In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2005
File not found.


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Herziening van de vennootschapsbelasting: VPB 2007.
Accountants- en Adviesgroep Rijkse
AAR al 50 jaar een begrip
Stad & Zeeland Makelaardij:
Een goed en eerlijk advies wint!
Caljouw Rademaker
Elke verhuizing in vertrouwde handen
Bedrijf uit Heinkenszand biedt een veelzijdig dienstenpakket
Traas en Ovaa timmert al 40 jaar aan de weg
PriceWaterhouseCoopers
Klanten profiteren van kennisconcentratie
Quarles & Jurgens
Advocatenkantoor Quarles & Jurgens is 100 meter verhuisd
WEA Accountants & Adviseurs
Denkt actief mee met de ondernemer
Zuid-West Automatisering
Netwerk- en werkplekbeheer al mogelijk vanaf enkele pc's
Van Leeuwen de Waard Advocaten
Van Leeuwen de Waard Advocaten houdt open huis
Schipper/OAZ
Nieuw in de vertrouwde omgeving
Baarends Goes
Geen merk ontsnapt aan onze aandacht!
WEA Accountants & Adviseurs
Denkt actief mee met de ondernemer

WEA Accountants is groot genoeg om veel kennis in huis te hebben en klein genoeg om flexibel te zijn. WEA heeft in Zeeland kantoren in Goes, Middelburg, Oostburg, Zierikzee en Renesse. In vergelijking met tien jaar geleden, toen de Westelijke Accountantskantoren in Zeeland van start gingen, is WEA Zeeland gegroeid van 50 naar 150 personeelsleden, waaronder een twintigtal accountants en vijf fiscaaljuristen.


Theo Schouwenaar AA: ,,Door onze persoonlijke benadering ontstaat er vaak een vertrouwensrelatie met de klant."

De groei maakte modern geoutilleerde en goed bereikbare locaties noodzakelijk. Nadat WEA zich in 2003 vestigde in het nieuwe businesscenter van de Stadspoort te Goes, betrok het bedrijf een jaar later in Middelburg het nieuwe Park Veldzicht. Bovendien bouwt WEA in Oostburg dit jaar wederom een nieuw kantoor.
De 56-jarige Theo Schouwenaar AA is één van de vennoten, leidt de WEA-vestiging in Goes en nestor van de WEA Zeeland-maatschap. ,,In Goes zijn we begonnen met 20 medewerkers en aardig doorgegroeid naar een 60-tal medewerkers. Stadspoort is een markant pand met uitstraling waarin diverse bedrijven in de zakelijke dienstverlening gevestigd zijn. Deze concentratie van zakelijke dienstverleners spreekt ons aan. Enerzijds zijn we kleinschalig door onze autonome kantoren, maar anderzijds grootschalig doordat WEA Zeeland landelijk samenwerkt met nog zes autonome WEA-maatschappen. In totaal werken er voor WEA Nederland 375 mensen. Zo profiteren we van de grootschaligheid. Regelmatig komen alle accountants en fiscalisten van WEA samen. Deze efficiÎnte vorm van kennisoverdracht komt uiteraard de kwaliteit ten goede. Een grote organisatie met zes maatschappen levert eveneens kostenbesparingen op. Aan de andere kant kunnen we door onze kleinschaligheid onze klanten persoonlijk blijven bedienen", aldus Schouwenaar.

Actieve begeleiding
De klanten van WEA Accountants & Adviseurs zijn voor 80 procent afkomstig uit het Midden- en Kleinbedrijf, onder andere recreatie, horeca, detailhandel, dienstverlening, bouw, metaalnijverheid en transport. Van oudsher is WEA ook sterk in de agrarische sector en zorgt het voor actieve begeleiding van met name Zeeuwse akkerbouw-, fruitteelt- en veehouderijbedrijven. Tevens heeft WEA de nodige klanten in de non-profitsector, onder andere zorginstellingen.
WEA is een middelgrote organisatie op het gebied van accountancy, juridische en financiële advisering. WEA verzorgt niet alleen de boekhouding, administra- tie en belastingaangifte van bedrijven, maar adviseert ook. Gevraagd èn ongevraagd: onder andere over het opzetten van financiële constructies, het opstarten van nieuwe bedrijven, subsidievraagstukken, onteigeningen, investeringen en bedrijfsoverdrachten.


Het businesscenter Stadspoort waarin WEA Goes gevestigd is.

Vertrouwensrelatie
,,Door onze persoonlijke benadering met vaste aanspreekpunten ontstaat er vaak een langdurige vertrouwensrelatie met de klant. Voordeel is dat we een goed personeelsbeleid voeren en trouwe medewerkers hebben; we hebben weinig verloop. We proberen actief mee te denken met de ondernemer en doen veel meer dan standaardzaken als jaarrekening en belastingaangifte. We zijn duidelijk herkenbaar in de markt: we beschikken over huisvesting met uitstraling, doen veel aan sponsoring van sport en cultuur, terwijl onze medewerkers het WEA-gevoel hebben. We kennen de branche goed waarin de klant opereert en verlenen full-service. We adviseren bijvoorbeeld op het gebied van subsidies of bij de werving en selectie van administratief personeel. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de laatste jaren over het algemeen meer ontslagen vallen dan dat er nieuwe mensen worden aangenomen. Maar ook hierin vervullen wij onze rol van allround adviseur."

Anticiperen
,,Zelf hebben wij niet zoveel last van de recessie. In een neergaande economie voorzien wij de klanten van extra advisering om tijdig de bakens te verzetten. De juridische vorm wordt bijvoorbeeld aangepast aan gewijzigde omstandigheden. Of we maken extra financiële overzichten omdat de banken dit eisen. WEA anticipeert goed op nieuwe wetswijzigingen zoals de nieuwe levensloopregeling en het nieuwe ziektekostenstelsel, waarbij het onderscheid tussen particuliere en ziekenfondsverzekering zal verdwijnen. Soms is men voor een paar 100 euro goedkoper uit bij een administrateur die vanaf thuis werkt, maar dat gaat vaak ten koste van know how zoals op het gebied van vernieuwde wetgeving. De euro's waarvoor dan op korte termijn wordt gekozen, blijken op de langere termijn hele dure euro's te zijn", legt Theo Schouwenaar uit.

WEA Accountants & Adviseurs
Postbus 280, 4460 AR Goes
T: (0113) 25 63 00
F: (0113) 25 63 10
info@weazeeland.nl
www.weazeeland.nl


...informeert
Een nette planeet afleveren aan onze kinderen

...start
'Leuk om een bedrijf op te bouwen'

...innoveert
Kunstmest uit fosfaatrijk afvalwater

...stimuleert
ZIE 2005 positief ervaren

...onderneemt
"Groei moet je goed voorbereiden"

...verheldert
Hoe groei ik boven het maaiveld uit?

...feliciteert
Jong Management Zeeuws-Vlaanderen viert tienjarig jubileum

....rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert
Business Park Zierikzee

...presteert
Het bruisende hart van Zeeland

...onderzoekt
Succes trekt succes aan

...verenigt
Sterk door samenwerking

...viert
Tijd voor feest!

...recreëert
The City that never sleeps

...bouwt
Optelsom van fragmenten

...berekent
MKB, weinig ziekteverzuim: toch maatregelen treffen!

...profiteert
Veel belangstelling voor Contacta 2005

...feest
Al 15 jaar swingen langs de Walcherse kust

...ontwikkelt
BOS 2005: Economische toekomst

...combineert
Toenemende interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven

...ondervindt
'Aan de detailhandel wordt meer verdiend dan in de detailhandel zelf'