In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007
File not found.

Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

Als Merral rond 1 december zijn deuren opent in het nieuwe Leisure Center van het Zeelandhallencomplex, dan is Goes een bijzonder theater rijker. Film kijken in de Merral servicebioscoop is een compleet avondje uit.

door Loes van der Hoeven


Een van de vier bioscoopzalen van Merral waar 168 mensen kunnen zitten van Meral.
Foto: duofoto

In Goes beschikt Merral binnenkort over vier zalen met elk 168 stoelen met riante beenruimte en een onbelemmerd gezichtsveld, waarin bezoekers van de nieuwste films kunnen genieten. Tijdens de voorstelling kunnen zij via een button op het tafeltje voor zich hapjes en drankjes bestellen, die een van de obers aan de stoel bezorgt.

Sterke groei
Op 1 maart 1997 startte René van Steen het naar zijn dochter Merral genoemde familiebedrijf met drie theaters in Delft. Daarvan is er nu nog maar één over, die binnenkort zij deuren zal sluiten, omdat Merral in Delft een nieuw groot theater heeft geopend. De aankoop en nieuwbouw van diverse andere bioscopen volgen elkaar in rap tempo op. Inmiddels bezit het particuliere bioscoopbedrijf acht servicebioscopen verspreid door het hele land.

Breder dan alleen bioscoop
"Wij kiezen heel bewust voor service en kleinschaligheid", zegt René van Steen. "Al onze servicebioscopen hebben vier zalen met gemiddeld 170 stoelen. Goes wordt een kopie van het op 23 november 2006 geopende en inmiddels succesvolle theater in Terneuzen. In een kleine zaal met maximaal vier stoelen naast elkaar kunnen wij gedurende de voorstelling aan elke bezoeker service van het hoogste niveau verlenen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat dat juist de formule is, die de filmliefhebber wenst. Maar ons bedrijf is meer dan alleen een bioscoop. Wij geloven allang niet meer in een stand-alone bioscoop. Daarom komen er in Goes ook een Grand Café, een Italiaans restaurant en een plek met drie games, waar bezoekers met elkaar voor of na de voorstelling kunnen gamen. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zij kunnen voor of na de film met de kok hun eigen pannenkoek of pizza samenstellen, al dan niet in de vorm van een kinderfeestje. Bovendien kunnen wij een onuitputtelijk aantal combinaties bedenken van de diensten van alle ondernemers in het Leisure Center. Zo kunnen wij een biljartwedstrijd op wereldniveau in Carambowl live in ons theater vertonen aan een veel groter publiek. Onze verschillende disciplines vormen een sterk totaalproduct. Iedereen hier biedt immers ontspanning!"


Het restaurantgedeelte van Merral Goes.
Foto's: Merral Theaters
Leisure
De visie van René van Steen is gericht op leisure. "Toen ik van Dirk Lips, directeur Libéma hoorde dat zij een leisure center in Goes gingen bouwen met daarin een bioscoop, was de beslissing snel genomen, temeer omdat de eigenaar van Cine City Vlissingen niet geïnteresseerd was in een tweede vestiging in Goes. Van concurrentie is dan ook geen sprake. De Zeelandhallen is een locatie waar veel mensen naartoe komen, die kiezen voor een 'evenement': een tot in de puntjes verzorgd avondje uit. Een goede bereikbaarheid en voldoende parkeerruimte voor de deur maken het geheel extra aantrekkelijk. Dat alles kunnen wij hier bieden! De ligging van de Zeelandhallen op een industrieterrein is geen enkel probleem, de gezellige binnenstad van Goes is immers verrassend dichtbij. Merral Goes is ook voor mijzelf uniek. Het is namelijk mijn eerste samenwerking met twee andere experts uit het bioscoopbedrijf Harry Duivenvoorden en Henry Bernard. Dat bevalt mij prima, ieder van ons brengt zijn eigen specialisme in. "

Zakelijke markt
Voor zakelijke evenementen is Merral Goes het juiste adres. De servicezalen met hun uitstekende akoestiek lenen zich bijzonder goed voor audiovisuele presentaties of voor voorleesevenementen. Vanzelfsprekend kan dat alleen buiten het eigen programma om. Inmiddels hebben al veel ondernemers, maar ook particulieren een of meer zalen afgehuurd.


Grand Café Merral Theater.
Foto's: Merral Theaters
Rolstoelvriendelijk
Het gehele complex van Merral Goes is rolstoelvriendelijk en de helling in de zalen voldoet aan alle Arbo eisen voor rolstoelgebruik. De gangpaden zijn dermate breed dat naast elke rij een rolstoel kan staan. Bovendien is achterin de zaal plaats voor zes rolstoelen.

Filmclub
"Net zoals in Terneuzen gaan wij ook hier een filmclub organiseren. De leden verrassen wij met gemiddeld tien heel bijzondere films per jaar, die wij niet van tevoren aankondigen", aldus René van Steen.

Afstemmen
Het landelijke bioscoopprogramma loopt van donderdag tot en met woensdag. Op maandag wordt het filmprogramma voor de komende filmweek vastgesteld en vervolgens op www.merral.nl geplaatst. Dit wordt mede bepaald door afspraken met filmdistributeurs, bezoekersaantallen, nieuwe films enzovoort. Het is vaak niet mogelijk om van te voren aan te geven hoe lang een film in een bioscoop blijft draaien. Daarom is het raadzaam, bij het organiseren van een evenement het programma met het theater af te stemmen.

Reserveren
Eenvoudig is het om kaarten digitaal via de filmladder te reserveren, maar dat kan ook persoonlijk of telefonisch bij de kassa worden gedaan. Gereserveerde kaarten moeten op tijd worden opgehaald, anders worden zij aan een ander verkocht.

Merral Goes
Da Vinciplein 2
4462 GX Goes
E info@merral.nl
I www.merral.nl


...onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters