In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2005
File not found.


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Herziening van de vennootschapsbelasting: VPB 2007.
Accountants- en Adviesgroep Rijkse
AAR al 50 jaar een begrip
Stad & Zeeland Makelaardij:
Een goed en eerlijk advies wint!
Caljouw Rademaker
Elke verhuizing in vertrouwde handen
Bedrijf uit Heinkenszand biedt een veelzijdig dienstenpakket
Traas en Ovaa timmert al 40 jaar aan de weg
PriceWaterhouseCoopers
Klanten profiteren van kennisconcentratie
Quarles & Jurgens
Advocatenkantoor Quarles & Jurgens is 100 meter verhuisd
WEA Accountants & Adviseurs
Denkt actief mee met de ondernemer
Zuid-West Automatisering
Netwerk- en werkplekbeheer al mogelijk vanaf enkele pc's
Van Leeuwen de Waard Advocaten
Van Leeuwen de Waard Advocaten houdt open huis
Schipper/OAZ
Nieuw in de vertrouwde omgeving
Baarends Goes
Geen merk ontsnapt aan onze aandacht!
Accountants- en Adviesgroep Rijkse
AAR al 50 jaar een begrip

Accountants- en Adviesgroep Rijkse jubileert. Op 1 april 2005 werd de mijlpaal gepasseerd van een halve eeuw betrouwbaar partnerschap in zakelijke dienstverlening voor vele ondernemers. In haar jubileumjaar toont AAR opvallend veel van haar ambities voor de komende jaren.


Leo Ruissen, Hans Otto en Edward de Kubber (vlnr) adviseren vele ondernemers.

Grondlegger David Rijkse startte in april 1955 een administratiekantoor te Middelburg. In 1978 kwam zijn zoon Hans in het bedrijf werken. Hans hanteert alweer een flink aantal jaren de voorzittershamer...en met succes. Anno 2005 telt AAR bloeiende vestigingen in Middelburg, Goes, Serooskerke (W) en Vlissingen waar in totaal 100 medewerkers emplooi hebben. De filosofie van AAR is na al die jaren dan ook niet gewijzigd: door persoonlijke deskundige aandacht en vaste aanspreekpunten meedenken met de klant. AAR verhuisde in mei 1981 van de Middelburgse Seisdam naar de Buitenruststraat en opende vervolgens in 1992 ook in Goes een kantoor. Sinds 1998 is er in Serooskerke een samenwerkingsverband met Frans Zwemer AA onder de naam Rijkse & Zwemer, Accountants. Na de overname van het kantoor van Martin Dekker op 1 januari 2005 heeft AAR tevens een vestiging in Vlissingen onder de naam Rijkse & Dekker, Accountants.

AAR Goes verhuisd naar het Stationspark
Begin juli van dit jaar is AAR in Goes verhuisd van de Van de Spiegelstraat 12 naar een modern efficiënt kantoorpand aan het Stationspark 29 A. Drs. Hans Otto FB is belastingadviseur van AAR te Goes. ,,Na een wat sluimerend bestaan in de jaren 90, heeft AAR haar eigen positie op de Goese markt verworven, met als streven een verdere groei. De organisatie heeft zich steeds meer ontwikkeld tot een advieskantoor. Net als bij onze kantoren op Walcheren kan de ondernemer (zowel de MKB-er, de vrije beroepsbeoefenaar als de agrariër) met al zijn administratieve, accountancy- en belastingzaken bij ons terecht. En dat wordt door onze ondernemers bijzonder op prijs gesteld. Met een persoonlijke benadering lossen we problemen op waar klanten tegenaan lopen. Korte communicatielijnen zijn daarbij van wezenlijk belang. Communiceren is luisteren, spreken en vertrouwen geven. Voor de adviseur geldt daarbij hetzelfde als voor de relatiebeheerder: je moet bij de klant aan tafel zitten. En juist aan die tafel vind je de tijd om niet alleen vragen en problemen op te lossen maar ook gezamenlijk kansen te herkennen. Het gaat niet alleen om formaliteiten en richtlijnen. De klant staat centraal. Om de klant echt van dienst te zijn, moet je de regels natuurlijk wel goed kennen. Daarbij gaan we creatief te werk zodat je ook lol in het vak houdt", aldus Hans Otto. Zijn collega Edward de Kubber RA vult aan: ,,De regio Goes ontwikkelt zich steeds verder. Daar willen wij graag in meegroeien. We willen ook in Goes graag dicht bij de ondernemer staan. Ik denk dat we dat persoonlijke contact en die betrokkenheid zeker ook hier waarmaken." Edward de Kubber leidt, samen met Henk Visser, een gespecialiseerd team voor het uitvoeren van controleopdrachten. Dit team opereert vanuit Middelburg, maar is werkzaam voor alle vier de AAR-vestigingen. Het betreft een specifieke deskundigheid waarbij versnippering over de kantoren niet wenselijk zou zijn. ,,De controlewerkzaamheden vinden in principe plaats bij de wat grotere MKB-ondernemingen met een eigen afdeling administratie en daarom is de vestigingsplaats minder relevant. In Goes bedienen we deze klanten uiteraard in samenwerking met de adviseurs van AAR Goes."AAR beschikt in Goes over een nieuw modern en efficiënt kantoorpand.

kracht
Leo Ruissen AA is al sinds 1982 werkzaam bij Accountants- en Adviesgroep Rijkse. Hij begeleidt, in samenwerking met een team van deskundige collega's, ondernemers bij het maken van verantwoorde keuzes op grond van hun bedrijfsresultaten en gericht op hun toekomstvisie. Leo ziet AAR als een dienstverlener die bedrijven voorziet van goed cijfermateriaal en deskundig advies op administratief, financieel en fiscaal gebied. ,,We merken dat een aantal ondernemers het moeilijk heeft vanwege de economische recessie. Onze kracht is juist om ook deze ondernemers op een goede wijze te begeleiden." Hij blikt alvast vooruit naar de feestelijkheden van AAR. ,,Begin oktober is er voor alle genodigden en belangstellenden een feestelijke opening van ons nieuwe kantoor in Goes. En begin november gaan we met personeel en partners een lang weekend op stap in Istanbul; daar gaan wij het 50-jarig bestaan van AAR vieren. Maar ook in Zeeland willen we onze verjaardag luister bijzetten. Wij tonen onze maatschappelijke betrokkenheid door in het kader van de festiviteiten een aantal goede doelen te ondersteunen. Onze medewerkers zullen deze goede doelen aandragen." Het brede netwerk dat Accountantsen Adviesgroep Rijkse heeft binnen de regio draagt bij aan haar succes. Maar dat betekent niet dat AAR alleen uit Zeeuwen bestaat. Terwijl Leo Ruissen en Edward de Kubber geboren en getogen Zeeuwen zijn, is Hans Otto afkomstig uit Den Haag. ,,Ik voel me goed bij de Zeeuwse mentaliteit. Er is niet zozeer een verschil op zakelijk gebied, maar wel in hoe wij hier samenleven. Dat Zeeuwen stug zouden zijn zal vast en zeker een kern van waarheid hebben, maar wat mij meer opvalt is de mentaliteit van hulpvaardigheid en belangstelling voor elkaar. Na een jaartje Rotterdam weet ik zeker: ik hoef niet meer terug naar de randstad. Een oud-collega bracht mij bij: het is niet interessant waar je vandaan komt, het is belangrijk waar je je thuis voelt. En dat is hier", aldus Hans Otto.

AAR Middelburg AAR Middelburg: tel 0118-678900
AAR Vlissingen tel. 0118-419192
AAR Goes: tel. 0113-242628
AAR Serooskerke, 0118-592610

I: www.aar.nl
E: info@aar.nl


...informeert
Een nette planeet afleveren aan onze kinderen

...start
'Leuk om een bedrijf op te bouwen'

...innoveert
Kunstmest uit fosfaatrijk afvalwater

...stimuleert
ZIE 2005 positief ervaren

...onderneemt
"Groei moet je goed voorbereiden"

...verheldert
Hoe groei ik boven het maaiveld uit?

...feliciteert
Jong Management Zeeuws-Vlaanderen viert tienjarig jubileum

....rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert
Business Park Zierikzee

...presteert
Het bruisende hart van Zeeland

...onderzoekt
Succes trekt succes aan

...verenigt
Sterk door samenwerking

...viert
Tijd voor feest!

...recreëert
The City that never sleeps

...bouwt
Optelsom van fragmenten

...berekent
MKB, weinig ziekteverzuim: toch maatregelen treffen!

...profiteert
Veel belangstelling voor Contacta 2005

...feest
Al 15 jaar swingen langs de Walcherse kust

...ontwikkelt
BOS 2005: Economische toekomst

...combineert
Toenemende interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven

...ondervindt
'Aan de detailhandel wordt meer verdiend dan in de detailhandel zelf'