In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006
File not found.


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Quarles & Jurgens
Wagenvoorde Lastechniek
Rentree/OAZ
DGA Financieel Adviseurs Zeeland bv
Rabobank Walcheren/Noord-Beveland
Advocatenkantoor Quarles & Jurgens is 100 meter verhuisd

Advocatenkantoor Quarles & Jurgens Goes is per 1 september verhuisd van de Frans den Hollanderlaan naar een honderd meter verderop gelegen pand aan de Van de Spiegelstraat 12. 'In dit vrijstaand pand, waar eerst AAR accountants gehuisvest was, kunnen we ons goed profileren. Het is een fris ogend pand in onze huiskleuren wit en blauw", aldus mr. Martin Huisman.


Mr. M. Huisman: 'Als advocaat moet je midden in de maatschappij staan."


Bij Quarles & Jurgens Goes zijn drie advocaten werkzaam. Behalve mr. Huisman zijn dat mw. mr. W. de Wit-de Witte en mr. F. van Gurp. Binnenkort zal een vierde advocaat de gelederen versterken. Bij de kantoren van Quarles & Jurgens in Breda en Dordrecht zijn zes respectievelijk vier advocaten werkzaam. Advocaat Huisman is voorzitter van de landelijke maatschap Quarles & Jurgens. In de afgelopen paar jaren zijn er oudere partners uitgetreden en die plekken worden nu weer geleidelijk aan opgevuld. De oorsprong van Quarles & Jurgens dateert al van voor 1815 en is daarmee één van de oudste advocatenkantoren van Nederland. Het kantoor in Goes vierde enkele jaren geleden het 25-jarig bestaan met een symposium in de Grote Kerk over grensoverschrijdende samenwerking. De hoofdadministratie van Quarles & Jurgens is in Breda. 'In Goes kunnen we ons volledig bezighouden met de dagelijkse praktijk en hebben we niet te maken met administratieve besognes. We gaan mee in de vaart der volkeren. We leggen ons toe op algemene praktijk met als speerpunten ondernemingsrecht, bouwrecht, arbeidsrecht, ruimtelijke ordening plus milieurecht en familierecht. 'Tegenwoordig kun je niet echt generalist meer zijn. Vroeger was dat wel 'done', maar door de grote hoeveelheid deelgebieden is specialiseren gewenst", aldus Huisman die inmiddels al bijna 30 jaar advocaat is. Hij stelt dat uitgangspunt het voorkomen van procedures moet zijn. Een goed gesprek en een luisterend oor is vaak meer waard dan een procedure te starten met een ongewisse uitkomst.

Procedure
'Als het een procedure wordt, probeert de rechtbank vaak partijen via een comparitie sneller bij elkaar te brengen. Dat is een goede zaak, maar houdt een zeker risico in want het kan ten koste gaan van de werkelijke toedracht en achtergronden. Men wil een geschil zo snel mogelijk oplossen, maar tijd en geld is niet altijd een juiste invalshoek. Ook gebeurt het dat rechters zich onvoldoende realiseren dat een bepaald traject al doorlopen is door de advocaten. Dat heeft uiteraard te maken met de partijdige positie van een advocaat en de onpartijdige positie van een rechter. Over het algemeen mogen we blij zijn met de kwaliteit van de Nederlandse rechtspraak." Quarles & Jurgens werkt regelmatig samen met deskundigen als accountants en fiscalisten om de beste oplossing voor de cliënt te bereiken. De kantoren hebben ook geregeld zaken van buiten de provincie en zijn tevens internationaal actief. Het kantoor heeft in België vaste contacten in Gent, Brugge en Antwerpen. Mr. Huisman kan terugblikken op een rijke carrière. 'De advocatuur is nog altijd even mooi als toen ik pas begon. Wel nemen veel zaken onevenredig veel tijd in beslag door het papierwerk en de vele reguleringen. Het beroep van advocaat is natuurlijk geen '8 tot 5 baan', maar dat geldt voor zoveel functies. De ontwikkelingen in de advocatuur volgen zich zeer snel op. Wetswijzigingen worden vaak op het laatste moment doorgevoerd. Als je bij wilt blijven moet je behoorlijk op je qui vive zijn. Wij vinden maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk. Als advocaat moet je midden in de maatschappij staan, de omgeving begrijpen en de taal van de mensen spreken." De geboren Amsterdammer heeft het uitstekend naar zijn zin in het Zeeuwse. 'Zeeland is een prachtige provincie. Ik ben verknocht aan het water en zeil graag. Ik woon zelf aan het water en zie dagelijks de boten voorbij varen", aldus mr. Huisman.

Quarles & Jurgens Goes
Van de Spiegelstraat 12
tel. 0113-211640
fax: 0113-232559


Internet www.quarles.nl

E-mail qj.goes@balienet.nl


...bespaart
Duurzaam Ondernemen in Middelburg

...ontwikkelt
Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

...reikt uit
Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

...stimuleert
"Zeeland is dé provincie op het gebied van aquacultuur"

...adviseert
Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

...stopt
Vrouwen en jongeren stoppen sneller met eigen bedrijf

...nomineert
Doe mee aan de Zeeuwse startersprijs

....debatteert
Zeeuws Personeelsevent op woensdag 4 oktober in Rilland

...promoot
Zeeuwse goede doelen op JKW Veiling 2006

...exposeert
Nog beperkte standruimte beschikbaar op Contacta 2006

...voorziet
Veel dynamiek in Middelburg

...vestigt
Woonboulevard Mortiere is een publiekstrekker

...voegt samen
Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

...realiseert
Park Veldzigt is een geweldige locatie

...levert op
ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

...bevordert
Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

...karakteriseert
Middelburg is must voor elke toerist

...introduceert
Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

...klaagt
Ontevreden klant kan vaker klagen

...is innovatief
Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

...rijdt
Onderweg

...belegt
De belegginsadviseurs

...ontwikkelt
Bedrijfs onroerend goed