In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007
File not found.

Arbeidsethos is goed in Vlissingen

In Vlissingen is er een goed arbeidsethos. ,,Hier heerst een instelling van 'niet lullen, maar poetsen'. De vergelijking met de ruwe Rotterdamse no-nonsense mentaliteit is zeker te maken. Er wordt in Vlissingen hard gewerkt, er is veel vernieuwd. De herinrichting van de binnenstad, met een fraai nieuw winkelcentrum, 'De Fonteyne', en het restaureren van de panden op het Bellamypark en de Walstraat-Zuid, zijn nagenoeg afgerond", aldus voorzitter Martin van der Louw van de Vlissingse Bedrijven Club (VBC).

door Henk van de Voorde


Martin van der Louw is voorzitter van de Vlissingse Bedrijven Club (VBC).
Foto: duofoto

VLISSINGEN - De ruim honderd leden zijn afkomstig van de bedrijventerreinen Baskensburg, Vrijburg, Buitenhaven, Edisonpark en Oost-Souburg. Het primaat van de ondernemersvereniging ligt bij het behartigen van de belangen van haar ruim honderd leden. Dit geschiedt onder andere via kritisch volgen van overheidshandelen en VBC-afvaardigingen in overlegorganen. De relatie tussen gemeente en bedrijvenclub is de laatste jaren sterk verbeterd, met dank aan onder andere wethouder Conny Seijbel van economische zaken en bedrijfscontactfunctionaris Youssif Hamzaoui.

Er wordt ingezet op een zo gunstig mogelijk ondernemersklimaat met ruimte voor nieuwe bedrijvigheid. Er vindt een upgrading plaats richting Sloeweg (tussen Oost-Souburg en Vlissingen ) met diverse zichtlocaties en een extra rotonde met afslag naar de bedrijventerreinen. De gemeente neemt grote zorgvuldigheid in acht bij de uitgifte van de A1 zichtkavels. Het oude bedrijventerrein Baskensburg is de afgelopen jaren gedeeltelijk gerevitaliseerd. De verkeerveiligheid is er toegenomen, met name dankzij de aanleg van een rotonde en eenrichtingswegen. Medio 2008 zullen ook een aantal zijstraten opgeknapt zijn.

Baskensburg
Er ligt een voorstel van de gemeente Vlissingen bij de provincie Zeeland voor uitbreiding van het tjokvolle bedrijventerrein Baskensburg. Uitbreiding zou kunnen geschieden via verhuizing van de sportvelden (achter Baskensburg) naar een sportboulevard tussen Vlissingen en Middelburg (bij het nieuwe zwembad). Het oude Stationsgebied wordt ingericht als kenniswerf (met HZ, ROC en RPCZ) en hoogwaardige kantoorruimtes aan het Edisonpark. ,,De grootste uitdaging voor Vlissingen is de ontwikkeling van het oude terrein van scheepsbouwbedrijf De Schelde, met de komst van 1800 woningen, appartementen, een jachthaven. Bij Royal Schelde, tegenwoordig onderdeel van Damen Ship Yards Group, worden schepen gebouwd die zo uniek zijn dat ze met een radar niet te vinden zijn.

Bij jachtbouwbedrijf Amels bijvoorbeeld, ook onderdeel van Damen Ship Yards Group worden de meest hoogwaardige luxe jachten ontworpen en gebouwd. Vlissingen mag daar best trots op zijn", meent Van der Louw, zelf ondernemer bij communicatiebedrijf De VeyMestdagh.Op het Edisonpark zullen hoogwaardige kantoorgebouwen verrijzen.
Foto: duofoto

Bedrijfsbezoeken
De VBC legt geregeld bedrijfsbezoeken af bij haar leden. Zo was men in juni te gast bij Auto Poppe, met als gastspreker Cees van den Nieuwenhuijzen, executive manager bij Ernst & Young. Hij ging in op de toekomst van de Automotive sector. Eind maart namen een dertigtal leden deel aan de eerste editie van het Bezoek-je-Buren project. Tijdens deze informele bijeenkomst openden vijf gastbedrijven op Vrijburg hun deuren voor de leden van de VBC. Ondernemers, onderwijs en overheid slaan de handen ineen met hun gezamenlijke Vlissingen Boulevard op de Contacta. Deze grootste bedrijvenbeurs voor Zuid-West-Nederland vindt plaats van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 oktober in de gerenoveerde en uitgebreide Zeelandhallen. De Vlissingse ondernemers hebben zowel de beschikking over een gemeenschappelijke boulevard als over een eigen stand. ,,De ondernemers mogen zelf de inrichting van de Vlissingen Boulevard verzorgen. Een keukenboer zet bijvoorbeeld een prachtige keuken neer, waar de chef-koks van de restaurants aan de slag gaan. Een multimedia specialist kan de boulevard voorzien van audiovisuele apparatuur, met onder andere fraaie weergave van de deelnemende Vlissingse bedrijven. Met een boulevard van 500 vierkante meter pakken we wel wat risico, maar dat is nou eenmaal inherent aan ondernemen. In ieder geval is Vlissingen na een korte afwezigheid beter dan ooit vertegenwoordigd op de Contacta", aldus Martin van der Louw.


...onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters