In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007
File not found.

Vlissingen: toeristengemeente

Vlissingen groeit en wordt opgenomen in de vaart der volkeren. Hoewel de stad de afgelopen jaren al gigantisch gemoderniseerd is, staan er nog tal van ontwikkelingen te wachten. Het opknappen van het Scheldekwartier, het realiseren van een mooi Stationsgebied en De Fonteyne, het gebied in het bestaande centrum, om er maar eens een paar te noemen. Bij dat alles houdt het Vlissingse gemeentebestuur één ding voor ogen: Vlissingen moet de toeristische trekpleister van Zeeland worden. In een uitgebreid interview vertelt wethouder Conny Seijbel van Economische Zaken, Sport, Cultuur en Financiën wat de plannen van de gemeente zijn.

door Ron Gregoor


Skyline van Vlissingen.
Foto: duofoto

VLISSINGEN - De stad Vlissingen moet gebruik maken van zijn perfecte ligging en van alles, wat de natuur de stad heeft geschonken. Want Vlissingen heeft het allemaal: water binnen handbereik, een bosrijke omgeving, als enige Zeeuwse badplaats heeft zij de beschikking over een boulevard, een pas opgeknapt centrum en meer dan de meeste andere plaatsen op Walcheren is Vlissingen goed bereikbaar. Aan de infrastructuur buiten het stadscentrum mankeert niet zo veel. Rij de rijksweg A58 tot het eindpunt af en je staat al midden in de stad.

De stad van Michiel de Ruyter heeft ook nog eens veel bezienswaardigheden. En aan de oostzijde, uit het zicht van de toerist, beschikt de stad over een groot industrieterrein, met daarop de kerncentrale Borssele. Vlissingen-Oost biedt aan duizenden werkgelegenheid, de gemeente inkomsten. De havenstad is eigenlijk nu al een heel actieve gemeente, waar 'altijd wel iets te doen is'. Maar het kan natuurlijk altijd beter.

Op de hoogte
Dat weet ook Conny Seijbel. Met de portefeuille die zij in handen heeft, moet zij welhaast de machtigste vrouw van Vlissingen zijn. Maar zo denkt de geboren en getogen Vlissingse niet. Want dat valt best mee, zegt ze. "Het is wel de mooiste baan die er is. Ik spreek met iedereen, ga overal naar toe, blijf overal van op de hoogte en natuurlijk heb ik invloed op het reilen en zeilen van de stad."Conny Seijbel: ik heb de mooiste baan die er is.
Foto: Willem Mieras

Conny Seijbel (CDA) is vrij nieuw in het college. Sinds de verkiezingen van maart vorig jaar is ze wethouder. Maar politiek gezien is ze al wel een zwaargewicht. Sinds eind jaren tachtig is ze lid van het CDA. Van 2002 tot 2006 was ze fractievoorzitter in de gemeenteraad. Er zijn eigenlijk maar weinig zaken in Vlissingen, die haar ontgaan. Dat komt ook wel door haar karakter. "Ik ben een mensenmens. Ik spreek graag met mensen, ga als er iets te doen is, eigenlijk overal naar toe. Dat vind ik niet erg, als bestuurder moet je op de hoogte zijn van wat er in je gemeente speelt. En je komt alleen maar dingen te weten als je met mensen praat."

Bedrijfsleven
Seijbel heeft een rijke carrière achter de rug in het bedrijfsleven. Voordat ze wethouder werd, werkte ze zeven jaar in diverse functies bij het ROC Zeeland. Daarvoor was ze 23 jaar in dienst bij Pechiney. In het bedrijfsleven heeft ze vooral een ICT- achtergrond.

Seijbel is geboren en getogen Vlissingse. Zo langzamerhand kent iedereen haar in Vlissingen en kan ze amper meer rustig op haar lievelingsstrand in haar stad zitten. "Toen ik wethouder werd, vroeg de badmeester of ik dan nog wel zou komen. Natuurlijk, zei ik. Ik ga zo vaak als mogelijk is naar het badstrand. Bijna altijd word ik aangesproken door mensen die iets kwijt willen, iets willen weten. Ik vind dat niet erg. Maar als ze hun zegje gedaan hebben en ik heb geantwoord, dan wil ik wel weer rustig zitten zonder gestoord te worden. Ik hou van het contact met de mensen."

Dagrecreanten
Vlissingen is een mooie stad, heeft veel aantrekkelijke kanten. En toch heeft Vlissingen nog veel niet, constateert ook Conny Seijbel. "We hebben heel veel dagrecreanten. Die bezoeken dan de vele bezienswaardigheden. Maar aan het eind van de dag gaan ze altijd weer weg, terug naar hun camping, hotel of huisje elders in Zeeland. We hebben hier drie campings, dat is eigenlijk veel te weinig. En we constateren ook dat er te weinig hotels zijn. Ik weet het, we kunnen daar als gemeente niet zelf voor zorgen, maar we kunnen wel de gelegenheid bieden. Zorgen dat initiatieven van het bedrijfsleven gesteund worden", aldus de wethouder. En dat gaat de stad doen. "Daarom besteden we in ons collegeprogram 'Op Stoom', dat geldt tot 2010, ruimschoots aandacht aan het hoofdstuk toerisme. Sterker, toerisme is de komende periode het hot item voor Vlissingen."

De stad moet op de kaart, niet alleen als 'one night stand', maar als recreatiegemeente, waar mensen met veel plezier hun vakantie doorbrengen. Dat beleid behelst natuurlijk niet alleen het gelegenheid bieden voor overnachtingen in de stad. Als lokale overheid moet je dan vooral zorgen dat die stad er pico bello uit ziet. En die plannen heeft Vlissingen meer dan genoeg....onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters