In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006
File not found.


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Quarles & Jurgens
Wagenvoorde Lastechniek
Rentree/OAZ
DGA Financieel Adviseurs Zeeland bv
Rabobank Walcheren/Noord-Beveland
Rentree/OAZ is specialist in loopbaanbegeleiding

Rentree/OAZ is in Zuid-West-Nederland dè specialist op het gebied van loopbaanbegeleiding en outplacement. Rentree heeft in 15 jaar tijd een prima naam opgebouwd in de regio op het gebied van loopbaanbegeleiding en outplacement. OAZ Advies is een begrip in Zuid-West-Nederland en voorziet in brede dienstverlening ten aanzien van bedrijfsadvies, personeelsmanagement, opleiding en training. OAZ is de organisatieadviestak van Schipper/OAZ.


Personeelsadviseur Ingrid van den Dries van Rentree/OAZ

Ruim een jaar geleden is Rentree overgenomen door OAZ en ontstond Rentree/OAZ. ""Rentree en OAZ zijn complementair aan elkaar. Rentree is een prima aanvulling voor onze afdeling personeelsmanagement die onder andere instroom-, doorstroom- en uitstroomactiviteiten verzorgt voor bedrijven. We werken bij Rentree/OAZ en OAZ met 15 adviseurs met ieder zijn eigen achtergronden en specialiteiten", aldus personeelsadviseur Ingrid van den Dries. Zij is begin dit jaar in dienst getreden met als speciale verantwoordelijkheid om Rentree/OAZ verder uit te bouwen. ,,In de korte tijd dat ik hier werk, heb ik deze organisatie leren kennen als ondernemend en met een nuchtere kijk op zaken. Ondernemers krijgen het gevoel dat ze er niet alleen voor staan. Niet het product of de dienstverlening staat centraal, maar vooral de wensen en de (veranderende) behoeften van de klant. Adviezen worden vertaald in praktische toepassingen voor de opdrachtgever. Er wordt altijd gezocht naar maatwerkoplossingen", vertelt Ingrid.

Voordelen
Het samengaan van Rentree en OAZ biedt diverse voordelen zoals uitwisseling van kennis en expertise van beide organisaties, een groter netwerk bij baanverwerving, de mogelijkheid om vanuit acht locaties te werken plus kennis van de lokale arbeidsmarkt en de ontwikkelingen daarin. ,,De combinatie van een aantal zaken maakt mijn werk bij Rentree/OAZ interessant: gesprekspartner zijn voor klanten, begeleiden en coachen van kandidaten in alle mogelijke fases van hun loopbaan en het vakinhoudelijk bezig zijn op het gebied van personeelsmanagement." De personeelsadviseurs van Rentree/OAZ brengen bij de intake van kandidaten in kaart wat de afstand tot de arbeidsmarkt is en wat er nodig is om die afstand te overbruggen. Veel hangt af van de eigen verantwoordelijkheid van de kandidaat. Uitgangspunt is dat de nieuwe baan de eigen verdienste is van een kandidaat, met gewenste begeleiding en coaching door Rentree/OAZ. Opdrachtgevers schakelen ons in op het moment dat zij een werknemer niet meer intern kunnen plaatsen. Deze situatie kan zich voordoen bij een reorganisatie of wanneer de chemie weg is tussen bedrijf en werknemer. Outplacement kan geschieden via een resultaatsverplichting of een maatwerktraject. ,,Bij een resultaatsverplichting wordt een kandidaat net zo lang begeleid, tot hij geplaatst is. Voor de kandidaat is dat natuurlijk prettig. Het geeft een gerust gevoel. Als je je baan verliest is dat meestal een behoorlijke klap. Een maatwerktraject is meer toegesneden op de specifieke situatie of de wens van de klant. Bijvoorbeeld begeleiding voor een half jaar, ongeacht het feit of de kandidaat wel of niet een andere baan heeft", legt Ingrid van den Dries uit.

Rentree/OAZ
Schermerhornstraat 2 Goes
Tel: 0113-256600
Fax: 0113-256610

Internet www.schipperoaz.nl
E-mail ivandendries@schipperoaz.nl


...bespaart
Duurzaam Ondernemen in Middelburg

...ontwikkelt
Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

...reikt uit
Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

...stimuleert
"Zeeland is dé provincie op het gebied van aquacultuur"

...adviseert
Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

...stopt
Vrouwen en jongeren stoppen sneller met eigen bedrijf

...nomineert
Doe mee aan de Zeeuwse startersprijs

....debatteert
Zeeuws Personeelsevent op woensdag 4 oktober in Rilland

...promoot
Zeeuwse goede doelen op JKW Veiling 2006

...exposeert
Nog beperkte standruimte beschikbaar op Contacta 2006

...voorziet
Veel dynamiek in Middelburg

...vestigt
Woonboulevard Mortiere is een publiekstrekker

...voegt samen
Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

...realiseert
Park Veldzigt is een geweldige locatie

...levert op
ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

...bevordert
Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

...karakteriseert
Middelburg is must voor elke toerist

...introduceert
Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

...klaagt
Ontevreden klant kan vaker klagen

...is innovatief
Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

...rijdt
Onderweg

...belegt
De belegginsadviseurs

...ontwikkelt
Bedrijfs onroerend goed