In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.


















Columns
Ron Gregoor
mr. Anja Zandee-Dingemanse
E.D. de Jong, J.J. Karelse
Succesvol zakendoen met zorg voor mens en milieu
SUCCESVOL ZAKENDOEN MET ZORG VOOR MENS EN MILIEU

Dit uitgangspunt spreekt steeds meer ondernemers aan. Wellicht oriënteert u zich op maatschappelijk verantwoord (MVO) ondernemen. Een breed begrip dat voor elk bedrijf anders uitpakt. De mogelijkheden om MVO te vertalen naar uw bedrijfsvoering zijn legio. Een paar voorbeelden. Misschien kunt u winst behalen door besparingen op energieverbruik en afvalstromen. Of de maatschappelijke ontwikkelingen brengen u tot innovatie en productontwikkeling. MVO kan, heel eenvoudig, de keuze bepalen voor de koffie die u drinkt of het papier dat u gebruikt. Of u doet iets extra’s aan het welzijn en de betrokkenheid van uw medewerkers. Wellicht vertaalt u MVO in het contact met uw ‘stakeholders’, groeperingen in en buiten het bedrijf die bijdragen aan uw reputatie. Of u bent als bedrijf betrokken bij maatschappelijke activiteiten, dichtbij of veraf. Welke manieren van duurzaam ondernemen u ook kiest, in alle gevallen geldt dat twee meer weten dan één. Samenwerken, uitwisselen van ervaringen en verzamelen en uitbreiden van kennis, is voor iedereen belangrijk. Als het gaat om duurzaam ondernemen in internationaal perspectief stellen wij COS Zeeland graag nader aan u voor.

Dienstverlening voor bedrijven die zich oriënteren op duurzaam ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid COS Zeeland is een advies- en projectenbureau voor bedrijven en instellingen in de provincie. Onze specialisaties liggen op de gebieden van internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling. Een paar projecten die wij met en voor bedrijven organiseren:

  • Campagne ‘Fietsen Scoort’ (voorheen ‘Fiets naar je werk’). U stimuleert uw werknemers om met de fiets naar het werk te komen. Voor elke gefietste kilometer betaalt u een sponsorbedrag dat ten goede komt aan duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Zo levert u een bijdrage aan de gezondheid van uw medewerkers, het terugdringen van het autoverkeer en uitstoot van broeikasgas en aan de positieve uitstraling van u als werkgever. De fietsende medewerkers worden extra verwend. Jaarlijks worden landelijk 400 prijzen verdeeld, waaronder 10 fietsen. Deze campagne heeft een eigen website voor nadere informatie en aanmelding www.fietsenscoort.nl
  • COS Zeeland biedt onderdak aan het Zeeuws Platform voor Duurzame Ontwikkeling. Het platform ontwikkelt projecten en organiseert debatten. Voorbeelden van projecten: Zeeuwse Zonnebootrace en Zon op school. Daarnaast worden debatten gehouden over actuele thema’s zoals klimaatverandering, biobrandstoffen en het gebruik van FSC-hout bij duurzaam bouwen (op 15 oktober a.s.).
  • Website www.duurzaamzeeland.nl Deze website is een portal voor Zeeuws nieuws over duurzame initiatieven en activiteiten. U kunt hier informatie vinden maar ook zelf berichten plaatsen over de duurzame activiteiten van uw bedrijf.


  • Kennisuitwisseling internationale bedrijven. Uw bedrijf doet zaken in Azië, Afrika of Latijns-Amerika of u onderhoudt contacten met organisaties daar? U wordt waarschijnlijk geconfronteerd met allerlei kansen en bedreigingen en hebt behoefte aan nadere informatie, ervaringen van anderen of specifieke deskundigheid. COS Zeeland biedt een platform voor Zeeuwse bedrijven met internationale contacten. Ervaringen en dilemma’s worden gebundeld in een publicatie, vragen en verzoeken worden verwerkt in een aanbod van workshops, lezingen en bemiddeling. Bent u een internationaal opererend bedrijf? Laat dan van u horen. Op www.coszeeland.nl vindt u een inventarisatieformulier waarop u uw vragen en belangstelling kenbaar kunt maken. Door gebruik te maken van subsidies, is onze dienstverlening in veel gevallen kosteloos.


De adviseurs van COS Zeeland: Pascal Elegeert, Marianne Dagevos, Ad Phernambucq, Marjolein Meier en Jan Koeman (vlnr).




...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat