In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007
File not found.

Snelle beslisser vindt nog een plaatsje
Contacta 2007 bijna vol

De belangstelling voor de grootste vakbeurs voor Zuid-West Nederland in de gerenoveerde en uitgebreide Zeelandhallen is overweldigend. Bijna 280 exposanten presenteren zich dit jaar op Contacta die plaatsvindt van 16 tot en met 18 oktober in alle drie de hallen van het beurscomplex.

door Loes van der Hoeven


Beursmanager Jeanet Menheere
Foto: Willem Mieras

GOES - "Het overgrote deel van de verwachte exposanten heeft zich reeds ingeschreven, maar voor de snelle beslisser hebben wij nog standruimte beschikbaar", vertelt beursmanager Jeanet Menheere. "Net zoals in voorgaande jaren komen de standhouders voornamelijk uit Zeeland, maar ook uit West-Brabant en de overige Nederlandse provincies en uit België. De aantrekkingskracht van de hypermoderne locatie is groot. Dat is mede te danken aan de vele publiciteit die wij het afgelopen jaar hebben gehad rondom de bouw én rondom Contacta. Maar ook de aantrekkende economie en het groeiende vertrouwen daarin zijn voor ons goed merkbaar. Beslissingen worden gemakkelijker genomen dan enkele jaren geleden. En last but not least: Contacta is een gevestigde naam, een evenement waarop ondernemend Zeeland aanwezig wíl zijn."

De Kamer van Oost-Vlaanderen is dit jaar voor het eerst present op Contacta. Op de stand van de Kamer van Koophandel Zeeland presenteren de beide kamers het Europese Go Market Scheldemond project. Dat is in 2006 opgestart om de handel tussen Nederland en België te bevorderen. Het project loopt tot 2008. Mevrouw Leen Verschraegen promoot het project vanuit de Kamer Oost-Vlaanderen."Het is belangrijk dat Go Market zal uitmonden in langdurige contacten tussen Nederlandse en Vlaamse instellingen en ondernemers. Toen ik vernam dat Contacta meer deelnemers uit Vlaanderen wenste te begroeten, was dit voor mij de reden om als vertegenwoordiger van de 34 aan het project deelnemende bedrijven aanwezig te zijn. De Kamer van Koophandel Zeeland ben ik erkentelijk dat ik Go Market Scheldemond op hun stand mag promoten."

Pleinen en paviljoens
Diverse Zeeuwse gemeenten en verschillende branches hebben weer een plein of paviljoen. Nieuw dit jaar zijn het Mediaplein, Vlissingen Boulevard en het RBC-plein. De gemeenten Reimerswaal, Middelburg en Schouwen-Duiveland en de Automotive branche zijn weer met hun plein aanwezig en de gemeenten Terneuzen, Hulst en Sluis presenteren zich voor de vijfde achtereenvolgende maal in hun Zeeuws-Vlaamse Paviljoen. Op het Mediaplein 'beleven' bezoekers het ondernemen in Zeeland; live in theater en op tv. In een vrij toegankelijk inlooptheater kunnen zij kennis uitwisselen en delen over actuele onderwerpen in een van de zeven beursseminars. Daarnaast biedt het Mediaplein de beleving van live-televisie. Sprekers van de seminars, beursdeelnemers en bezoekers worden uitgedaagd om onder leiding van de presentator met elkaar aan de studiotafel over actuele Zeeuwse onderwerpen te discussiëren. (www.nxpctd.com)

Vlissingen Boulevard
Ondernemend Vlissingen neemt voor de eerste maal deel aan Contacta met een 'Boulevard', een initiatief van de Vlissingse Bedrijven Club en de gemeente Vlissingen. Elke deelnemer beschikt er over een eigen plek, maar de nadruk ligt op de gemeenschappelijke ruimte: de boulevard. De Vlissingse ondernemers verzorgen zelf de inrichting van de boulevard. Een keukenbedrijf levert bijvoorbeeld de keuken. Daarin werken de chef-koks van de restaurants en een bedrijf gespecialiseerd in multimedia voorziet de boulevard van audiovisuele apparatuur.

RBC is Zeeuwser dan u denkt! De Roosendaalse voetbalclub is al geruime tijd actief in Zeeland en wil zijn regionale functie verder uitbreiden. Dit jaar is gekozen voor een plein op Contacta 2007. Daar zullen RBC en diverse partners uit het West-Brabantse zich presenteren.

Beursthema
De Zeelandhallen ruimen een flink deel van de beursvloer in voor Facilitair Management, het beursthema van 2007. Daar presenteren en promoten leveranciers van kantoormeubelen, automatiseringsproducten, catering, kopieermachines, energie, beplanting, audiovisuele middelen, archief- en opbergsystemen, bedrijfskleding en drukwerk hun producten- en dienstenaanbod. Ook ondernemingen gespecialiseerd in opleidingen, advies, informatie, (interim)management behoren tot de deelnemers aan Facilitair Management.

Mini symposium
Voorafgaand aan de officiële opening van Contacta 2007 vindt in het beursrestaurant het mini symposium 'Kansen en bedreigingen voor Ondernemend Zeeland' plaats, waarin het beleid van Zeeland wordt besproken. Hiervoor zijn bestuurders en ondernemers uit Zeeland, uit de aangrenzende provincies en Den Haag uitgenodigd. Aansluitend aan de officiële opening zullen de sprekers van het symposium deelnemen aan een live vraaggesprek op het Mediaplein.

Om het maximale rendement uit uw beursdeelname te halen is Zeelandhallen Goes een samenwerking aangegaan met beursprofessional Hans Klink van Performance Linq. Naast een zich onderscheidende stand en een goede voorbereiding zijn het uw mensen op de stand, die het verschil kunnen maken.

Voor meer info zie www.performancelinq.nl.

Beurskrant
Begin oktober verschijnt de officiële beurskrant in een oplage van 80.000 exemplaren. Die verzorgt de Ondernemer als exclusieve mediapartner van Contacta 2007 naast alle andere publicaties.

"Hoewel wij met onze nieuwe Noordzeehal over 5000 m meer standruimte beschikken dan voorheen, geldt ook voor de Zeelandhallen VOL=VOl", benadrukt Jeanet Menheere.

www.zeelandhallen.nl


...onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters