In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.


Bedrijven
FABORY
Egberts Consuling & Driekleur Verzekeringsgroep
Hoekman
Maecon
Otte haalt het beste uit aardwarmte
ReventaCare
ROC Zeeland
Troost SKS
Wagenvoorde Lastechniek b.v.
Dental Zeeland
Via een integrale aanpak worden mensen zo snel mogelijk aan een baan geholpen
Maecon weet wat er speelt in de regio

Maecon Groep bundelt kennis, kunde en (internationale) netwerken op het gebied van maatschappelijke participatie, arbeidsmarktbeleid en werkgelegenheid en economische structuur versterking. De onderneming is in 1996 van start gegaan en heeft in het afgelopen decennium een schat aan kennis en ervaring opgedaan in de driehoek mens/maatschappij, arbeid en economie. Maecon werkt regionaal, samen met en voor de regio.


Regiomanager Cees Lodder (links) en accountmanager Addie Coomans.

Naast de hoofdvestiging in Heerlen opereert Maecon vanuit haar kantoren in Middelburg, Geleen en Zutphen. Bij de vestigingen zijn 150 mensen werkzaam, en liefst 900 medewerkers bij bedrijven en instellingen zijn gedetacheerd. Maecon ZuidWest biedt vanuit de vestiging aan de Middelburgse Vrijlandstraat kwalitatieve diensten aan in de keten maatschappij, arbeid en economie: op het gebied van advies en management, training, uitvoering en/of evaluatie en monitoring en detachering.

Ieder mens en elke organisatie heeft unieke kwaliteiten en iedereen moet de gelegenheid hebben zijn talenten optimaal te benutten. Maecon Groep ondersteunt personen en organisaties hierin door kansen en mogelijkheden in de keten van maatschappelijke ontwikkeling, arbeid en economische (structuur)ontwikkeling optimaal te gebruiken. De activiteiten van Maecon zijn gericht op voorwaarde scheppend (participatie en structuurversterking) en uitvoerend (werkgelegenheid en reïntegratie). ,,Wij zoeken per regio naar oplossingen om zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen. Daarbij gaan we uit van een breed concept. Mede door het directe contact met veel werkgevers en (potentiële) werknemers kunnen we veel makkelijker mensen plaatsen. Je kunt de economische ontwikkeling niet los zien van sociale structuren.

Via maatschappelijke samenhang komen we tot integrale oplossingen. Heel belangrijk zijn de structuren in een regio. Hoe is de situatie in een stad, dorp of wijk? We staan met ons kantoor in Middelburg midden in de Zeeuwse maatschappij. We kennen de streek, weten wat er speelt in de regio. Belangrijk is dat er dynamiek op gang komt. Naast integratie bieden wij zoveel meer, zowel inhoudelijk als facilitair", aldus regiomanager Cees Lodder. Zo investeert de onderneming in woonconcepten of maatschappelijke projecten ten behoeve van de leefbaarheid in de regio.

Bijvoorbeeld het project 'Begrijp me', dat de Jongeren Publieksprijs 2007 won. Het project stimuleert het onderlinge begrip tussen allochtone en autochtone jongeren. 'Begrijp me' laat zien dat jongeren op een positieve en constructieve wijze met elkaar kunnen samenwerken. Andere voorbeelden zijn een nieuw kringloopwarenhuis in Serooskerke (waarvan Maecon mede-initiatiefnemer is) en het ontwikkelen van leerwerkbedrijven. ,,Wij bieden concepten aan in het kader van het traject naar werk. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen plaatsen, werken we graag samen met andere organisaties zoals provincie, gemeenten, (grotere) bedrijven en andere reïntegratiebedrijven. We voeren daarbij vaak de regie. We zijn nauw betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen en zijn gedreven om de omgeving prettiger te maken", aldus accountmanager Addie Coomans. Maecon is onder andere ook sterk op het vlak van parkconsult. Zo heeft Maecon 35 bedrijventerreinen in beheer. De bedrijven worden van A tot Z ontzorgd, waarbij duurzaamheid en continuïteit centraal staan.


Vrijlandstraat 33D, 4337 EA Middelburg
Postbus 8107, 4330 EC Middelburg
Tel: 0118-657510
Fax: 0118-657539
E-mail: info@maecon.nl
www.maecon.nl


...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat