In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007
File not found.

Langste Bank uniek voor Vlissingen

De Langste Bank is donderdag 30 augustus op de glooiing van de Vlissingse Boulevard officieel geopend. Het is, met een lengte van 122 meter, zowel letterlijk als figuurlijk een nieuwe toeristische attractie van formaat. De bank is uitgevoerd in hoogwaardig roestvrij staal en staat onderaan Boulevard de Ruyter, ter hoogte van de Gevangentoren. Elke meter bank is voorzien van een eigen inscriptie van de 122 bedrijven en particulieren die voor duizend euro per meter sponsoren.

door Henk van de Voorde

VLISSINGEN - "Alstublieft Vlissingen. De Langste Bank is een cadeautje ter waarde van 122.000 euro om de stad Vlissingen extra te promoten als toeristische trekpleister", aldus Jan Jacobs. De geboren en getogen Vlissinger is directeur van de Stichting Vlissingen Promotie en secretaris van de ondernemersclub Voor Anker. Beide instanties hebben samen met de initiatiefgroep Vlissingen 2010 de handen ineengeslagen om het project De Langste Bank te verwezenlijken.

Het idee dateert van rond de eeuwwisseling toen de gemeente Vlissingen aan architect Hans Slemmer en vormgever Hedda Buijs de opdracht gaf om plannen te verzinnen om de boulevard aantrekkelijker te maken. Het Beeldregieplan Boulevards dat eruit voortvloeide, is door de gemeente echter nooit vastgesteld en terzijde gelegd. Het element Langste Bank is daar vorig jaar door de ondernemersclubs uitgelicht om alsnog te realiseren. Na goedkeuring door het waterschap en het verkrijgen van een bouw- en monumentevergunning van de gemeente, werd een jaar geleden met bouw en sponsorwerving gestart. "De Stichting Vlissingen Promotie is een schoolvoorbeeld van publiekprivaatrechtelijk partnership. Overheid en bedrijven werken samen met de promotie van Vlissingen als gezamenlijk doel.


Jan Jacobs bij De Langste Bank aan de Boulevard de Ruyter.
Foto: duofoto

"De Langste Bank is een ongelooflijk sterk initiatief. Uniek om publiciteit te genereren voor Vlissingen. Het is een project dat door de hele samenleving van Vlissingen gedragen wordt, zowel door bedrijven als particulieren. Er zijn op De Langste Bank inscripties te lezen als 'Omdat ik in 2008 65 jaar wordt' of 'wat zit-ie lekker'. Er zijn soms ontroerende woorden te lezen. Dat vind ik zo mooi", zegt Jacobs die vanaf het eerste uur (sinds 1985) directeur is van de Stichting Vlissingen Promotie. Er zijn 230 ondernemingen bij aangesloten. Niet alleen toeristische bedrijven, maar ook advocatenkantoren, banken en de winkelier om de hoek. Tevens participeren onderwijs (HZ, ROC, RPCZ), zorginstellingen (Arduin, ZorgStroom) en zelfs Delta Nuts in de stichting. Uiteraard maakt ook de gemeente Vlissingen deel uit van het ledenbestand.

Draagvlak
De Stichting Vlissingen Promotie heeft dan ook een breed maatschappelijk draagvlak. Jan Jacobs is DZP'er ofwel Directeur Zonder Personeel, maar kan gelukkig de nodige werkzaamheden uitbesteden aan de Vlissingse gemeenschap. "De stichting staat tussen de overheid en de ondernemers in. Ik vervul een cementrol vanuit de gedachte dat toerisme van levensbelang is voor Vlissingen. Als de stad goed verkocht wordt en er veel bezoekers komen, kan er geld aangewend worden ten bate van de economie en werkgelegenheid in Vlissingen." Jan Jacobs is momenteel ook druk in de weer in zijn hoedanigheid van bestuurslid van Voor Anker. Deze Vlissingse ondernemersclub organiseert jaarlijks een grote relatiemarketingavond voor genodigden met hun partner in het Arsenaaltheater. De negende editie wordt gehouden op vrijdag 7 september vanaf 18.00 uur. De ongeveer 450 'ondernemende' gasten worden getrakteerd op rijke buffetten, een goed glas en een podiumverrassing. De relatieavond Voor Anker beleeft dit jaar een speciale editie vanwege de samenloop met het landelijke Michiel de Ruyterjaar. En de koene zeeheld blijft tot in de eeuwen der eeuwen natuurlijk Vlissinger in hart en nieren.

Anarchistisch
Wat voor stad Vlissingen is ? Daar weet Jan Jacobs, een andere Vlissinger-pur-sang, wel raad mee. "Vlissingen is een no-nonsense arbeidersstad waar met z'n allen alles mogelijk gemaakt wordt. De burgers zijn een beetje anarchistisch van karakter. Men neemt niet alles zomaar aan; veelal wordt de vraag gesteld 'waarom dan?'. Vlissingen is natuurlijk ook maritieme stad en badplaats. Het toerisme is groeiende. De boulevard, de vismijn: Vlissingen is doordrenkt van zilt. Het is 's zomers fijn om op een terrasje aan de boulevard te zitten. Ook 's winters is het goed toeven aan de boulevard. Je trekt een jas aan en loopt lekker tegen de wind, al kijkend naar de geweldige scheepvaart.


De hele boulevard profiteert van de toeristische trekpleister die de langste bank van Vlissingen moet worden.
Foto: Willem Mieras


De strakke bank, onderaan Boulevard de Ruyter, mag er zijn. De Langste Bank is in goede harmonie met de strakke muur, de strakke glooiing en de strakke einder", vertelt Jan Jacobs. De Stichting Vlissingen Promotie organiseert jaarlijks een vijftal keer een Ondernemersborrel, als platform voor contact met collega's, bestuurders en politici in informele sfeer. De eerstvolgende is op woensdag 3 oktober in Café De Concurrent.


...onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters