betreffende ondernemers worden regelmatig op de hoogte gebracht van de voortgang. Met de verzuimpreventie van STAC en onze preventieprogramma's staan preventie en gezondheid hoog in het vaandel bij Busines & Health."

Eén loket
Ondernemers kunnen kiezen uit contracten voor het totale Business & Health concept, waarbij ze bij één loket snel en efficiënt de totale gezondheid van hun medewerkers kunnen regelen. Ook kunnen zij kiezen voor één of meer componenten daarvan. Marco Bobeldijk: "Net na onze start mochten we hier al het eerste bedrijf begroeten. Voor Schildersbedrijf Meesters de Koeijer uit Goes, die ons hele pakket afneemt, is hun totale 'bedrijfsgezondheid' dus letterlijk 'onze zorg'. "

Voor iedereen
Welke beweegredenen om te trainen de bezoekers ook hebben, bij Fitland Goes is sport plezier voor iedereen! Geïnteresseerden kunnen van 1-11 september gratis proberen tijdens de 'Try-out- dagen', of komen kijken op de Open Dagen op 13-14-15 en 16 september van 11.00-15.00 uur.

Openingstijden
Maandag, woensdag en vrijdag:
09.00 - 22.00 uur
Dinsdag en donderdag:
12.00 -22.00 uur
Zaterdag en zondag:
09.00 - 13.00 uur
GRATIS parkeren

Fitland Goes
Da Vinciplein 8
4462 GX Goes
T 0113 21 57 33
goes@fitland.nl
www.fitland.nl


...onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters