In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007
File not found.

Zeelandhallen klaar voor de toekomst

Commissaris van de Koningin Karla Peijs zal op woensdag 12 september de officiële opening verrichten van het vernieuwde en gerenoveerde Zeelandhallencomplex in Goes. Exact één jaar na het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw is het 25.000 m grote complex gereed voor de toekomst.

door Loes van der Hoeven


Chris den Dekker.
Fotos: Willem Mieras

GOES- Naast de renovatie van de bestaande beurzen- en evenementenhallen heeft eigenaar Libéma een derde hal gerealiseerd en een leisure center gebouwd met daarin fitness- en healthcenter Fitland, wokrestaurant Happy Wok, bowling- en biljartcentrum Carambowl en servicebioscoop Merral.

Multifunctioneel
"Door hun strategische ligging in het hart van de provincie zijn de Zeelandhallen uitermate geschikt voor het organiseren van allerlei ontmoetingen, zoals business-to-business en consumentenbeurzen en grootschalige muziekevenementen", vertelt Chris den Dekker, directeur Zeelandhallen Goes. "Voorheen waren bepaalde evenementen onmogelijk vanwege de geringe hoogte van de Westerschelde- en Oosterscheldehal. Met de komst van de nieuwe Noordzeehal is dat verleden tijd. Deze is aan de buitenzijde 14 meter hoog en heeft aan de binnenzijde 10 meter vrije ruimte onder de spanten, afmetingen waaronder met de gemak bijvoorbeeld grote zeiljachten kunnen worden geplaatst. De Noordzeehal is mede dankzij zijn goede isolatie en akoestiek ook uitermate geschikt voor het organiseren van grootschalige muziekevenementen.

Na de oplevering van de Noordzeehal zijn de Wester- en Oosterscheldehal grondig gerenoveerd. Onze totale expositiecapaciteit bedraagt nu 15.000 m, 50% meer dan voorheen. Het beursrestaurant heeft plaatsgemaakt voor een representatieve entree. In het evenementencomplex is een nieuw restaurant gebouwd van 600 m. Het is aanmerkelijk groter, maar ook sfeervoller dan zijn voorganger. Om het geheel rendabel te kunnen exploiteren, is het Zeelandhallencomplex uitgebreid met het leisure center. Inmiddels hebben daar drie van de vijf bedrijven hun deuren geopend. De Merral servicebioscoop volgt in december. Eén unit is nog beschikbaar. Die verwachten wij op korte termijn ook te kunnen verhuren aan een bij het vrijetijdsconcept passende organisatie. Daarmee zijn de Zeelandhallen een multifunctioneel complex geworden, dat inmiddels tot wijd over de provinciegrenzen bekendheid geniet."

Uitdaging
Even uitdagend als de realisatie van de nieuwe Zeelandhallen is de officiële opening van het complex. Luuk Broos, eigenaar van Maison Luuk Exclusieve Catering, gaat in naam van de Zeelandhallen de uitdaging aan, zijn eigen wereldrecord champagnepiramide bouwen te breken met 1953 glazen tot 41.664 glazen. Karla Peijs zal de piramide op 12 september rond 16.45 uur 'verzilveren' door het bovenste glas met champagne te vullen. Daarmee bezorgt zij de Zeelandhallen en zijn meebouwende hoofdsponsors een plek in het Guiness World Book of Records. "Na de openingshandeling bieden wij de glazen te koop aan. Desgewenst kunnen zij worden gegraveerd", vervolgt Chris den Dekker. "De opbrengst gaat naar een nader te bepalen goed doel."

De festiviteiten worden op donderdag 13 september voortgezet met een feestelijk openingsconcert in de Noordzeehal, verzorgd door De Dijk, VanDikHout, IOS en Kaas. Het is voor iedereen toegankelijk voor de speciale prijs van 10,00 per persoon, inclusief gratis parkeren en twee consumptiebonnen. Entreekaarten kunnen uitsluitend worden besteld via www.zeelandhallen.nl. Aanvang 20.00 uur. De zaal is open vanaf 18.00 uur.Constant in beweging
De Zeelandhallen zijn al twintig jaar in beweging. In februari 1988 opent de 5400 m grote Westerscheldehal zijn deuren. In 1991 volgt de bouw van de Oosterscheldehal. Vanaf carnaval 1992 beschikken de Zeelandhallen over totaal 10.000 m vloeroppervlak. De toenmalige eigenaar Rein van Vliet verkoopt het complex in 2003 aan de gemeente Goes die het op 1 januari 2005 doorverkoopt aan Libéma. Tot aan die datum blijven Rein van Vliet en zijn echtgenote de Zeelandhallen exploiteren. Dan verkopen zij de exploitatie eveneens aan Libéma, waardoor die eigenaar is geworden van het totale bezit. Per 1 januari 2005 treedt Chris den Dekker aan als directeur Zeelandhallen Goes.

Libéma gaat het onderhandelingstraject met de gemeente Goes in om verder te mogen groeien. Dat heeft al op 15 mei 2006 geresulteerd in het slaan van de eerste paal van de nieuwbouw van de Noordzeehal, de entree, het restaurant en het leisure center. Voorjaar 2006 maakt de naastgelegen schapenwei plaats voor een geasfalteerde parkeerplaats voor 1350 auto's. Dan zijn de Zeelandhallen ook via een nieuwe rotonde op de Anthony Fokkerstraat direct bereikbaar vanaf de Deltaweg.

Landelijke dekking
"Libéma heeft in 2004 haar toekomstvisie opgesteld. Doelstelling daarvan is een landelijke dekking te verkrijgen met betrekking tot beurzen- en evenementenlocaties. Dat heeft onder meer geleid tot aankoop van de Zeelandhallen. Nog dit jaar nemen wij de TT Hall in Assen in gebruik. Daarmee komt de totale expositieruimte van het concern op 153.000 m, meer dan de Jaarbeurs en de RAI. Verder is het voormalige terrein van de Floriade in Haarlemmermeer in gebruik genomen als beurzen- en evenementencentrum. De oplevering van het Omnisportcentrum in Apeldoorn zal eveneens dit jaar plaats. Dat is de eerste atletiek- en wielerbaan van Nederland met een capaciteit van 6500 mensen die kan worden opgevoerd tot 8000 bezoekers. In Zeeland groeien we ook verder, Libéma bouwt namelijk honderd bungalows bij het Veerse Meer", besluit Chris den Dekker.

Zeelandhallen Goes
Da Vinciplein 1
4462 GX Goes
T 0113 22 10 20
F 0113 22 15 36
E info@zeelandhallen.nl
I www.zeelandhallen.nl


...onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters