In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2005
File not found.


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Herziening van de vennootschapsbelasting: VPB 2007.
Accountants- en Adviesgroep Rijkse
AAR al 50 jaar een begrip
Stad & Zeeland Makelaardij:
Een goed en eerlijk advies wint!
Caljouw Rademaker
Elke verhuizing in vertrouwde handen
Bedrijf uit Heinkenszand biedt een veelzijdig dienstenpakket
Traas en Ovaa timmert al 40 jaar aan de weg
PriceWaterhouseCoopers
Klanten profiteren van kennisconcentratie
Quarles & Jurgens
Advocatenkantoor Quarles & Jurgens is 100 meter verhuisd
WEA Accountants & Adviseurs
Denkt actief mee met de ondernemer
Zuid-West Automatisering
Netwerk- en werkplekbeheer al mogelijk vanaf enkele pc's
Van Leeuwen de Waard Advocaten
Van Leeuwen de Waard Advocaten houdt open huis
Schipper/OAZ
Nieuw in de vertrouwde omgeving
Baarends Goes
Geen merk ontsnapt aan onze aandacht!
Advocaten Kantoor Quarles & Jurgens is 100 meter verhuisd.

Advocatenkantoor Quarles & Jurgens Goes is per 1 september verhuisd van de Frans den Hollanderlaan naar een honderd meter verderop gelegen pand aan de Van de Spiegelstraat 12.


Mr. M. Huisman: ,,Als advocaat moet je midden in de maatschappij staan."

,,In dit vrijstaand pand, waar eerst AAR accountants gehuisvest was, kunnen we ons goed profileren. Het is een fris ogend pand in onze huiskleuren wit en blauw", aldus mr. Martin Huisman. Bij Quarles & Jurgens Goes zijn drie advocaten werkzaam. Behalve mr. Huisman zijn dat mw. mr. W. de Wit-de Witte en mr. F. van Gurp. Binnenkort zal een vierde advocaat de gelederen versterken. Bij de kantoren van Quarles & Jurgens in Breda en Dordrecht zijn zes respectievelijk vier advocaten werkzaam. Advocaat Huisman is voorzitter van de landelijke maatschap Quarles & Jurgens. In de afgelopen paar jaren zijn er oudere partners uitgetreden en die plekken worden nu weer geleidelijk aan opgevuld. De oorsprong van Quarles & Jurgens dateert al van voor 1815 en is daarmee één van de oudste advocatenkantoren van Nederland. Het kantoor in Goes vierde enkele jaren geleden het 25-jarig bestaan met een symposium in de Grote Kerk over grensoverschrijdende samenwerking. De hoofdadministratie van Quarles & Jurgens is in Breda. ,,In Goes kunnen we ons volledig bezighouden met de dagelijkse praktijk en hebben we niet te maken met administratieve besognes. We gaan mee in de vaart der volkeren. We leggen ons toe op algemene praktijk met als speerpunten ondernemingsrecht, bouwrecht, arbeidsrecht, ruimtelijke ordening plus milieurecht en familierecht. ,,Tegenwoordig kun je niet echt generalist meer zijn. Vroeger was dat wel 'done', maar door de grote hoeveelheid deelgebieden is specialiseren gewenst", aldus Huisman die inmiddels al bijna 30 jaar advocaat is. Hij stelt dat uitgangspunt het voorkomen van procedures moet zijn. Een goed gesprek en een luisterend oor is vaak meer waard dan een procedure te starten met een ongewisse uitkomst.

Procedure
,,Als het een procedure wordt, probeert de rechtbank vaak partijen via een comparitie sneller bij elkaar te brengen. Dat is een goede zaak, maar houdt een zeker risico in want het kan ten koste gaan van de werkelijke toedracht en achtergronden. Men wil een geschil zo snel mogelijk oplossen, maar tijd en geld is niet altijd een juiste invalshoek. Ook gebeurt het dat rechters zich onvoldoende realiseren dat een bepaald traject al doorlopen is door de advocaten. Dat heeft uiteraard te maken met de partijdige positie van een advocaat en de onpartijdige positie van een rechter. Over het algemeen mogen we blij zijn met de kwaliteit van de Nederlandse rechtspraak." Quarles & Jurgens werkt regelmatig samen met deskundigen als accountants en fiscalisten om de beste oplossing voor de cliënt te bereiken. De kantoren hebben ook geregeld zaken van buiten de provincie en zijn tevens internationaal actief. Het kantoor heeft in België vaste contacten in Gent, Brugge en Antwerpen. Mr. Huisman kan terugblikken op een rijke carrière. ,,De advocatuur is nog altijd even mooi als toen ik pas begon. Wel nemen veel zaken onevenredig veel tijd in beslag door het papierwerk en de vele reguleringen. Het beroep van advocaat is natuurlijk geen '8 tot 5 baan', maar dat geldt voor zoveel functies. De ontwikkelingen in de advocatuur volgen zich zeer snel op. Wetswijzigingen worden vaak op het laatste moment doorgevoerd. Als je bij wilt blijven moet je behoorlijk op je qui vive zijn. Wij vinden maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk. Als advocaat moet je midden in de maatschappij staan, de omgeving begrijpen en de taal van de mensen spreken." De geboren Amsterdammer heeft het uitstekend naar zijn zin in het Zeeuwse. ,,Zeeland is een prachtige provincie. Ik ben verknocht aan het water en zeil graag. Ik woon zelf aan het water en zie dagelijks de boten voorbij varen", aldus mr. Huisman.

Van de Spiegelstraat 12
T: 0113-211640
F: 0113-232559
www.quarles.nl
qj.goes@balienet.nl


...informeert
Een nette planeet afleveren aan onze kinderen

...start
'Leuk om een bedrijf op te bouwen'

...innoveert
Kunstmest uit fosfaatrijk afvalwater

...stimuleert
ZIE 2005 positief ervaren

...onderneemt
"Groei moet je goed voorbereiden"

...verheldert
Hoe groei ik boven het maaiveld uit?

...feliciteert
Jong Management Zeeuws-Vlaanderen viert tienjarig jubileum

....rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert
Business Park Zierikzee

...presteert
Het bruisende hart van Zeeland

...onderzoekt
Succes trekt succes aan

...verenigt
Sterk door samenwerking

...viert
Tijd voor feest!

...recreëert
The City that never sleeps

...bouwt
Optelsom van fragmenten

...berekent
MKB, weinig ziekteverzuim: toch maatregelen treffen!

...profiteert
Veel belangstelling voor Contacta 2005

...feest
Al 15 jaar swingen langs de Walcherse kust

...ontwikkelt
BOS 2005: Economische toekomst

...combineert
Toenemende interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven

...ondervindt
'Aan de detailhandel wordt meer verdiend dan in de detailhandel zelf'