In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006
File not found.


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Quarles & Jurgens
Wagenvoorde Lastechniek
Rentree/OAZ
DGA Financieel Adviseurs Zeeland bv
Rabobank Walcheren/Noord-Beveland
Rabobank Walcheren/Noord-Beveland floreert

Het gaat goed met de Rabobank Walcheren/Noord-Beveland. De samenvoeging van de vier lokale Rabobanken Middelburg-Veere, Noord-Beveland, Noordwest-Walcheren en Walcheren-Zuid zorgt voor een optimale dienstverlening. De Rabobank Walcheren/Noord-Beveland is met ruim 300 werknemers en een balanstotaal van twee miljard euro zelfs de grootste Rabobank van Zuidwest-Nederland.


Regiomanager Cees Verhage: "Onze lokale betrokkenheid is ook na de fusie van de vier banken gewaarborgd."

Van het totaal aantal medewerkers zijn er zestig werkzaam bij de afdeling Bedrijven. De fusie heeft ook bewerkstelligd dat de Rabobank Walcheren/Noord-Beveland de grootste zakelijke assurantietussenpersoon is in Zeeland. Het verzekeringsteam bestaat uit vijftien gespecialiseerde medewerkers waaronder twaalf zakelijke relatieadviseurs en drie agrarische adviseurs. Het overgrote deel van de werknemers van de afdeling Bedrijven zijn adviseurs op het gebied van handel, industrie en dienstnijverheid. De ondernemer als privé-persoon is bij de afdeling Private Banking aan het juiste adres. De adviseurs van deze afdeling zorgen daarbij voor maatwerkoplossingen. De vier regioadvieskantoren in Middelburg, Vlissingen, Domburg en Kamperland staan centraal in de dienstverlening van de nieuwe Rabobank Walcheren/Noord-Beveland. ,,In heel Nederland wordt de Rabobank opgeschaald tot 150 zelfstandige banken. De filosofie daarbij is dat door samenvoeging krachtige banken ontstaan. Door de fusie van vier banken tot Rabobank Walcheren/Noord-Beveland kunnen we fantastisch opereren in de markt. De schaalgrootte zorgt voor meer kwaliteit, expertise, efficiency en daadkracht binnen de eigen organisatie. Daarbij blijft de lokale betrokkenheid gewaarborgd door behoud van de bestaande kantoren en netwerken. Het aantal servicepunten voor onze klanten is door de fusie zelfs uitgebreid", aldus regiomanager Cees Verhage.Manager Bedrijven Tonny Veerman: "Alle economische sectoren zijn in ons werkgebied goed vertegenwoordigd."

Werkgebied
Als manager Bedrijven regisseert Tonny Veerman samen met zijn team van grootzakelijke specialisten de financiële dienstverlening van vele grotere ondernemingen in Zeeland. ,,Het werkgebied van Rabobank Walcheren/Noord-Beveland is prachtig. Alle economische sectoren zijn hier goed vertegenwoordigd: haven, industrie en logistiek (Sloegebied), recreatie en agrarische sector. Tevens zijn ook de sectoren zorg (ziekenhuizen) en onderwijs (HZ, Roosevelt Academy) in ruime mate aanwezig", legt Veerman uit. De Rabobank Walcheren/Noord-Beveland heeft net als alle andere Rabobanken als rechtsvorm de coöperatieve vereniging. Letterlijk betekent het dat de leden van de bank samenwerken.


Rabobankadviseurs (v.l.n.r.) Eelco Goedegebure, Leen Lorier, Bas-Jan Spuijbroek en Lara van Tiggelen.

,,De Rabobank dient het algemeen belang. De leden van de bank bepalen mede wat er met de opbrengst van de bank gebeurt. Natuurlijk hebben we winst nodig voor het eigen bedrijf, maar een belangrijk deel gaat weer terug de samenleving in", zegt Verhage. ,,Dit is een wezenlijk verschil met een bank met aandeelhouders. Daarbij wordt het individueel belang gediend, namelijk dividend voor de aandeelhouders. Bij ons kun je spreken over coöperatief dividend. Wat wij verdienen wordt op gepaste wijze aangewend ten bate van de lokale gemeenschap." De medewerkers van de Rabobank zijn zelf ook lokaal tot in de haarwortels. Zo vertegenwoordigt de regiomanager de Rabobank in de Vereniging Ondernemend Middelburg en participeert hij in diverse lokale organisaties, variërend van de Stichting Welzijn Middelburg tot sportverenigingen. Tonny Veerman representeert de Rabobank in de Middelburgse Bedrijven Club (MBC) en maakt deel uit van diverse lokale en landelijke netwerken, zoals de Deltaprofronde en de ANWB. ,,Als we een opsomming zouden geven van alle activiteiten in de regio waarbij onze medewerkers zijn betrokken, dan hebben we nog wel een paar pagina's nodig. Bijna iedere medewerker is actief als vrijwilliger bij een vereniging of stichting", merkt Cees Verhage op. De Rabobank Walcheren/Noord-Beveland organiseert jaarlijks evenementen als de Toerisme Innovatie Prijs en de Innovatie Energie Prijs. De bank hecht veel waarde aan innovatief en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Samen met de HZ en Delta NV maakt de Rabobank deel uit van de door de provincie Zeeland geïnitieerde Partnerkring Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). ,,Bij de kredietverlening letten we ook op duurzaam ondernemen, naast andere zaken als bijvoorbeeld managementresultaten. De Rabobank Walcheren/Noord-Beveland is uiteraard ook deelnemer aan het project Duurzaam Ondernemen in Middelburg, dat de MBC samen met de provincie Zeeland organiseert", verklaart Veerman. De Rabobank participeert ook in diverse andere Middelburgse projecten zoals Mortiere, Sint-Janstraat en Roosevelt Academy. De Rabobanken opereren niet alleen lokaal, maar ook regionaal, landelijk en internationaal. De Rabobank is inmiddels in veertig landen vertegenwoordigd en elk jaar stijgt het aantal. De Rabobank heeft wereldwijd vele vestigingen en werkt in het buitenland ook samen met diverse lokale banken.
Tonny Veerman, Cees Verhage en teamleider Bedrijven Theo Elzinga.

Rabobank Walcheren/Noord-Beveland
Lange Zelke 1 Vlissingen
Tel: 0118-428000
Fax: 0118-428099
E-mail: info@wnb.rabobank.nl
www.rabobank-wnb.nl


...bespaart
Duurzaam Ondernemen in Middelburg

...ontwikkelt
Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

...reikt uit
Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

...stimuleert
"Zeeland is dé provincie op het gebied van aquacultuur"

...adviseert
Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

...stopt
Vrouwen en jongeren stoppen sneller met eigen bedrijf

...nomineert
Doe mee aan de Zeeuwse startersprijs

....debatteert
Zeeuws Personeelsevent op woensdag 4 oktober in Rilland

...promoot
Zeeuwse goede doelen op JKW Veiling 2006

...exposeert
Nog beperkte standruimte beschikbaar op Contacta 2006

...voorziet
Veel dynamiek in Middelburg

...vestigt
Woonboulevard Mortiere is een publiekstrekker

...voegt samen
Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

...realiseert
Park Veldzigt is een geweldige locatie

...levert op
ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

...bevordert
Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

...karakteriseert
Middelburg is must voor elke toerist

...introduceert
Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

...klaagt
Ontevreden klant kan vaker klagen

...is innovatief
Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

...rijdt
Onderweg

...belegt
De belegginsadviseurs

...ontwikkelt
Bedrijfs onroerend goed