In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2005
File not found.


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Herziening van de vennootschapsbelasting: VPB 2007.
Accountants- en Adviesgroep Rijkse
AAR al 50 jaar een begrip
Stad & Zeeland Makelaardij:
Een goed en eerlijk advies wint!
Caljouw Rademaker
Elke verhuizing in vertrouwde handen
Bedrijf uit Heinkenszand biedt een veelzijdig dienstenpakket
Traas en Ovaa timmert al 40 jaar aan de weg
PriceWaterhouseCoopers
Klanten profiteren van kennisconcentratie
Quarles & Jurgens
Advocatenkantoor Quarles & Jurgens is 100 meter verhuisd
WEA Accountants & Adviseurs
Denkt actief mee met de ondernemer
Zuid-West Automatisering
Netwerk- en werkplekbeheer al mogelijk vanaf enkele pc's
Van Leeuwen de Waard Advocaten
Van Leeuwen de Waard Advocaten houdt open huis
Schipper/OAZ
Nieuw in de vertrouwde omgeving
Baarends Goes
Geen merk ontsnapt aan onze aandacht!
Bedrijf uit Heinkenszand biedt een veelzijdig dienstenpakket
Traas en Ovaa timmert al 40 jaar aan de weg

Aannemersbedrijf Traas en Ovaa B.V. timmert ondertussen al bijna 40 jaar letterlijk en figuurlijk aan de weg. Rinus Traas startte in 1966 een bedrijf in Lewedorp dat zich voornamelijk bezighield met bestratingen en rioleringen.


Het managementteam van Traas en Ovaa.

In 1997 namen Jan-Peter en Edwin Traas, zoons van de grondlegger, samen met Joost Schuijs en Jacques Walhout het bedrijf over. Het bedrijf groeit gestaag. Vanuit een fraai nieuw pand in Noordland te Heinkenszand leiden de vier compagnons een onderneming waar inmiddels 33 mensen in vaste dienst werkzaam zijn. Traas en Ovaa voorziet anno 2005 in een veelzijdig dienstenpakket. Naast van oudsher sterk te zijn in bestratingen en grond- en rioleringswerk is het bedrijf eveneens al weer vele jaren een specialist op het gebied van aanleg en onderhoud van sportaccommodaties en slibontwatering. Traas en Ovaa is uitstekend uitgerust en beschikt over mobiele- en rupskranen met vaste machinisten, vrachtauto's, trekkers met diverse hulpwerktuigen,grondwerkers, stratenmakers en opperlieden. De klanten van de onderneming zijn bedrijven, instellingen, overheden en particulieren en komen uit heel Zeeland. Hiervan ligt het zwaartepunt bij gemeenten en instellingen..

Bestratingen
In de afgelopen decennia heeft Traas en Ovaa op het gebied van bestratingen een enorme kennis en ervaring opgebouwd. Bestratingen horen tot het visitekaartje van een onderneming, instelling of gemeente. ,,Momenteel nemen Traas en Ovaa in combinatie met Gebr. Voets de binnenstad van Goes onder handen. De gemeente Goes heeft besloten de herinrichting van de binnenstad in fases uit te voeren. Momenteel wordt gestart met fase 3 (zijnde de Opril e.o.). De eerste twee fases (hoofd winkelstraten en Grote Markt) zijn al achter de rug", aldus Joost Schuijs. Traas en Ovaa verricht van alle bestratingen voor 80 procent ambachtelijk straatwerk. Bij dit straten onder de hamer gaat het om arbeidsintensief werk omdat het gepaard gaat met veel passen en meten om een zo fraai mogelijk eindproduct te leveren. De jongere werknemers die op school een basisopleiding hebben gevolgd, wordt in de praktijk de fijne kneepjes van het vak bijgebracht. Zij lopen mee met de oudere werknemers van Traas en Ovaa om het vak echt te leren.

Grond- en rioleringswerk
Traditiegetrouw is Traas en Ovaa ook specialist onder de grond: riolerings- en grondwerk is tenslotte precisiewerk onder de grond. Onder leiding van ervaren kraanmachinisten en grondwerkers van het bedrijf wordt het riolerings- en grondwerk met de grootste nauwkeurigheid uitgevoerd.


Werk in uitvoering bij de aanleg van een sportveld.

Sportaccommodaties
Voor de aanleg en het onderhoud van sportaccommodaties is Traas en Ovaa actief in heel Zuidwest-Nederland en Vlaanderen. Of het nu om natuurgras, kunstgras of gravel gaat: Het Bevelandse bedrijf heeft al menig fraai voetbal-, tennis- en hockeyveld aangelegd. ,,Voor dat soort werk hebben we gespecialiseerde machines in huis. Het is een meer specialistische tak van sport en ons werkterrein is uitgebreider op dit gebied. Hierdoor is het mogelijk om de werkzaamheden in deze sector in een grotere regio uit te voeren", zegt Schuijs.

Slibontwatering
De laatste jaren behoort door de toenemende behoefte van de markt ook mechanische slibontwatering tot de activiteiten van Traas en Ovaa. Het slib wordt door middel van een zeefbandpers ontwaterd waarna het droge slib wordt opgeslagen. Het slib wordt vervolgens, afhankelijk van de kwaliteit, verwerkt en bijvoorbeeld afgezet in de landbouw. Al bijna 40 jaar lang staat Traas en Ovaa bekend om zijn vakmanschap, flexibiliteit en klantgerichtheid. Meedenken met de klant geniet hoge prioriteit bij dit bedrijf. Praktijkervaring en kennis van zaken worden vertaald in het maken en realiseren van plannen op een efficiŽnte wijze. ,,Door constructief mee te denken met de opdrachtgevers kun je tot hele leuke producten komen. Veel aandacht wordt dan ook besteed aan communicatie met de opdrachtgevers. Een voordeel is ook onze platte organisatiestructuur. Doordat je dicht bij je mensen staat weet je wat er op de werkvloer gebeurt. Dan weet je ook eens wat zo'n kruiwagen weegt. Je moet het met z'n allen doen. Er is bij ons een goede teamgeest en alle ploegen werken zelfstandig. Uiteindelijk komen we samen met de opdrachtgever tot een goed resultaat", aldus Jacques Walhout. Hij heeft evenals Joost Schuijs een civiele opleiding achter de rug, aangevuld met cultuurtechniek. Zij vormen samen met Jan-Peter en Edwin Traas het managementteam. Traas en Ovaa is in het bezit van het Veiligheidscertificaat Aannemingsbedrijven (VCA**) en voldoet aan de hoge normen van de VCA**- en ARBO-wet.

Aannemersbedrijf Traas en Ovaa B.V.

Noordland 7 Heinkenszand
T: 0113-612322
F: 0113-613227
E: traasovaa@zeelandnet.nl


...informeert
Een nette planeet afleveren aan onze kinderen

...start
'Leuk om een bedrijf op te bouwen'

...innoveert
Kunstmest uit fosfaatrijk afvalwater

...stimuleert
ZIE 2005 positief ervaren

...onderneemt
"Groei moet je goed voorbereiden"

...verheldert
Hoe groei ik boven het maaiveld uit?

...feliciteert
Jong Management Zeeuws-Vlaanderen viert tienjarig jubileum

....rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert
Business Park Zierikzee

...presteert
Het bruisende hart van Zeeland

...onderzoekt
Succes trekt succes aan

...verenigt
Sterk door samenwerking

...viert
Tijd voor feest!

...recreëert
The City that never sleeps

...bouwt
Optelsom van fragmenten

...berekent
MKB, weinig ziekteverzuim: toch maatregelen treffen!

...profiteert
Veel belangstelling voor Contacta 2005

...feest
Al 15 jaar swingen langs de Walcherse kust

...ontwikkelt
BOS 2005: Economische toekomst

...combineert
Toenemende interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven

...ondervindt
'Aan de detailhandel wordt meer verdiend dan in de detailhandel zelf'