In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007
File not found.

Alles klaar voor de JKW veiling

De ambassadeurs werden maandag 20 augustus bijgepraat over de komende veiling van de Junior Kamer Walcheren, die traditiegetrouw (op vrijdag 22 november) plaatsvindt in Hotel Arion te Vlissingen. Commissaris van de Koningin Karla Peijs, de Vlissingse burgemeester Anneke van Dok en directeur Peter Boerma van Delta NV bleken zeer enthousiast over het idee achter de JKW Veiling.

door Henk van de Voorde


De veilingcommissie 2007.
Foto: Camile Schelstraete, duofoto

VLISSINGEN - Voor de commissaris en de 'energiemanager' is de veiling nieuw. Zij volgen als ambassadeur Wim van Gelder respectievelijk David Luteijn op. Voor de burgemeester lijkt het allemaal oude koek, maar ook zij was onder de indruk over de in de steigers staande vierde JKW editie. Het is en blijft tenslotte een van de grootste zakelijke trefpunten van Zeeland. Bovendien zijn de kavels spraakmakender dan ooit. De opbrengst van de kavelstukken komt weer ten goede aan Zeeuwse goede doelen.

Tijdens een etentje in De Bourgondiër aan de Vlissingse boulevard legde Hend Schenkenberg van Mierop, voorzitter van de JKW Veilingcommissie 2007, uit wat er van de ambassadeurs wordt verwacht tijdens het 'event'. Gedrieën moeten ze als vanzelfsprekend hun goede doel zo goed mogelijk zien te verkopen aan de kopers/bieders, zodat 50 procent van de aankoopprijs naar hun goede doel gaat. Beide andere goede doelen krijgen ieder 25 procent. Het goede doel van Karla Peijs is de Alzheimerstichting. Deze stichting gaat de oud-minister van Verkeer en Waterstaat nauw aan het hart, ze zet zich er al jaren voor in. Anneke van Dok kwam tot de ontdekking dat haar goede doelen eigenlijk steeds te maken hebben met jeugd cq jonge mensen. De Stichting Jong Zeeuws Talent, Vakantie voor kinderen en, in 2007, het Project (te) Jonge Moeders. Peter Boerma heeft gekozen voor de Stichting Palazolli, mede omdat het een goed doel is dat Delta al jaren ondersteunt.

Biljartclinic
Dit jaar hopen de leden van de JKW veiling op veel 'spraak- en smaakmakende' kavels. Ze zijn inmiddels goed op weg. Anneke van Dok biedt een dagdeel kennismaking met brandveiligheid aan onder het genot van een hapje en een drankje voor 12 personen op het Trainingscentrum van de Brandweer. Uniek is ook het kavel van Peter Boerma. Hij biedt een biljartclinic met wereldkampioen bandstoten Jean-Paul de Bruyn aan voor 20 personen inclusief diner. Het kavel van Karla Peijs mag er eveneens zijn: twee dinerkaarten in het kader van de uitreiking van de Four Freedoms Awards. Uiteraard zijn ook de VIP sportarrangementen, de mooie reizen en vakantiebestemmingen, en de sector kunst & cultuur weer goed vertegenwoordigt. De avond wordt per traditie afgesloten met een swingend en spetterend feest.

Hoofdsponsors
De JKW veiling heeft een aantal hoofdsponsoren die de kurk vormen waar het unieke evenement op drijft: Jumbo Offset, Delta NV, Schipper OAZ, Rabobank, Grand Hotel Arion en Volvo. Deze solide basis is dit jaar uitgebreid met het toonaangevende Zeeuwse advocatenkantoor Adriaanse & van de Weel. De Junior Kamer Walcheren heeft 28 Walcherse en Vlissingse ondernemende mensen in de gelederen. De jonge talenten zijn geboren en getogen, wonen en/of werken in Vlissingen en omgeving, of hebben in de stad hun onderneming. En daarnaast heeft iedere Walcherenaar wel iets met de boulevard in Vlissingen. Vandaar ook steevast het Arion Hotel aan de Boulevard Blankert als uniek decor voor de JKW veiling. Gastheer Joost van Damme is al jaren toegewijd lid van de Junior Kamer Walcheren. Hij zal ook dit jaar het netwerkevenement weer aan elkaar praten, samen met veilingmeester Ab Verhage.

De Junior Kamer Walcheren is een trainingsorganisatie. Daarin onderscheidt het zich van anders clubs als Lions en Kiwanis. De bedoeling is dat jonge ondernemende mensen in een gezellige omgeving hun talenten kunnen ontwikkelen en ontplooien. Vanuit het oogpunt learning by doing wordt er ieder jaar een nieuwe commissie samengesteld die tekent voor de organisatie van het evenement. ,,Gezamenlijk een uniek evenement als de JKW veiling organiseren voor ongeveer 275 zakenmensen en andere geïnteresseerden is een echte uitdaging", aldus Hend Schenkenberg van Mierop, sr. interim professional bij Yacht.

www.jkwveiling.nl


...onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters