In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2005
File not found.


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Herziening van de vennootschapsbelasting: VPB 2007.
Accountants- en Adviesgroep Rijkse
AAR al 50 jaar een begrip
Stad & Zeeland Makelaardij:
Een goed en eerlijk advies wint!
Caljouw Rademaker
Elke verhuizing in vertrouwde handen
Bedrijf uit Heinkenszand biedt een veelzijdig dienstenpakket
Traas en Ovaa timmert al 40 jaar aan de weg
PriceWaterhouseCoopers
Klanten profiteren van kennisconcentratie
Quarles & Jurgens
Advocatenkantoor Quarles & Jurgens is 100 meter verhuisd
WEA Accountants & Adviseurs
Denkt actief mee met de ondernemer
Zuid-West Automatisering
Netwerk- en werkplekbeheer al mogelijk vanaf enkele pc's
Van Leeuwen de Waard Advocaten
Van Leeuwen de Waard Advocaten houdt open huis
Schipper/OAZ
Nieuw in de vertrouwde omgeving
Baarends Goes
Geen merk ontsnapt aan onze aandacht!
Klanten profiteren van kennisconcentratie

Met een nieuwe vestiging in Goes bundelt PricewaterhouseCoopers vanaf eind 2006 de krachten. De honderd medewerkers van de kantoren Middelburg en Bergen op Zoom verhuizen dan naar deze vestiging. Klanten profiteren van nog betere dienstverlening door de kennisconcentratie die door de samenvoeging ontstaat.


Het Managementteam: Karel de Visser, Rick Mijnsbergen, Peter v. d. Borgt, Jan Kousemaker, Hans Bak- ker, Christian van Dongen en Rens Grimminck (Vlnr). Ontbrekend: Marcel Klootwijk en Coen v.d. Wel.

De specialisaties van beide kantoren zijn complementair, ze vullen elkaar perfect aan, vindt Coen van der Wel (director bij vestiging Middelburg en verantwoordelijk voor de samenvoeging van Middelburg en Bergen op Zoom). 'Aangezien beide kantoren nu ook al hecht samenwerken door specialistische diensten uit te wisselen, is samenwerking op één locatie een logische keuze. De cliënt kan profiteren van nog betere dienstverlening en de enorme kennisconcentratie die zo ontstaat.' En daar is behoefte aan, merkt hij.

Gezocht: vertrouwenspersoon
In de hectiek van de dag heeft een ondernemer - begrijpelijk - niet veel tijd om rustig stil te staan bij structurele vraagstukken die belangrijk zijn voor zijn of haar onderneming. Bijvoorbeeld over de groeimogelijkheden, of over de mogelijkheden voor bedrijfsopvolging. Toch loont het de moeite tijd te maken voor dit soort vraagstukken. Onze ervaring is dat ondernemers dan vooral een vertrouwenspersoon zoeken, een adviseur. Al bijna zestig jaar heeft PricewaterhouseCoopers (en haar rechtsvoorgangers) haar wortels in Zeeland en al ruim 50 jaar in de regio West-Brabant. Onze adviseurs kennen de regio en het ondernemersklimaat door en door. Doordat ze weten wat de ondernemer hier bezig houdt, zijn ze meer dan zomaar een specialist. Ze zijn betrokken, veelzijdige adviseurs met aandacht voor de klant. Jan Kousemaker (vestigingsleider PwC Middelburg) weet dat ondernemer zijn in een 'buitengewest' anders is dan ondernemen in de Randstad. 'In Zeeland en Bergen op Zoom zie je veel middelgrote en kleine bedrijven, en verhoudingsgewijs weinig grote ondernemingen. Je moet dan ook dicht bij de klant staan, actief met ze omgaan. We helpen bij het opstellen van prognoses, bij investeringsbeslissingen en maken tussentijdse rapportages. Daar is veel behoefte aan; grote bedrijven zijn natuurlijk veel meer selfsupporting.'
Om precies te weten wat klanten bezighoudt, is PricewaterhouseCoopers in tal van grote en kleinere netwerken in beide regio's vertegenwoordigd. Van de Goese Contacta tot andere ondernemersclubs in diverse steden, van diverse serviceclubs tot tal van besturen.
Rick Mijnsbergen (vestigingsleider Bergen op Zoom): 'Zo weten we wat klanten motiveert en bijvoorbeeld ook waar ze wakker van liggen.' Jan Kousemaker: 'Klantgericht meedenken, zo breed mogelijk vanuit ons vakgebied, dat is onze belofte. En we doen graag wat we beloven.'

Zowel de breedte als de diepte
Naast het maken van de gebruikelijke jaarrekeningen en doen van belastingaangiftes, biedt PricewaterhouseCoopers een breed dienstenpakket aan. Dat pakket varieert van (loon)administratie en tussentijdse rapportages, het zogenaamde basiswerk, tot het begeleiden van overnames en herstructureringen (fiscaal en bedrijfseconomisch). Door de kennis die we ter beschikking hebben, kunnen we zowel de breedte als de diepte in gaan. Is de kennis niet in huis? Dan weten we die heel snel te mobiliseren, lokaal of (inter)nationaal. Onze aanpak wordt bevestigd door succes. Terwijl de accountancymarkt momenteel kampt met een krimp van 5-8%, blijven onze vestigingen groeien. En daar zijn we best trots op.

Groot naast klein
Ons cliëntenbestand is al net zo breed als ons dienstenpakket. Wij zijn vertegenwoordigd in de gezondheidszorg en de horeca, maar rekenen bijvoorbeeld ook woningbouwcorporaties en lokale overheden tot onze klanten. In het onderwijs en de visserij is PricewaterhouseCoopers zelfs marktleider. Een misverstand over PricewaterhouseCoopers is dat onze klanten vooral uit grote (inter)nationale ondernemingen bestaan. Meer dan 70% van de omzet haalt PricewaterhouseCoopers echter bij middelgrote en kleinere ondernemingen en instellingen. Natuurlijk bedienen de adviseurs ook een aantal grote (inter)nationale ondernemingen. Daardoor is in Zeeland en West-Brabant sprake van een zeer gevarieerde praktijk waarbij alle cliënten kunnen profiteren van dit brede (inter)nationale netwerk en dito ervaring.

Waar en wanneer
Praktisch gezien verandert er weinig voor klanten met de verhuizing naar Goes. De adviseurs van PricewaterhouseCoopers, die verspreid over heel Zeeland en Brabant wonen, blijven als vanouds naar hun cliënten toe komen. Goes was vanuit geografische optiek een logische keuze voor de nieuwe vestiging. Maar ook het dynamisch ondernemersklimaat trekt ons er aan. De nieuwe vestiging van PricewaterhouseCoopers in Goes bevindt zich naast het spoor tegenover de Agrimarkt, op het terrein van de oude veiling. Dit kantoor biedt vanaf eind 2006 plaats aan ruim honderd medewerkers.

Meer weten? Bel gerust met een van onze contactpersonen.
Jan Kousemaker, vestigingsleider Middelburg (0118-671100)
Rick Mijnsbergen, vestigingsleider Bergen op Zoom (0164-282500)


...informeert
Een nette planeet afleveren aan onze kinderen

...start
'Leuk om een bedrijf op te bouwen'

...innoveert
Kunstmest uit fosfaatrijk afvalwater

...stimuleert
ZIE 2005 positief ervaren

...onderneemt
"Groei moet je goed voorbereiden"

...verheldert
Hoe groei ik boven het maaiveld uit?

...feliciteert
Jong Management Zeeuws-Vlaanderen viert tienjarig jubileum

....rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert
Business Park Zierikzee

...presteert
Het bruisende hart van Zeeland

...onderzoekt
Succes trekt succes aan

...verenigt
Sterk door samenwerking

...viert
Tijd voor feest!

...recreëert
The City that never sleeps

...bouwt
Optelsom van fragmenten

...berekent
MKB, weinig ziekteverzuim: toch maatregelen treffen!

...profiteert
Veel belangstelling voor Contacta 2005

...feest
Al 15 jaar swingen langs de Walcherse kust

...ontwikkelt
BOS 2005: Economische toekomst

...combineert
Toenemende interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven

...ondervindt
'Aan de detailhandel wordt meer verdiend dan in de detailhandel zelf'