In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007
File not found.

Carambowl:
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

Carambowl heeft op 14 juli zijn deuren geopend. Deze jonge dynamische onderneming in het leisure center van de Zeelandhallen biedt zijn bezoekers een unieke formule: biljart, bowling en horeca onder één dak.

door Loes van der Hoeven


Carambowl is fun for everyone.
Foto: Willem Mieras

GOES - Met Carambowl gaat een lang gekoesterde wens van eigenaren Bert-Jos Ooijen en Camil Bosman in vervulling. De combinatie van diverse soorten biljarttafels, de meest geavanceerde bowlingbanen van Nederland, grote en kleine partyzalen en een gezellige horecagelegenheid is zowel voor de particuliere als de zakelijke markt uniek in Zeeland.

Gastvrij concept
Camil Bosman: "De plannen van eigenaar Libéma stonden al eind 2004 vast. In het nieuwe uitgaanscentrum naast de Zeelandhallen moest onder meer een bowlingbaan komen. Zowel Bert-Jos als ikzelf zijn ruim twintig jaar fanatieke bowlers en koesterden allang de wens om van onze hobby ons beroep te maken in de vorm van het exploiteren van een eigen bowlingcentrum. Door het opheffen van de biljarts in partycentrum Ockenburgh in Goes, zochten de twee eredivisieteams, Delta/Frans Bevers en Delta/Ockenburg, een nieuw onderkomen. Dit in combinatie met de bowlingbanen was dus dé kans om het concept neer te zetten dat wij voor ogen hadden: een veelzijdig, sportief en dynamisch, maar vooral servicegericht bedrijf met diverse horecagelegenheden. Onze professionele crew gaat elke uitdaging aan om binnen het full service concept de wensen van de gast te realiseren. Als die tevreden ons pand verlaat, zien wij hen ongetwijfeld weer eens terug!"

Biljarten op wereldniveau
Er zijn verschillende spelsoorten in de biljartsport, zoals libre, carambole en pool. Net zo nieuw als het gebouw is de bij de KNBB aangesloten Biljartvereniging 'De Carambowl'. De drie libreteams nemen deel aan de landelijke competitie. Daarnaast nemen de spelers individueel deel aan persoonlijke kampioenschappen en aan open toernooien. Op de clubavonden, elke dinsdag, kunnen de leden vrij biljarten.

Carambowl beschikt over vier grote en vier kleine hoogwaardige caramboletafels en een prachtige wedstrijdarena voor tweehonderd toeschouwers. Dit is de thuishaven van Delta/Frans Bevers en Delta/Ockenburg. Zij spelen er elke twee weken biljart op een zeer hoog niveau met de complete wereldtop driebanden. Recreatieve carambolespelers zijn dagelijks vanaf 11.00 uur welkom in Carambowl. Poolbiljart is razend populair. Alhoewel een goede training en vaardigheid belangrijk zijn, is het spel snel te begrijpen. Carambowl beschikt over twaalf pooltafels van topkwaliteit die eveneens dagelijks vanaf 11.00 uur gehuurd kunnen worden.De Brasserie van Carambowl.
Foto: Willem Mieras
Fun for everyone
"Bowling is zowel een vorm van recreatie, als van een sport. In Nederland en België wordt steeds vaker in competitieverband gespeeld. Onze twaalf hightech bowlingbanen zijn uitgerust met de nieuwste snufjes. Daardoor zijn ze geschikt voor recreanten en sporters. In 3D houden de computers de scores bij. Elke woensdag is er een bedrijvenleague, waarin ondernemingen de competitie met elkaar kunnen aangaan. Dé manier om een goede teamspirit onder uw medewerkers te realiseren en te behouden! Bowling is fun for everyone, ook voor kinderen. Menig kinderfeestje wordt op de bowlingbaan gehouden. Speciaal voor hen zijn de banen uitgerust met een bumpersysteem dat de bal op de baan houdt. Spelen zij een partij met volwassenen, dan komen de bumpers automatisch in de goten omhoog als de kinderen aan de beurt zijn. Een extra dimensie aan het spel is discobowling: een combinatie van door de gast gekozen muziek met spectaculaire lichteffecten waaronder een lasershow, blacklight en fluorescerende banen. Sportbowlers kunnen hun hart ophalen in onze Pro Shop Power Plus, hét adres voor schoenen, tassen, ballen en accessoires van topkwaliteit. Vanzelfsprekend hebben wij onze eigen bowlingvereniging opgericht. Die start in september met wedstrijden", vertelt Camil Bosman trots. Ook darters hebben hun eigen Carambowl-vereniging opgericht en spelen er in competitieverband.

Horeca op maat
Door de opzet van Carambowl is horeca in de ruimste zin van het woord mogelijk. Het partycentrum, dat kan worden gesplitst in twee zalen, biedt al naar gelang de indeling plaats aan 200-350 personen. Deze ruimten met een eigen horeca uitgiftepunt zijn ook uitermate geschikt voor seminars, congressen en vergadering. In samenwerking met het tegenover gelegen Hotel Goes zijn meerdaagse evenementen in Carambowl mogelijk. In de Brasserie met aan de ene zijde uitzicht op de bowlingbanen en aan de andere zijde uitzicht op het Da Vinciplein kunnen zo'n honderd mensen genieten van een simpele lunch tot een drie- of viergangen keuzemenu of à la carte diner. Er is ook een extra geventileerde rokerszone gerealiseerd. De lounge in Carambowl is een plek om lekker tot rust te komen, om er een drankje al dan niet met een borrelhapje te nuttigen of het laatste nieuws door te nemen aan de leestafel. Het Bowlingcafé maakt het 'bruisende' in de slogan van Carambowl meer dan waar. Natuurlijk staat daar ook uw favoriete drankje op de kaart!

Bijzondere formule
"De totaliteit van de Zeelandhallen en het leisure center maakt ons extra sterk. Alle combinaties met de 'medebewoners' zijn mogelijk. Samen bieden wij een voor Zeeland uniek product", besluit Camil Bosman.

Openingstijden
Dagelijks vanaf 11.00 uur
De keuken is dagelijks
vanaf 12.00 uur open.

Carambowl
Da Vinciplein 14
4462 GX Goes
T 0113 22 73 73
F 0113 23 37 66
E info@carambowl.nl
I www.carambowl.nl


...onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters