In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007
File not found.

Presentatie film 'A Mighty Heart' ten bate War Child
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

De Ronde Tafel Walcheren houdt op woensdag 19 september vanaf 18.30 uur voor de derde keer in successie een service avond tijdens Film by the Sea in CineCity Vlissingen. De Tafelaars, ondernemende mensen tot en met 40 jaar, hopen 10.000 euro aan te kunnen wenden ten bate van het goede doel War Child. Deze gelden hoopt de serviceclub te kunnen genereren uit de verkoop van ongeveer 700 kaarten voor een Nederlandse filmpremière en een concert, met onder andere een gastoptreden van de Zeeuwse band BLØF.

door Henk van de Voorde


Voorzitter Martijn Bruinen (links) en Yoeri Kambier van de Walcherse Tafelaars.
Foto: duofoto

VLISSINGEN - De Ronde Tafel Walcheren presenteert de Nederlandse première van de film 'A Mighty Heart' van Michael Winterbottom. Het is het aangrijpende waargebeurde verhaal over Mariane Pearl (Angelina Jolie) en haar echtgenoot Daniel, journalist van The Wall Street Journal. In 2002 krijgt de zwangere Mariane het tragische nieuws te horen dat Daniel ontvoerd en vermoord is in Pakistan. Daniel onderzocht daar de connectie tussen 'shoebomber' Richard Reid en een islamitisch spiritueel leider. Mariane start een zoektocht naar wat er precies gebeurd is met haar man. De Ronde Tafel is evenals de Junior Kamer een club van ondernemende jonge mensen waarbij kennisuitwisseling, netwerken en onderlinge vriendschap centraal staan. Het onderscheidende is dat er alleen mannen lid mogen zijn van De Ronde Tafel en dat het tevens een serviceclub is. Naast persoonlijke ontplooiing is het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap minstens zo belangrijk voor de Tafelaars. Na de film, om 21.00 uur, houdt voorzitter Martijn Bruinen (34) van de Ronde Tafel Walcheren een welkomsttoespraak, gevolgd door het traditionele 'Tafelgesprek' op het podium. Na Ruud Lubbers (2005) en Max Westerman (2006) is Arjan Erkel uit Westdorpe dit jaar 'special guest'.

Concert
Na het Tafelgesprek wordt de cheque voor het goede doel officieel overhandigd. Aansluitend gaan de bar en de grote zaal open en start een concert van Carel Kraayenhof y su Sexteto Canyengue met een gastoptreden van BLØF. ,,Onze service avond is inmiddels een traditie waaraan alle leden van de Ronde Tafel Walcheren hun steentje bijdragen. In 2005 was het goede doel Amnesty International, in 2006 hadden we twee goede doelen: The Memorial Foundation 9/11 en Kind en Brandwond. Beide ontvingen van ons een cheque van 2.500 euro. Vorig jaar werd de Nederlandse première vertoond van World Trade Center. Wij richten ons niet op eenvoudige Amerikaanse actiefilms, maar films met een boodschap", aldus Martijn Bruinen, die medio april Martin van der Louw is opgevolgd als Tafelvoorzitter.

Bruinen, in het dagelijks leven radioloog in het Ziekenhuis Walcheren, wordt in het bestuur van De Ronde Tafel Walcheren gesecondeerd door Eric Minet (secretaris) en Frank Tramper (penningmeester). Youri Kambier is voorzitter van de speciale Film by the Sea commissie. ,,De bedoeling is dat we van elkaar leren, dat we complementair zijn aan elkaar. Het is geen beroepgroepclubje maar een zo gemêleerd mogelijk gezelschap." Het ledenaantal van de in 1950 opgerichte Ronde Tafel Walcheren (RT 26) schommelt steevast rond de twintig. Iedere eerste en derde woensdag van de maand wordt er in Vlissingen een bijeenkomst gehouden, in het Arion Hotel respectievelijk de Gevangen Toren. Voor deze plenaire 'vergaderingen', vinden er regelmatig bedrijfsbezoeken plaats zoals onlangs bij de Mc Cain fabriek in Lewedorp, een van de grootste Europese aardappelverwerkers. Eerder was er onder andere een kijkje in de keuken bij het Loodswezen in Vlissingen, de Rechtbank Middelburg en het nieuwe hoofdstedelijke waterschapskantoor en bij het Ziekenhuis Walcheren, waar de nieuwe MRI scan onder de loep werd genomen.

Dames
Op de rol staat een bezoek aan het automotive bedrijf Van Oeveren-Vervaet te Goes. Op iedere vijfde woensdag van de maand zijn ook de dames welkom. ,,Al onze leden bevinden zich in dezelfde levensfase. We hebben in het voorjaar nog een familieweek gehouden in een fraai kasteeltje in Spa, in de Belgische Ardennen. De Ronde Tafel blijft tenslotte een vereniging die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel heeft staan. Uiteraard vinden er tijdens de vergaderingen ook wel eens pittige discussies plaats. Uitwisselen van kennis, ervaringen en meningen draagt tenslotte bij aan de ontwikkeling en ontplooiing van onze leden", verklaart Martijn Bruinen. Ieder jaar is er ook een internationale bijeenkomst voor de Tafelaars van de afdeling 26 uit diverse landen (RT 26). Afgelopen juni was dat in Leuven, vorig jaar in het Noorse Asken.

Kaarten (45 euro per stuk) voor de serviceavond op 19 september zijn te verkrijgen via: rt26@zeelandnet.nl


...onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters