In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007
File not found.


Bedrijven
FABORY
Egberts Consuling & Driekleur Verzekeringsgroep
Hoekman
Maecon
Otte haalt het beste uit aardwarmte
ReventaCare
ROC Zeeland
Troost SKS
Wagenvoorde Lastechniek b.v.
Dental Zeeland
de onderhoudspecialist

Troost SKS, gevestigd op het bedrijventerrein Arnestein te Middelburg, is gespecialiseerd in onderhoud en nieuwbouw van installaties in de (petro) chemische- en procesindustrie. Naast industrieel- en fabrieksonderhoud is Troost SKS ook sterk op het gebied van (staal)constructies, apparatenbouw, leidingwerk (piping) en machinale verspaning.


Directeur Marco de Bat bij een CNC gestuurde plasmasnijmachine.

De kernactiviteit is onderhoud; nagenoeg alle activiteiten zijn dan ook onderhouds gerelateerd. Zo verricht Troost SKS onderhoudswerkzaamheden voor bedrijven als Thermphos International, Zalco, Arkema en EPZ. De Middelburgse specialist in onderhoud en herstelwerkzaamheden werkt veelal op locatie, op basis van onderhoudscontracten. Mede daardoor kennen de vakbekwame medewerkers de processen van de klant tot in de finesse. Het streven is om aan alle wensen te voldoen. Kwaliteit, service, maatwerk, betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn de pijlers waarop het beleid van Troost SKS is gestoeld. In de ruim geoutilleerde werkplaats te Middelburg worden de werkzaamheden op locatie ondersteund. Er is dan ook altijd ruimte voor eventuele spoedklussen. De afkorting SKS staat voor Schipper Kriekaard Staalbouw, de naam van de onderneming die in 1976 in Koudekerke het levenslicht zag. In 1983 verhuisde het bedrijf naar Middelburg. Sinds 1992 maakt Schipper Kriekaard Staalbouw deel uit van de Troost Groep, de holding waarbinnen anno 2007 ruim vijfhonderd vakmensen emplooi hebben. Hierin participeren de mechanical bedrijven Troost SKS, Troost Mechacon Terneuzen en Akkermans Industrie Moerdijk. Naast de mechanical sector is de Troost Groep ook sterk in het bouwsegment via Aannemingsbedrijf Looije en Van Splunder's Aannemingsmaatschappij. Deze multidisciplinaire kennis heeft geleid tot marktvergroting.

Projecten
De orderportefeuille van Troost SKS is al jaren goed gevuld waarbij met name het aantal grotere projecten blijft stijgen. Door een verdere specialisatie in het onderhoudsgebeuren en door een intensivering van de commerciële activiteiten is de omzet verdubbeld ten opzichte van drie jaar geleden. In 2004 is onder leiding van Carel Jan Reuver, de toenmalige directeur, een managementteam geformeerd met als doel de samenwerking en de synergie met de zusterbedrijven Troost Mechacon Terneuzen en Akkermans Industrie Moerdijk te vergroten. Deze opzet is succesvol want inmiddels zijn er diverse projecten met goed gevolg afgerond. De uit Terneuzen afkomstige Marco de Bat is sinds 2005 directeur van Troost SKS. ,,In 2004 is het roer omgegooid. De specialismen industrieel onderhoud, constructie, piping, verspaning en machinebouw zijn opnieuw in kaart gebracht en er is fors geïnvesteerd in mensen en machines. Er wordt gewerkt met computergestuurde draaibanken, een plasma snijmachine en onze vakmensen worden waar nodig bijgeschoold", aldus Marco de Bat. Momenteel werken er bij Troost SKS ruim negentig medewerkers. ,,Meedenkend met onze klanten zijn we altijd op zoek naar verbeteringen. En doordat we dicht bij het werkgebied zitten en de processen van onze klanten kennen, lukt het ons om snel te handelen en in te spelen op de wensen die er bij de opdrachtgevers zijn. In dat partnerschap schuilt de toegevoegde waarde van ons bedrijf. Het voorspelbaar maken van de onderhoudskosten kan immers leiden tot kostenverlaging." Troost SKS is een erkend leerbedrijf. ,,Ieder jaar leiden wij een aantal leerlingen op om ook in de toekomst verzekerd te zijn van de instroom van voldoende gekwalificeerd personeel", aldus Marco de Bat. Niettemin baart de huidige krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt hem zorgen. ,,Het lukt bijna niet om jongeren te interesseren voor een vak als lasser of bankwerker." Kwaliteit en veiligheid hebben hoge prioriteit bij Troost SKS. Een bedrijfszorgcoördinator is verantwoordelijk voor het functioneren van het bedrijfszorgsysteem in overeenstemming met de geldende ISO 9001 norm, versie 2000 en de VCA**-norm, versie 2004/04.

Kernactiviteiten van Troost SKS:
Staalconstructies
Het in eigen beheer ontwerpen, tekenen, fabriceren en monteren van staalconstructies voor industriële en civiele opdrachtgevers. In de werkplaatsen van Troost SKS worden de staalconstructies, met behulp van een computer gestuurde zaag-boorstraat en pons-knipstraat geprefabriceerd. Na conservering wordt de staalconstructie door de vakkundige monteurs samengesteld. Ook kleinere constructiewerkzaamheden, zoals binnen een onderhoudsprogramma, voert Troost SKS graag uit voor de klant.

Machinale verspaning
Deze afdeling voert de meest uiteenlopende machinale bewerkingen uit met behulp van conventionele en CNC gestuurde machines. Daarnaast hebben de medewerkers draai-, frees-, en kotterbanken tot hun beschikking.

Leidingwerk
Troost SKS is ook specialist op het gebied van prefabricage en montage van pijpleidingsystemen uit zowel koolstofstaal als roestvaststaal. De pijpleidingsystemen worden in de werkplaatsen geprefabriceerd en bij de klanten volgens de regels van de PED gemonteerd.

Fabrieksonderhoud
Vanuit een positie als leverancier van (extra) mankracht neemt Troost SKS indien gewenst de verantwoordelijkheid over voor het onderhoud aan fabrieksinstallaties van de opdrachtgevers. Op basis van task rates en lumpsum afspraken wordt financiële vastigheid geboden. De Middelburgse onderneming registreert en analyseert de onderhoudsdata voor de klanten en komt met verbetervoorstellen om daarmee aan de kostenkant te kunnen besparen en tegelijkertijd aan de prestatiekant de effectiviteit van de betreffende installatie te kunnen verhogen."

Apparaten-/machinebouw
Het ontwerpen en bouwen van complete installaties voor de industrie waaronder: nieuwbouw en reparatie van warmte wisselaars, drukvaten, filters, reactoren, koelers, enzovoorts. Door de vakmensen en gecertificeerde lassers worden apparaten uit zowel koolstofstaal als roestvaststaal, onder de strengste kwaliteitsnormen vervaardigd en getest.

TROOST SKS
Kleverskerkseweg 69
4338 PM Middelburg
Tel: 0118-633320
Fax: 0118-611896
E-mail: sks@troostsks.nl
www.troostsks.nl


...verkoopt
Exclusieve villa's verkopen

...opent
Contacta in nieuwe hallen

...fietst
Ride for the Roses komt naar Goes

...netwerkt
Contacta belangrijk voor Zeeland

...verbetert
Niet meer rijden voor een open deur

...ontwikkelt
Gebruik maken van kennis en netwerken

...start
Startersdag op zaterdag 3 november in Hotel Goes

....groeit
Weer groei aantal Zeeuwse starters

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...presenteert
Starters presenteren zich

...werkt samen
Working Apart Together

...viert
Sterk door gezamenlijke uitstraling

...treft
Middelburg Plaza, zakelijk trefpunt

...onderneemt
Toekomstgericht ondernemen

...eet
Eten, drinken en zaken doen

...doceert
Rotary verruimt je blikveld

...peilt
Pas op de plaats

...organiseert
Centrale plaats voor Automotive Plein

...rijkt uit
Familiebedrijf staat centraal in Veere

...komt bijeen
Beleef het ondernemen in Zeeland

...investeert
RBC in zee met Zeelands Roem

...breekt
Record voor Zeelandhallen

...werkt
Grensoverschrijdend werken

...bekijkt
de Stand van Zaken

...bruist
Vlissingen bruist van energie

...leest
Nieuwe Zeelandboek is uit

...rijdt
Zakelijk onderweg

...inspireert
Landelijk MVO-congres naar Goes

...promote
Promoten van zakelijk toerisme

...geeft
De liefde voor de vrijheid

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...reageert
Veel respons op BOOST

...bekijkt
de Stand van Zaken

...huldigt
Pelgrims lijden voor het goede doel

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat